Haberler

Şırnak Valisi: Başbakan'ı ve Öcalan'ı Takdirle Karşılıyorum

Güncelleme:

Şırnak Valisi Hasan İpek, "Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakan'ımızı ve bu konuda ciddi gayretleri olan Öcalan'ı takdirle karşılıyorum." dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, 10'uncu Uluslararası Tasarım Olimpiyatları proje yarışmasında yaptığı konuşmada "Bu çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum." dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, 10'uncu Uluslararası Tasarım Olimpiyatları proje yarışmasında dünya ikinciliğini kazanan Kumçatı Vali Aydın Arslan Yatılı İlköğretim Okulu öğrencisi Hüseyin Bengi ile Uluslararası Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı'nda dünya üçüncüsü olan Cizre Kaymakam Mamin Heybet Ortaokulu öğrencisi İbrahim Olurluk'u makamında kabul edip altın ile ödüllendirdi.

"EĞİTİMDE VE SPORDA GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR"

Vali İpek, Şırnak'ın çözüm sürecinin nimetlerinden faydalanmaya başladığını belirterek, "Eğitimde sporda, kültürde güzel gelişmeler oluyor. Bugün de hem dünya ikincisi ve üçüncüsü gençlerimizi görüyoruz. Güzel düşüncelerle keşifler yapmışlar. Gençlerimizin çocuklarımızın iyi eğitim alması için ve insanlığa faydalı gençler yetişmeleri için çok ciddi gayret sarf ediyoruz" dedi.

VALİ, PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN ÇOVUKLARLA İLGİLİ KONUŞTU

Vali İpek, PKK'nın çocukları kaçırmasına değinerek, şunları söyledi:

"Daha önce de açıklamıştım. Yani çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesi uluslararası sözleşmelere aykırı bir tutumdur. Gençlerimizin dünya başarıları elde etmeleri gerekmektedir. 18 yaşından sonra politika yapma önleri açıktır. Yakında bu yaşta seçme ve seçilme hakkına sahip olacaklar inşallah. Bu anlamda gençlerimiz kutluyorum. Bu çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Halkın bu yoğun ilgisine hiç kimse karşı çıkmasın istiyorum. Lütfen bin yıllık kardeşliği yeniden tesis etmek için bu güzel adımı devam ettirmelerini temenni ediyorum ve bekliyorum. Şırnak halkı da bekliyor. Kürt halkı bekliyor. Türk halkı bekliyor. Tüm Türkiye ve dostları bunu bekliyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Hasan İpek Şırnak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (89)

ataürk'ün geçliğe hitabesi:

şehit olan askerlerimiz için ne diyeceksin.vatan hainimi.yazık çok yazık vali olmuşsun ama adam olamamışsın.

39
11
yanıtYanıtla
yilmut:

TC. DEVLETİNİN BİR VALİSİ BİNLERCE İNSANIMIZI ÖLDÜRMÜŞ VE HAYAT BOYU CEZALANDIRILMIŞ TERÖRİST BAŞINI TAKDİR EDİYOR....başbakandan ses yok...bakanlardan ses yok...muhalefetten ses yok...hepsinin rahatı yerinde anlaşılan....ülke ne durumlara düştü..!!!!

34
9
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

pkk = garibanlarin cocuklarini kaciranlar

38
4
yanıtYanıtla
doganDogan_ars123@hotmail.com:

Vali beyi bu cesaretli ve yürekli davranisindan dolayi kutlarim

13
28
yanıtYanıtla
atillaatillaxyy@mynet.com:

Böyle insanları vali yapanlar o kararnameye imza atanlar vatani savunmak için hayatlarının baharında kara toprağın altına girenleri öldürülen binlerce masumu hiç mi düşünmezler. Şehitleri takdirle anmiyormusunuz

32
4
yanıtYanıtla
kenan:

şimdi bu adama benim ödediğim vergilerlemi maaş ödeniyor benim kardeşlerim madende sabah yediden akşam yediye kadar fare deliği kadar biyerde calışacak 1200 lira maaş alacak bide orda gencecik yaşında can verecek bu adam terör örgütü cocuk katilini tebrik edecek 10000 bin lira maaş alacak yok yok rüya bunlar ya hep gercek olmaz

25
10
yanıtYanıtla
zonguldak maden:

yazıklar olsun sana ve senin gibi düşünenlere,onca şehit bi hiç uğrunamı düştü kara toprağa?geldiğimiz duruma inanasım gelmiyor!

23
11
yanıtYanıtla
atillaatillaxyy@mynet.com:

Milletim bunlarida mı görecekti. Devletin valisi bölücü terör örgütü liderine teşekkür ediyor. Memleketin civisi çıkmış. Ulkenin Birligi örgüte yalakalikla saglanmaz.kandile çay içmeye gidin bari.

25
9
yanıtYanıtla
ahmet taner:

eski ülkücü yeni akpliler nerdesiniz

6
26
yanıtYanıtla
bingöllü zaza:

bu vali erdogana yaranmak için dagada çıkar

14
16
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title