Haberler

Dicle Edaş: "Kesintiler Şirketimizden Kaynaklanmıyor"

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, son günlerde artan tüketim ile birlikte yaşanan enerji salınımı ve buna bağlı kesintilerin şirketlerinden kaynaklanmadığını duyurdu.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde artan tüketim ile birlikte yaşanan enerji salınımı ve buna bağlı kesintilerin şirketlerinden kaynaklanmadığını duyurdu.

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ağustos ayı ile birlikte üretim tesisleri ve iletim tesislerinde meydana gelen arızalar nedeniyle salınım, dalgalanma ve elektrik kesintilerinin arttığı belirtildi. Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk imzası ile yapılan yazılı açıklamada, içerisinde bulunulan Ağustos ayı ile birlikte elektrik enerjisinde salınım ve dalgalanmaya bağlı arızaların arttığı, bu durumun özellikle tarımsal sulamanın yoğun olduğu hatlarda daha da arttığını söyledi.

SALINIM VE ARIZAYA BAĞLI KESİNTİLER AĞUSTOS'TA ARTTI

Türkiye genelinde olduğu gibi hava sıcaklığının Mardin'de de mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dikkat çeken İl Müdürü Türk, "Aşırı sıcaklar nedeniyle müşterilerimiz de doğal olarak klimalara yüklenmektedir. Ancak kaçak elektrik kullanımının yaygın olduğu ilimizde elektrik için maddi bedel ödemeyenler, ne yazık ki kapı veya pencereleri açık bırakarak klima çalıştırmaktadır. Yine ilimizde ağırlıklı olarak tarımsal sulama elektriğe bağlı olarak yapılmaktadır. Yüzlerce metre yer altından elektrik gücü ile çekilen yeraltı suları, elektriğe maddi bedel ödemeyen çiftçiler tarafından, ya hava sıcaklığının en yüksek olduğu gün ortasında tarlalara akıtılmakta, ya da gereğinden fazla verilmektedir. Her iki durumda da elektrik enerjisi fazlası ile israf edilmektedir. İsrafın da etkisi ile Türkiye genelinde olduğu gibi Mardin'de de elektrik tüketiminde tüm zamanların rekoru kırıldı. Ancak, kaçak kullanım yüzünden, bu kadar artan tüketime rağmen şirketimizin yaptığı tahsilatta kayda değer bir değişim yaşanmadı" dedi.

AĞUSTOS AYINDA SALINIM, ARIZA VE KESİNTİLER ARTTI

Dicle EDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk, son dönemde artan enerji salınımı ve arızalarının nedenlerini de açıkladı. Türk, "En büyük sebep, elektrik enerjisinin kaçak kullanım nedeniyle aşırı derecede israf edilmesidir. Geçtiğimiz Temmuz ayında sorumluluk bölgemizde maksimum derecede elektrik enerji tüketildiği halde, daha önceki yaz dönemlerinden farklı, rutin şikayetlerin dışında bir sorun, özellikle de salınım, dalgalanma ve buna bağlı ciddi bir kesinti yaşanmamıştı. Ancak Ağustos ayı ile birlikte üretim tesisleri ve iletim tesislerinde meydana gelen arızalar nedeniyle salınım, dalgalanma ve elektrik kesintileri artmıştır. Bundan dolayı da çalışanlarımız, çiftçi ile vatandaşlarımızın yoğun şikayetlerinin yanı sıra hakaretlerine maruz kalmıştır. Elektrik dağıtım hizmetinde görev yapan çalışanımızın en küçük dikkatsizliği ciddi yaralanmalara ve çanımıza mal olmaktadır. Özetle Şirketimizden ve çalışanlarımızdan kaynaklanmayan elektrik kesintileri, salınım ve dalgalanmalardan dolayı Şirketimiz ve çalışanlarımızın hedef tahtasına oturtulması doğru değildir. Salınım, dalgalanma ve kesintilerin ne şirketimizden, ne de personelimizden kaynaklanmadığını kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Türkiye Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title