Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)BELEDİYE'YE KAYYUM GELMEDEN BİNADA BOMBA ARAMASI YAPILDIDİYARBAKIR'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye'ye kayyum olarak atanan ve dün gece kentte gelen Cumali Atilla, Belediye binasına gelerek göreve başladı.

1)BELEDİYE'YE KAYYUM GELMEDEN BİNADA BOMBA ARAMASI YAPILDI

DİYARBAKIR'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye'ye kayyum olarak atanan ve dün gece kentte gelen Cumali Atilla, Belediye binasına gelerek göreve başladı. Atilla, binaya gelmeden önce polis, bazı belediye çalışanları ile Belediye'de Kışanak ile Anlı'nın tutuklanmasını protesto nöbeti tutan Meclis üyelerini dışarı çıkararak binada bomba araması yaptı. Belediye çevresinde alınan güvenlik önlemleri görevlendirme ile gelen kayyumun göreve başlamasından sonra artarken, binanın çatısına da özel harekat polislerinin yerleştirildiği görüldü.Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi başkanı Gültan Kışanak'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme ile kayyum olarak atanan Cumali Atilla, bugün göreve başladı. Atilla, Belediye binasına gelmeden önce Büyükşehir Belediye binasında bomba araması yapılırken, Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasını protesto nöbeti tutan bazı çalışanlar ve meclis üyeleri binadan dışarı çıkarıldı. Bomba araması bittikten sonra çalışanlar kimlik kontrolü yapılarak içeri alınırken, kayyum Cumali Atilla saat 07.30 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Belediye binasına gelerek göreve başladı.

BİNANIN ÇATISINA ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ YERLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediye başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alındığı 25 Ekim gecesinden beri Belediye binası çevresinde alınan güvenlik önlemleri kayyum atanması ile birlikte artırıldığı görüldü. Belediye binasına giriş çıkış yapan personeller kimlik kontrolünden geçirilirken, binanın çatısına da özel harekat polislerinin yerleştirildiği görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bina çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri

-Personelin aranarak içeri alınması

-Bina önünde bekleyen personel

-Çatılara yerleştirilen özel harekat timleri

-Muhabir anons

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=================================================

2)FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA 7 MAHALLEDE KONTROL ÖSO'YA GEÇTİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü IŞİD ile çatışan ÖSO'nun 3 askeri yaşamını yitirdi, 4'ü de yaralandı.

71 gündür devam eden harekatta ÖSO güçleri, Aktarin'in güneyinde yer alan 7 mahallede kontrolü yeniden sağladı. 3 ÖSO askerinin yaşamını yitirdiği, 4 'ünün de yaralandığı harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Mare sektöründe, DEAŞ terör örgütünün unsurları olumsuz hava şartlarından istifadeyle düzenledikleri geniş çaplı saldırı sonucunda, Aktarin güneyinde yer alan, muhaliflerin kontrolünde bulunan Ak Burhan, Vash, Baruzah, Al Gharz, Tlatinah, Tiltanah ve Jabal Hhirbat al Kanisah'ta tekrar kontrol sağlamıştır. Bölgede muhalifler ile DEAŞ unsurları arasında yoğun çatışmalar devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif şehit olmuş, 4 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir."

Mücahit YOLCU -KİLİS, -

=====================================================

3)BAKAN EROĞLU: IRAK KONUŞUYOR AMA KENDİ SINIRLARINI KORUYAMIYOR

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin, "Ankara'yla savaş istemiyoruz ama buna hazırız" şekilindeki ifadelerine tepi göstererek, "Irak konuşuyor ama kendi sınırlarını koruyamıyor. Biz sınırlarımızı korumak ile mükellefiz. O bakımdan sınır güvenliğimiz açısından gereken neyse biz onu yaparız. Türkiye büyük bir devlettir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere sabah saatlerinde Ankara'dan havayolu ile Tokat'a geldi. Havaalanında Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, Celil Göçer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk olarak Abdülmecid Şirvani Hazretleri'nin kabrini ziyaret ederek burada dua etti. Ardından Tokat Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, Tokat'a yeni müjdeler ile geldiklerini ve kısa süre içerisinde verilen müjdeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEVLETTİR"

Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin Irak sınırına zırhlı araç sevkiyatı yapmasının ardından açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin, "Ankara'yla savaş istemiyoruz ama buna hazırız" şeklindeki ifadelerine cevap vererek, "Biz sınırlarımızı korumak ile mükellefiz. Kusura bakmayın, Irak konuşuyor ama kendi sınırlarını koruyamıyor. Irak şu anda DEAŞ, PKK, PYD gibi terör örgütleri tarafından işgal edilmiş. Evveliyatı onları temizlesin de sonra Türkiye'ye söz söylerse daha çok seviniriz. Biz sınırlarımızın güvenliğini sağlamak zorundayız. DEAŞ, PKK ve PYD terör örgütleri malaasef Türkiye'de bir takım olaylara sebep oluyor. Terör estiriyorlar. Bunların kaynakları, silahları hep o taraftan geliyor. O bakımdan sınır güvenliğimiz açısından gereği neyse biz yaparız. Türkiye büyük bir devlettir. Ama ülkesini işgal ettirmiş konuşuyor" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin idam yasasıyla ilgili yönelttiği soruya ise şöyle cevap verdi:

"TBMM karar verecektir kardeşim. Cumhurbaşkanımız dedi ki, 'Meclis karar verdiği anda ben onaylarım' Kusura bakmayın bu hain FETÖ terör örgütü tarihimizin en kanlı darbe teşebbüsünü yaptı. Hatta ben buna darbe teşebbüsü demiyorum. Türkiye'yi bölme, parçalama, işgal etme girişimi, en hain en alçak girişimdir. Bununla ilgili mücadele yapılacaktır. 246 şehidimiz var. Bunların kanı yerde kalmayacaktır. Öyle şey olur mu devlete karşı çıkacaksın, bölmeye çalışacaksın ve bunun mesulleri polisimize ve askerimize kurşun sıkanlar mutlaka cezasını bulacaklar."

"TERÖRE DESTEK VERİRSE GEREGI YAPILIR"

Eroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanması ilgili ise, "Belediye başkanlarının vazifesini yapması lazım. Şu anda biz adil bir hükümetiz, bütün nüfuslara göre paraları gönderiyoruz. Belediyelerde paraların bir şekilde ihaleler veya adamları çalıştırarak yüksek paralar vererek onun parasını almak süretiyle dağa aktarıldığını tespit ettik. Teröre destek veriyorlar. Belediye araçları ile silah ve el yapımı bomba düzeneklerinin taşındığı görüldü. Belediye başkanının vazifesini yapması lazım. Teröre destek verirse, arka çıkarsa, teröre kaynak aktarırsa gereği neyse o yapılır" dedi. Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Tokat Belediyesi'ni ve Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakan Erdoğlu'nun hava alanında karşılanması

-Türbe ziyareti

-Valilik ziyareti ve açıklamalar

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-İbrahim UĞUR/TOKAT,

=========================================================

4)KARACABEY'DE SURİYELİLER KAVGA ETTİ: 5 YARALI

BURSA'nın Karacabey İlçesinde pazar yerinde Suriyeli iki aile arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Olayda 4'ü Suriyeli 5 kişi yaralandı.

Karacabey'de dün akşam saatlerinde pazarda alışveriş yapan iki Suriyeli aile arasında çıkan tartışm, kavgaya dönüştü. Taraflar birbirine demir sopa, sandalye ve kesici aletlerle saldırdılar. Savaş alanına dönen pazar yerindeki kavgada Suriye uyruklu 4 kişi ile börekçi önünde sıra beklerken arada kalan 3-4 yaşındaki bir çocuğu uzaklaştırmak isteyen Hüseyin Kaya (53) yaralandı. Yaralılar Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ABD Alminem A. (20) ve Çekirge Devlet Hastanesi'nde gönderilen Ömer Ahmet H. (28) hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

Kavgayla ilgili Suriye uyruklu Ahmet E. (38) ve Abdülsettar E. (22) gözaltına alınarak soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

KAVGA ANI

YARALANANLAR

BİRBİRLERİNE VURDUKLARI CİSİMLER

OLAY YERİ

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), -

BOYUT: 75,6 MB

SÜRE: 2,22

======================================

5)GÖÇERLER, KIŞA YOLDA YAKALANDI

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesine dün düşen mevsimin ilk kar yağışı, göçerleri yolda yakaladı. Yaz aylarında Bingöl ve Karlıova yaylalarında hayvanlarını otlatan göçerler, kışın gelmesi ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya hayvan sürülerini götürürken, soğuk hava kar yağışına yolda yakalandı.

Yaz mevsiminde daha serin olan Bingöl, Karlıova ve Solhan ilçelerindeki yaylalara gelerek hayvanlarını otlatan göçerler, kış mevsimi gelmeden daha sıcak olan Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya giderken yolda, kar yağışına yakalandı. Dün Bingöl ve çevresinde etkili olan kar yağışıyla birlikte başlayan soğuk hava, hayvan sürülerini Diyarbakır ve ve Şanlıurfa'ya götüren göçerleri olumsuz etkiledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, kar yağışına yakalanmamak için erken davranıp günler süren yolculuğa koyulan besiciler, önceki gece ani bastıran kar yağışına, Karlıova İlçesi'ne bağlı Azizan Köyü'nde yakalandı. Besicilerin kar yağışına yakalanmasından dolayı elbiselerinin ıslandığı ve bazı koyunlarının telef olduğu görüldü. Kar yağışından kurtulmak için çoban ve hayvan sahipleri, gün boyu daha hızlı hareket etmek zorunda kaldı. Gün içerisinde yemek bile yiyemeyen çoban ve besiciler, mağdur olduklarını söyledi.

Erzurum'dan Şanlıurfa'ya gitmek için iki gündür yolda olduğunu belirten besicilerden Sadullah Güngör, "Karın yağmasıyla çok sıkıntı çektik. Kar yağışına yakalanmamak için çok mücadele ettik ama başarılı olamadık. Kar bizi yolda yakaladı. İnşallah daha fazla kardan etkilenmeden bir an önce Şanlıurfa'ya yetişiriz" dedi. Kar yağışından olumsuz etkilenen hayvan sahiplerinden Ömer Gök de, "Gece saat 3'te karın yağmasıyla hemen yola çıkıp sıcak bölgeye ulaşmak için hayvanlarımızla yola koyulduk. Hava sıcaklığı eksinin altına düştü mü? Bizim için durum çok ciddi olur ve hayvanlarımız zarar görür. Karlıova'da kış aylarında koyun yetiştiriciliği pek verimli olmuyor. Bu yüzden sıcak bölgelere gitmek zorundayız. Kar yağışıyla birlikte hayvancılık işi daha da zorlaşıyor. Allah bize yardım etsin" diye konuştu.

Kış aylarından Karlıova'da hayvanların insanlar gibi çile çektiğini anlatan çobanlardan Serhat Dal ise, "Beyaz koyunlar, kara biraz daha dayanıklıdır ama mor koyun, onlar gibi değil, hemen soğuktan etkileniyor. Hayvanlardan verim almak için Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi illere gitmek zorundayız. Oralar sıcak bölgedir. Koyunlar orda meralara çıkıp otlanıyor. Ama burada öyle bir şey yok. Karın yağmasıyla kalan gevenler de kayboldu. Karın yağmasıyla hayvanlarımızı yükleyip gitme vakti geldi bizim için" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yolda kar yağışı altında giden koyun sürüsü

-Hayvan sahiplerinin konuşmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

====================================================

6)SAVCIYA NOTU BIRAKTIKTAN SONRA ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP İNTİHAR ETTİ

ANTALYA'da 50 yaşındaki Vahittin Ergün, evinin karşısında çöp konteyneri yanında üzerine döktüğü benzinle kendini yakarak yaşamına son verdi. Ergün'ün konteynere dayadığı koltuk değneğine, savcılığa hitaben yazdığı dilekçeyi iliştirdiği görüldü.

Olay, Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi 5128 Sokak üzerindeki Şaban Çağlar Apartmanı önünde saat 09.30'da meydana geldi. Çöp konteyneri yanında yanmış bir erkek cesedi gören apartman sakinleri, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, cesedin kimliğini tespit etmek için çalışmalara başladı. Cesedin yanında boş benzin bidonu ve çöp koyteyneri yanında iki koltuk değneğine tutturulmuş halde not bulundu.

SAVCILIĞA İHBAR NOTU BIRAKTI

Vahittin Ergün'ün savcılığa hitaben yazdığı "Beni gasp edip öldüreceklerdi" diye başlayan notta, bazı kişilerin adlarını verdiği ve "Sayın savcım bu isimleri yargılayın. Bu kadar" ifadelerinin yer aldığı görüldü. Aynı nottan Şaban Çağlar Apartmanı 1'inci kat balkonunda da bulunması üzerine polis ekipleri evde inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Ergün'ün cesedi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Yanık cesedin olay yerinde görüntüsü

Polislerin çalışmasından görüntü

Çöp konteynırı ve evinin balkonuna asılan ihbar mektuplarının görüntüsü

Polis araçlarının görüntüsü

Yakını kadının ağlarken görüntüsü

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

Cesedin cenaze aracına taşınması

Balkondaki ihbar mektubunun alınışı

İntihar eden kişinin resmi

Detaylar

133 /// 4.11

HABER: Alpaslan ÇINAR-Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=======================================================

7)BİTLİS'TE MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

BİTLİS'te 2 gündür etkili olan yağmur, yerini dün geceden itibaren kara bıraktı.

Gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı günün ilk ışıklarına kadar devam etti. Sabah beyaz karla karşılaşan Bitlisliler, ilk iş olarak araçlarının üstündeki karları temizledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 3 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 10 santimetreyi buldu.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bugünden itibaren bölgeyi terk edeceğini belirterek, soğuk havanın zirai don yapabileceğini, bu konuda çiftçilerin duyarlı olmalarını istedi. Kar yağışı ile birlikte ana arterlerde Karayolları ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kar yağışı

-Araçlardan ve aracını temizleyenler

-Çevreden detaylar

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Veysel Eroğlu Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title