Haberler

Dha Yurt: "Madenciler Ereğli'den Zonguldak'a Yürüyor" Haberine Ek

Maden işçileri, Zonguldak'ın Kozlu Beldesi girişinde, Torba Yasa ile maliyetleri arttığı gerekçesiyle üretimi durduran özel maden şirketi sahiplerinden bazıları ile bu şirketlerde işten çıkarılan madenciler tarafından karanfillerle karşılandı.

Maden işçileri, Zonguldak'ın Kozlu Beldesi girişinde, Torba Yasa ile maliyetleri arttığı gerekçesiyle üretimi durduran özel maden şirketi sahiplerinden bazıları ile bu şirketlerde işten çıkarılan madenciler tarafından karanfillerle karşılandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürümeye devam eden madencilere, Zonguldak Madenci Anıtı önünde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve yöneticiler de katıldı. Gazipaşa Caddesi'ni takiben, 'Vur vur inlesin, Ankara dinlesin', 'Zonguldak uyuma madenciye sahip çık', 'Gemileri yaktık geliyoruz' sloganlarla yürüyen madencilere, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Yaklaşık 10.5 saat yürüyerek saat 18.30'da Valilik önüne ulaşan madenciler, burada yorgunluktan ayakkabılarını çıkarıp bulundukları yere oturdu.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, maden işçilerini mücadeleleri nedeniyle kutlayarak, şöyle dedi:

"Maden işçisinin gerekirse aşına, işine ve ekmeğine sahip çıkmak için yollara düşebileceğini, yollara çıkmaktan çekinmeyeceğine dosta düşmana gösterdiniz. Yaklaşık 3 aydır TTK ve HEMA arasında yaşanan yazışmalar ve problemler neticesinde şirketin arkadaşlarımızı işten çıkarma tehdidi ve baskısı sonucu geçtiğimiz günlerde TTK önünde eylem yapmıştık. TTK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, HEMA şirketi arasında görüşme yapılacağı, problemin çözüme kavuşturulacağı, aksi halde taleplerimiz yerine gelinceye kadar tavır koymaya devam edeceğimizi söylemiştik. Buna rağmen ortaya bir çözüm koyamadılar. Bu yüzden bugün buradayız. Bu problem çözülünceye kadar maden işçisinin yanında olmaya devam edeceğiz. ve onlarla birlikte bu problem çözülünceye kadar gerekirse Ankara'ya kadar da yürüyerek problemin çözüme kavuşmasını sağlayacağız. Eğer hala sesimizi duymayanlar varsa biz gerekirse sesimizi duyurabilecek mesafeye kadar gider, onların kulaklarına bağırırız."

İşten çıkarılan arkadaşlarının işe geri alınmasını ve işten çıkarmaların durdurulacağına dair söz verilmesini isteyen madenciler, Alabaş'ın açıklamasının ardından Valilik önünde oturma eylemi başlattı. Madencilerin, talepleri karşılanıncaya kadar eylemi sürdürecekleri belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kozlu Beldesi Zonguldak Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title