Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)POLİSLER KURTARDIĞI GENCE MONTUNU GİYDİRDİ, BATTANİYEYE SARIP, AYAKKABISINI TEMİZLEDİADANA'da tekneden suya düşüp, omuzundan yaralanan 25 yaşındaki Mehmet Özyurt'u dalgıç polisler kurtardı.

1)POLİSLER KURTARDIĞI GENCE MONTUNU GİYDİRDİ, BATTANİYEYE SARIP, AYAKKABISINI TEMİZLEDİ

ADANA'da tekneden suya düşüp, omuzundan yaralanan 25 yaşındaki Mehmet Özyurt'u dalgıç polisler kurtardı. Çukurova Üniversitesi'nin Su Ürünleri Fakültesi'nde eğitim gören Mehmet Özyurt, staj gördüğü Seyhan Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğinde hareket halindeki tekneden düştü. Suya düşerken tekneye çarpması sonucu sağ omuzundan yaralanan genci, olay yerine çağrılan Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Dalgıç Polis ekibi kurtardı. Tekneye alınan ve soğuktan titreyen Mehmet Özyurt'a polis üzerindeki montunu giydirdi. Özyurt botla kıyıya çıkartıldı.

Kıyıda bekleyen polis ekibi, çamurlu alanda yürüyen Özyurt'u battaniyeye sarıp, ambulansa bindirdi. Kolunu kıpırdatamadığını söyleyen Özyurt'a sağlık ekipleri müdahale ederken, gencin ayağından çıkardığı ayakkabıları alan başka bir polis de üzerindeki çamurları temizledi. Yapılan ilk kontrolde, omuzu çıktığı belirlenen Mehmet Özyurt, tedavi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı gence montunu giydirip, battaniyeye sararak soğuktan korumaya çalışan polisler ise ambulans ile birlikte olay yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Baraj gölü genel görüntüsü

Ambulansın gelişi

Kurtarılan gencin tekneyle kıyıya çıkarılması

Polisin montunu gence giydirmesi

Polis ile birlikte yürümesi

Gencin üzerindeki polis montu

Polisin üşüyen genci battaniye ile sarması ve sağlık ekiplerinin görüntüsü

Gencin ambulans içerisinde tedavi edilmesi

Polisin gencin ayakkabısını temizlemesi

SÜRE: 02'34" BOYUT: 287 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===============================================

2)BOMBA KORKUSU YAŞATAN VALİZİ BIRAKAN 2 KİŞİ ARANIYOR

OSMANİYE'de elektrik trafosu panosunun yanına bırakılan valiz, bomba paniği yaşattı.

Alibeyli Mahallesi Aktar Caddesi'nde dün akşam kaldırım üzerinde bulunan elektrik trafosu yanındaki sahipsiz valizi gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis, şüpheli çantanın bulunduğu yolu çift yönlü trafiğe kapatarak çevreyi güvenlik şeridi ile kapatırken, TEDAŞ ekiplerine de bilgi verildi. Şüpheli valiz, bomba imha ekibinin çalışması sonucu fünyeyle patlatıldı. Yapılan incelemede çantanın boş olduğu belirlendi.Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, valizi bırakan 2 kişinin güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülere göre, önde yürüyen bir kişi eliyle yüzünü kapatarak elektrik panosunu işaret ederken, arkadan gelen kişi de valizi bırakarak uzaklaşıyor. Polis şüpheli 2 kişiyi arıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

***Güvenlik Kamerası***

İki şüphelinin arka arkaya gelmesi

Öndekinin elektrik panosunu göstermesi

Öndeki şüphelinin eliyle yüzünü saklaması

Valizi çekerek getiren şüphelinin trafonun yanına bırakması

Şüphelilerin uzaklaşması

Bomba imha uzmanının çantanın yanına gelmesi

Fünye ile patlatılma anı

--------------------------------

***Cep telefonu Görüntüsü***

Polisin kontrollü patlama yapılacak anonsu yapması

Patlama anı

---------------------------------

Bomba imha uzmanının hazırlanması

Şüpheli çanta yanında inceleme yapması

İncelemesinden detaylar

Boş olan yoldan genel görüntü

Yolun dubalarla trafiğe kapatılmış hali

Fünye ile patlatılan bölgede inceleme

Valizin parçalanmış hali

TEDAŞ ekiplerinin trafoda inceleme yapması

BOYUT: 71.6 MB SÜRE: 02' 14"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

=====================================================

3)VATANDAŞLARIN DİKKATİ CARETTA CARETTA'YI KURTARDI

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, kıyıya vurmuş olarak yarı baygın halde bulunan bir caretta caretta, vatandaşların dikkati sayesinde kurtarılıp, kendisine gelmesi sağlandıktan sonra tekrar denize bırakıldı.

Dün (pazar) öğle saatlerinde, Yalancıboğaz Mevkisi'nde koyun açık deniz tarafına bakan kesiminde yürüyüş yapan vatandaşlar, kıyıdaki kayalıkların üzerinde hareketsiz şekilde duran bir caretta caretta olduğunu farkedip, durumu Marmaris Çevrecileri Derneği'ne bildirdi. İhbar üzerine Dernek Başkanı Ahmet Kutengin, beraberindeki bir grup dernek üyesi ile bölgeye gitti. Kutengin, bir yandan da durumu Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirdi. Kutengin ve beraberindekiler, daha sonra kayaların üzerinde hareketsiz şekilde duran ve sadece kabuğunda küçük çizikler bulunan 50 santimetre boyunda, 18 kilogram ağırlığındaki dişi deniz kaplumbağasının üzerine su döküp, havlu ve bezlerle sararak ıslak tutmaya çalıştı. Bir süre sonra kendine gelen caretta caretta, hareket etmeye başladı. Bunun üzerine, vücudunda gözle görülebilir herhangi bir yarası olmayan caretta caretta, DEKAMER ekibi beklenmeden denize taşınarak, doğal ortamına bırakıldı. Tekrar özgürlüğüne kavuşan deniz kaplumbağası, bir süre bekledikten sonra yüzerek, gözden kayboldu.

Deniz kaplumbağasının hastalık veya uzun süre aç kalması sonucu bitkin düşüp, sürüklenerek karaya vurmuş olabileceği belirtildi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, deniz kaplumbağasının kurtarmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kutengin, caretta carettalarla ilgili, Marmaris'in hemen hemen her sahilinde karşılaşılan bu durumu, yazın tüm ilgililere bildirip, nedenini ve çözümünü sorduklarını, hala bilgi beklediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Bitkin haldeki caretta carettanın görüntüsü

-Deniz kaplumbağasına gerekli müdahalenin yapılıp, kendisine gelmesinin sağlanması

-Deniz kaplumbağasının denize taşınıp, doğal ortamına bırakılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla),

=======================================================

4)ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI BAŞLADI

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü'nü içeren 'Zafer Haftası' kutlamaları, Çimenlik Kalesi'ndeki açılış töreniyle başladı.

Çanakkale'de 102 yıl önce 7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan gece Deniz Savaşları'nın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nin aslına uygun olarak yapılan TCG Nusret'in bağlı bulunduğu Çimenlik Kalesi'nde, 'Zafer Haftası' açılış töreni yapıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, askerler, gaziler, şehit aileleriyle öğrenci ve askerler törene katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde, Türk bayrağı göndere çekildi.

"ÇANAKKALE, SİLAH KARŞISINDA İMANIN ZAFERİDİR"

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Tavlı, ecdadın Türk milletine destanlarla övülmüş muhteşem bir miras bıraktığını söyledi. Çanakkale'de şehit düşen Mehmetçiklerin bağımsızlık, özgürlük, vatan, bayrak gibi yüce değerler söz konusu olunca ölümü karşılıksız seve seve göze aldıklarını, bu değerler uğruna şehit olmayı ulaşılabilecek en yüksek mertebe, en kutsal paye bildiklerini söyleyen Vali Tavlı, "İşte Çanakkale Zaferi bu kahramanlık ve fedakarlığın en güzel örneklerinden birisidir. Çanakkale, silah karşısında imanın zaferidir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir millet karşısında hiçbir gücün duramayacağı, Çanakkale'de bütün dünyaya ilan edilmiştir. Türk milleti ve ordusu saldırgana karşı 'dur' demesini bilmiş, vatanı için bağımsızlığı için canını feda etmekten çekinmemiştir. Bu zafer bu coğrafyada vatan, bayrak, millet, devlet ülküsüyle yaşayan ve uğurda canını feda etmiş bir büyük medeniyetin eseridir" dedi.

İSMİYLE İLGİ ÇEKEN GEMİ

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisiyle tören devam etti. Mehteran Bölüğü tarafından gösteri sunuldu. Zafer coşkusuna töreni izleyen öğrencilerle vatandaşlar da ortak oldu. Törenin yapıldığı dakikalarda ise Çanakkale Boğazı'nın günün anlam ve önemine uygun düşen sürpriz bir misafiri vardı. Çanakkale Boğazı'na, Ege Denizi'nden giriş yapan 'Cumhuriyet' isimli bir gemi, tören yapılırken Çimenlik Kalesi önünden geçti. İsmi nedeniyle gemi, herkesin ilgi odağı oldu. Törenler için boğazda güvenlik önlemi alan Deniz Polisi'ne ait bottaki görevliler dahi, 'Cumhuriyet' isimli geminin fotoğrafını çekti.

KUTSAL EMANETLER YOLA ÇIKTI

Çimenlik Kalesi'ndeki programın ardından protokol üyeleri ve diğer katılımcılar, Çanakkale Valiliği önüne kadar ellerinde Türk bayrakları ile Halk Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi. Çanakkale Valiliği önünde düzenlenen törende ise, şehitler diyarı Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve rengini şehitlerimizin kanından alan Türk Bayrağı'ndan oluşan kutsal emanetleri geçen yıl Ankara'ya giden atletler Mehtap Polat ve Fahri Arsoy tarafından Vali Orhan Tavlı'ya teslim edildi. Vali Orhan Tavlı teslim aldığı kutsal emanetleri bu yıl Ankara'ya götürecek olan atletler Ezgi Arındı ve Emre Derya'ya verdi. Ardından atletler, kutsal emanetleri Ankara'ya götürmek için 'Zafer Koşusu'na başladı. Kutsal emanetler sırasıyla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek, 18 Mart günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilecek.

Şehitleri Anma Günü ile Çanakkale Deniz Zafer kutlamaları, hafta boyunca devam edecek etkinliklerle devam edecek.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Çimenlik Kalesi'ndeki törenden görüntü

Vali Orhan Tavlı'nın konuşması

Halk Oyunları ile Mehteran gösterisi

Halk yürüyüşü

Zafer Koşusu için kutsal emanetlerin teslimi

(Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=========================================================

5)KELEBEK ÇOCUKLAR YARARINA ZUMBA ETKİNLİĞİ

İZMİR'in Aliağa ilçesinde, tıpta 'Epidermolozis bülloza' olarak bilinen kelebek hastalığına yakalanan çocuklar yararına "Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele" adı altında zumba etkinliği düzenlendi.

Aliağa'daki çeşitli spor merkezlerinde görev yapan zumba eğitmenleri Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında, başkanlığını şarkıcı Fulden Uras'ın yaptığı Hayaller Gerçek Olsa Sosyal Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Zumbathon Maratonu'nda katılımcılar eğlenceli saatler geçirdi. Enka Spor Salonu'ndaki etkinlikte, İstanbul, Aydın, Sakarya ve İzmir'den gelen 29 eğitmen ve grup, farklı şarkılarla sahne aldı. Manisa ve İzmir'den kelebek hastalığına yakalanan iki çocuğun ve ailesinin de katıldığı etkinliğe Fulden Uras da telefonla canlı bağlanarak, destek verenlere teşekkür etti.

'Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele' adı altındaki etkinlikte salonda kurulan stantlarda satışa sunulan el yapımı ürünler ve yiyecekler de satışa sunuldu. Davetiyeleri 20 liradan satılan etkinlikte elde edilen gelirin yanı sıra stanlardaki satışlarla toplam 15 bin 410 lira toplandı. Elde edilen gelir ile kelebek hastalığına yakalanan çocuklar için gerekli tıbbi malzemeler alınıp, hafta içinde ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

Sunuculuğunu Kano Melez'in yaptığı Zumbathon'un organizatörlerinden Nükhet Ozan, "Kelebek hastalığı ile mücadele eden çocukların tedavi masrafları çok yüksek. Devlet bunu bir şekilde karşılıyor ama kullanılan ilaç ve ürünler çok pahalı olduğu için yeterli gelmiyor. Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirdik. Çağrımıza duyarsız kalmayan tüm katılımcılara ve destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

'Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele' sloganıyla düzenlenen Zumbathon Maratonu'nun sonunda katılımcılar ve eğitmenler toplu halde fotoğraf çektirerek etkinliği tamamladı.

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Zumba etkinliğinden görüntü

-Etkinliğe katılanlardan görüntü

-Ürün satışı yapılan stantlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özyurt Orhan Tavlı Marmaris Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title