Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Hızlı tren inşaatında taşeron firmanın iş makinalarına haciz BURSA'da yapımı devam eden yüksek hızlı tren tünel inşaatında, taşeron olarak hizmet veren şirketin borçlarından dolayı iş makinelerine konulan haciz, gerilime neden oldu.

Hızlı tren inşaatında taşeron firmanın iş makinalarına haciz

BURSA'da yapımı devam eden yüksek hızlı tren tünel inşaatında, taşeron olarak hizmet veren  şirketin borçlarından dolayı iş makinelerine konulan haciz, gerilime neden oldu. Jandarma eşliğinde şirkete ait 4 iş makinesine borca karşılık haciz işlemi uygulandı. Yapım çalışmasını üstlenen şirket yöneticileri, "Tünel inşaatında 40'tan fazla iş makinesi var. Bunlardan 4'ünü aldılar. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan Bursa yüksek hızlı tren inşaatı devam ediyor. Proje kapsamında Kestel İlçesi'nde bulunan 9 kilometrelik tünel inşaatını üstlenen Çelik Holding'in taşeron olarak çalıştığı firmanın borçlarından dolayı 4 iş makinesine dün inşaat sahasında jandarma kontrolünde el konuldu. İcra dairesinden gelen yetkililer işcilerin karşı çıkmasına rağmen iş makinelerini TIR'lara yükleyerek garaja çekti. Tünel inşaatının Proje Müdürü Yaşar Ünlü, "Sorun taşeron İnforama şirketinin. Borcundan dolayı 3-4 iş makinesine el konmuş. Bu çalışmalarımızı aksatmadı. 40 yakın iş makinesi ile ekiplerimiz görevlerini yapıyor" dedi.

Görüntü bilgisi. Görüntüler0408hizlitrenicra kodu ile Bursa klasöründe

Görüntü dökümü

İcra işleminden görüntü

İşcilerle röp

Detaylar

Haber-Kamera: BURSA,-

===============================================

Ailesi nüfusa kaydettirmedi, yaşadığı ölünce anlaşıldı (2)

CENAZEYİ TESLİM ALDILAR

Ailesi tarafından kimlik çıkarılmayan 37 yaşındaki Levent Akrep'in cenazesi, yakınlarının daha önce yaptıkları başvuru üzerine Nüfus Müdürlüğü'nden aldıkları, 'Saklı Nüfus İlmuhaberi' evrağıyla verildi. İşlemler tamamlanıp nüfus cüzdanı çıkarılmadığı için söz konusu belge ile hasteneye giden aileye yetkililer cenazenin otopsi yapılmak üzere  Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini söyledi. Cenazeyi hastaneden alamayan aile bu kez otopsinin tamamlanmasını bekledi. Morg girişine oturan Akrep'in akrabaları burada da gözyaşı döktü. İşlemlerinin ardından aileye teslim edilen Akrep'in cenazesi defnedilmek üzere Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Morg tabelası

Yakınının konuşması

Yakınlarının Adli Tıp Kurumu önünde görüntüsü

Yakınının ağlaması

Yakınlarının Adli Tıp Kurumu önünde oturması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==============================

Doç.Dr.Işıdan: Kuş gribi insandan insana bulaşmaz

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Viroloji Anabilim Dalı Yardımcı Doç. Dr. Hakan Işıdan, kuş gribinin insanlar üzerinde tedirginlik oluşturduğunu belirterek "Kanatlı virüslerin insanlara bulaşma ihtimali vardır. Sezonluk normal yaşadığımız gripler gibi insandan insana kolaylıkla bulaşan bir virüs değil" dedi.

CÜ Viroloji Anabilim Dalı Yardımcı Doç. Dr. Hakan Işıdan, kentte Serpincik, Kumyurt ve Akören köyünde kanatlı hayvanların itlaf edilmesiyle gündeme gelen kuş gribi hakkında açıklamalarda bulundu. Işıdan, "İnsanlarda kuş gribi denilince bir tedirginlik elbette oluyor. Bunun nedeni de 2002 yılında yaşadığımız domuz gribi salgını gibi ve diğer salgınların ciddi kayıplara sebep oluyor olmasıdır. Tabi grip ile soğuk algınlığını birbirinden ayırmak lazım. Grip virüsleri virüs ailesine ait virüslerdir. Bunların da insanlarda yaygın görülen influenza A virüsü dediğimiz bir tipi insan, kanatlı ve domuzlarda grip hastalığına sebep oluyor. Bunlar solunum sistemindeki bir virüs yapısına sahip virüsler. Bu noktada da kanatlıların sialik asit çeşitli uyarıları alabilen veya insanlar ile domuzların sialik asit çeşitli uyarıları alabilenler arasında farklılıklar var. Dolayısıyla çok kolaylık ile kanatlıların influenza virüsleri insanlarda hastalık oluşturamaz. Diğer taraftan domuzların virüsleri ise biraz daha insanlara yakındır. İnsanlarda daha da tehlikelidir" dedi.

"KUŞ GRİBİ İNSANDAN İNSANA BULAŞMAZ"

Kanatlı hayvanlarda bulunan hastalık virüslerinin insana bulaşabileceğini söyleyen Işıdan, "Kanatlı virüslerin insanlara bulaşma ihtimali vardır. Fakat insandan insana bulaşmaz. Sezonluk normal yaşadığımız gripler gibi insandan insana kolaylıkla bulaşan bir virüs değildir. Fakat yoğun miktardaki virüse maruz kalma yoluyla kanatlıdan insana bulaşma potansiyeli vardır. Dolayısıyla kuş gribi insan sağlığı açısından çok önemli bir salgın değildir. Bunu net olarak söyleyebilmek için de bunların tüm gen enerjilerinin yapılıp daha önceki patojen (hastalık oluşturan mikrop) ve patojen olmayanlarla kıyaslama yapılmış olması gerekiyor. Kanatlıların kuş gripleri kanatlı sektörü için önemli bir hastalık oluşturur. Bu bir işletme ya da kümese girdiğinde yüzde 100'e varan ölümlere sebep olur. Ülkemizde bu alanda yoğun üretim yapan bir ülke olduğu için kuş gribi bizim için tehdit oluşturabilir. Bu açıdan bir virüsün görüldüğü yerde itlaf söz konusudur. Çünkü bunların tedavi edilebilmesi mümkün değildir. Kuş gribinden korunmayla ilgili en kesin yöntem hastalığın görüldüğü bölgedeki kanatlıların itlaf ve imha edilmesidir. Bunun dışında herhangi bir korunma yöntemi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-Doç.Dr. Işadan'ın açıklamaları

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=================================

Özhaseki: Dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " Biz. dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz. Birtakım hesaplaR yapılabilir. Bunlara verilecek paraların başka yerlere harcanabileceğini söyleyebilir. Ancak, bunun bir de ahireti var. Allah ne der insana? " dedi.

Bakan Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte, Yahyalı ilçesinde düzenlenen doğalgaz temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Özhaseki, siyasette iş yapacakların, arkalarında leke bulunmaması gerektiğini belirterek, "AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri bir taraftan çok çalıştık, bir taraftan da şer oraklarıyla mücadele ettik. Bizden önceki hükümetler de çok çabaladı ama vesayet rejimini biz ortadan kaldırdık, Allah'a şükür. Şükürler olsun ülkeyi bölen olayları bitirdik. Yapılan ne kadar iyilik varsa, hiç unutulmaz. Hizmet edenler unutulmaz. Geçmişte pekçok Başbakan geldi, geçti. Hatırlarda kalan hep iyilik ve hizmet yapanlar olmuştur. Bizler, gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Kötü bir niyetimiz de yok. Eğer iş yapıyorsanız, dedikodu üretenler de çok olur. Anadolu zor bir coğrafya. Ülkeler idare edilemiyor, paramparça. Bunların içinde Türkiye olarak biz, işimize bakıyoruz ve dimdik ayaktayız, hala da büyümeye devam ediyoruz. PKK diye bir bela var ve bunu sanki sadece AK Parti'nin meselesiymiş gibi anlatıyorlar. El insaf kardeşim. Ancak AK Parti olarak biz bu terör belasının inlerine girdik ve onları kazdıkları çukurlara gömdük. Evet, bu mücadelede çok şehit verdik ve veriyoruz da. Her şehit haberinde yüreğimiz yanıyor. Bizler evlerimizde huzur içinde yaşıyorsak, rahatça ibaretimizi yapıyorsak, o şehitlerimiz sayesinde bunları yapabiliyoruz." diye konuştu.

Özhaseki, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine de değinerek, Almanya'nın takındığı tavrı eleştirerek,şunları söyledi:

"BÖYLE İKİ YÜZLÜLÜK OLMAZ"

"Bir de FETÖ belası çıktı. 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi yaşadık. Alman dostumuz alınmasın ama ülkelerine gelecek 10-20 mülteciyi zorla alıyorlar. Sonra bizim bakanımız, Cumhurbaşkanımız Almanya'da konuşma yapmak istediği zaman buna izin vermiyorlar. Böyle iki yüzlülük olmaz. Biz. dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz. Birtakım hesaplan yapılabilir. Bunlara verilecek paraların başka yerlere harcanabileceğini söyleyebilir. Ancak, bunun bir de ahireti var. Allah ne der insana? Elbette çok çalışıyoruz, çok gayret ediyoruz. Sabahlara kadar çalışıyoruz. İyi niyetli gayret edince, Allah yandım ediyor. Şükürler olsun Allah'a. Biz bunları yaparken, bir taraftan da bizim muhalefetten destek bekliyoruz. Ancak, göremiyoruz. Bu FETÖ belası, bu millete en büyük kötülüğü yaptı. Ancak muhalefet, bizim bunlara karşı verdiğimiz mücadeleye destek vermiyorlar. Girip yurtdışında bizleri şikayet ediyorlar, yürüyüş yapıyorlar. Bizim mücadelemize destek vermiyorsanız, köstek de olmayın."

Konuşmaların ardından, Yahyalı ilçesine doğalgaz getirecek çalışmanın temeli atıldı. Bakan Özhaseki ve protokol üyeleri, doğalgaz borusunu vidaladılar. Yahyalı'ya doğalgaz getirilmesi için yüklenici ve Kayseri'nin doğalgaz tedarikçisi Kayserigaz firması, 40 milyonluk yatırım yapacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

=================

-Bakan Özhaseki'nin konuşması

Temsili doğalgaz borusunun vidalanması

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

================================================

Noel Baba Müzesi'nden ziyaretçi rekoru

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi geçen yıla göre ziyaretçi sayısını ikiye katlayarak 7 ayda 141 bin ziyaretçi ağırladı, 1 milyon 819 bin lira gelir sağladı.

Deniz, kum ve güneş üçlemesiyle turizm başkenti Antalya, antik kentleri, amfi tiyatroları ve tarihi eserleriyle adeta açık hava müzesini andırıyor. Kent, bu yönüyle kültürel turlar yapan yerli ve yabancı tatilcileri ağırlıyor. Demre İlçesi'ndeki Aziz Nicholaos Anıt Müzesi (Noel Baba Müzesi) tatilcilerin en çok ziyaret ettiği ören yerlerinin başında yer alıyor. Noel Baba Müzesi'ni 01 Ocak- 31 Temmuz tarihleri arasında 141 bin 293 turist ziyaret etti. Bu ziyaretler karşılığında 1 milyon 819 bin 464 lira gelir elde edildi. Geçen yılın aynı döneminde 74 bin 190 kişinin ziyaret ettiği müze, 865 bin 753 lira gelir sağladı. Geçen yılında tamamında ise 153 bin 409 kişi müzeyi gezdi. Noel Baba Müzesi bu yıl temmuz ayında 45 bin 942 ziyaretçiyle rekor kırdı. Bu ziyaretler karşılığında 642 bin 92 lira gelir elde edildi.

MYRA'YA YOĞUN İLGİ

Demre'deki diğer önemli bir ören yeri Myra Antik Kenti'ni ise yılın 7 aylık bölümünde 96 bin 856 kişi ziyaret etti. 1 milyon 420 bin 665 lira gelir bırakan antik kent, geçen yılın aynı döneminde 51 bin 521 kişi tarafından ziyaret edildi, karşılığında 644 bin 989 lira gelir sağladı. 2016 yılının tamamında 108 bin 911 bin ziyaretçi ağırlayan Myra, bu yılın temmuz ayında 32 bin 553 kişi tarafından gezildi.

Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'ndeki ziyaretçi artışı, geçen yıl turizmde umduğunu bulamayan bölgedeki işletmecileri de sevindirdi.

RUSLAR İÇİN KUTSAL

Noel Baba Müzesi'ni gezen Rus Elvira Khaliullina, "Burayı yüreğinde insan sevgisi olan herkesin görmesi gerekir. İnsan farklı duygulara kapılıyor ve rahatlıyor burada. Ayrıca çok güzel korunmuş. Türkiye'ye bu koruma için teşekkür ediyorum" dedi.

Ukraynalı Makaraova Natalia ise müzeyi çok beğendiğini belirterek, "Etkileyici bir ortamı var. Çok iyi korunmuş. Dünyanın birçok yerinden gelen farklı uluslardan ziyaretçiler, bu güzel etkileyici ortamda buluşuyor" diye konuştu.

Rus Alexsandr Goreiev ise Noel Baba Müzesi'nin Ruslar için özel bir öneme sahip olduğunu söyledi. Aziz Nicholaos'un Rusya'da çok saygı gören bir aziz olduğunu anlatan Goreiev, "Noel Baba Müzesi bizim için çok önemli bir yapı. Böyle bir yeri koruyup, bugüne getirdiği için Türkiye'ye teşekkür ederim. Çok etkilendim" dedi.

Turist rehberi Adil Şevket ise şunları kaydetti:

"Noel Baba ve Myra, Türk turizmi için en önemli yerlerden. Dünya Kültür Mirası Listesi'ne eklenir ve daha kapsamlı bir restorasyondan geçerse çok daha önemli hale gelecektir. Antalya'ya gelen Ortodoks turist sayısında inanılmaz bir artış sağlayacaktır. Çünkü Aziz Nicholaos, Ortodokslar için en büyük azizlerden birisi."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Noel Baba'ya gelen tatilciler

Heykeller, resimler,

İçeride gezen gruplar,

İçeriden detaylar,

Myra Antik Kenti'nde tiyatro maskları,

Kaya mezarları,

Ttiyatrodan

Röpörtajlar…

Haber- Kamera: Ahmet ACAR/DEMRE(Antalya),

========================================

Yabani Yılkı Atları'nı yakalama ihalesi yapıldı

KARAMAN'ın Karadağ bölgesinde bulunan yabani yılkı atlarını yakalamak için açılan ihale yapıldı. Açık ihale usulüyle gerçekleşen ihaleye dört firma katılırken, 368 bin lirayla en düşük fiyatı Kuzeyas Grup firması atları yakalama işini aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaman Şube Müdürlüğü tarafından Karadağ bölgesinde endemik tür olan anadolu yaban koyunlarının yaşam alanlarına, tarım arazilerine ve ağaçlandırma sahalarına zarar veren, sürüler halinde yaşayan yabani yılkı atlarının kontrolü ve rehabilitasyonu için proje hazırlandı. Hazırlanan proje kapsamında atlarının bakım ile tedavilerinin yapılması, kayıt altına alınması ve sayılarının alanın taşıma kapasitesi seviyesine getirilmesi için ihale yapıldı.

Karaman Orman İşletme Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen ihaleye dört firma katıldı. İhale öncesi firma yetkililerine ihale şartnamesi hakkında kısa bir bilgi verildi. Muhammen bedeli 595 bin lira olarak belirlenen ihale sonunda 368 bin lirayla en düşük fiyatı Kuzeyas Grup firması verdi. En düşük fiyatı veren firmanın yapılacak olan değerlendirme ve güvenlik soruşturmasının ardından ihaleyi kazanıp kazanmadığı kesinleşeceği öğrenildi.

Proje kapsamında bölgede sayıları bini bulan yılkı atları ihaleyi alan firma tarafından yakalanacak. Bakım ve tedavilerinin ardından kayıt altına alınacak. Talep halinde ise sahiplendirilecek.

Görüntü Dökümü:

-------------------

İhale salonundan detay

-Komisyon başkanının konuşması

-Yılkı atlarından detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN, DHA))

============================================

Kadir İnanır memleketinde hasret giderdi

TANINMIŞ sinema sanatçısı Kadir İranır, memleketi Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yakın dostları ile bir araya gelerek hasret giderdi.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bir otelde düzenlediği özel gecede yakın arkadaşları ile bir araya gelen Kadir İnanır, dostluklara çok önem verdiğini, memleketine karşı özlem çektiğini belirtti. Sazlı, sözlü gerçekleşen gece sonrası açıklamalarda bulunan İnanır, fırsat buldukça Fatsa'ya gelerek eski dostları ile buluştuğunu ifade ederek, "Uzun zamandır tasarlıyorduk böyle bir seyahati. Arkadaşlarımızla beraber yıllardır geleneksel hale getirdiğimiz buluşma etkinliğini sürdürüyoruz. Çocukluğumuzdan bu yana gerçekleştirdiğimiz yaşamı büyük esprilerle devam ettirme amaçlı eğlenceli, yöremize ait çeşitli sohbetlerle geleneksel yemeğimizi devam ettirmek için geldim. Her geldiğimde masamızda ki arkadaş sayımız gün geçtikçe düşüyor. O kıymetli özel arkadaşlarımı çok genç yaşta kaybettik. Bu durumdan dolayı yemeği biraz buruk geçiriyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kadir İnanır ile röportaj

Haber-Kamera: Ferudun ALTUNTAŞ/ FATSA(Ordu)

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title