Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI ŞIRNAK'TAN SİİRT'E GEÇTİDİYARBAKIR'da temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları sınır birliklerinde incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a geldi.

1)GENELKURMAY BAŞKANI VE KUVVET KOMUTANLARI ŞIRNAK'TAN SİİRT'E GEÇTİ

DİYARBAKIR'da temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları sınır birliklerinde incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a geldi. Bölgede askeri birlikler tarafından yürütülen terörle mücadele çalışmalarını yerinde görmek ve denetlemelerde bulunmak üzere dün Diyarbakır'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve 2'inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel bu sabah Şırnak'a geçti. Komutanların bölgedeki sınır birliklerini denetlemek ve rutin ziyaret programı kapsamında Şırnak'a geldikleri belirtildi.

ORGENERAL AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI SİİRT'TE ESNAFI ZİYARET ETTİ

Şırnak'taki temaslarını tamamlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları Helikopter ile Siirt'te geçti. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na inen Genelkurmay başkanı Orgeneral Akar ve kuvvet komutanlarını Vali Mustafa Tutulmaz karşıladı. Orgneral Akar ve beraberindeki kuvvet komutanları, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na geçerek esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinden sonra Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanı daha sonra da Valilik binasına geçti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Akar ve beraberindekiler esnafı ziyaret ederken

-Akar'ın vatandaşlarla sohbet etmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

================================================

ŞIRNAK'TA PKK'DAN BOMBALI TUZAK; 3 ŞEHİT, 5 YARALI (EK)

2)TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün Şırnak Akçay'da yürütülen operasyon esnasında teröristlerin araziye döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 askerin şehit olduğu biri ağır olmak üzere 5 askerin de yaralandığını açıkladı. Devam eden operasyonda sınır dışına kaçmaya çalışan 4 terörist hava harekatıyla, 1 terörist de çatışmada olmak üzere 5 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirme şöyle; "04 Nisan 2017 tarihinde saat 08.30 sularında Şırnak/Akçay'da yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütünün araziye döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Devam eden operasyonda sınır dışına kaçmaya çalışan dört terörist icra edilen hava harekatıyla, bir terörist de çatışmada olmak üzere beş terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

SINIR DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞAN TERÖRİSTLERE HAVA HAREKATI

Bugün 08: 30-08: 50 saatleri arasında Kuzey Irak'taki Sinat-Haftanin bölgesine alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. PKK'ya ait olduğu tespit edilen bir sığınak, bir barınma yeri ve iki silah mevzii ateş altına alındı. Bu harekat esnasında yapılan ilk tespitlere göre 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(ŞIRNAK)

-Ambulansların gelmesi

-Helikopterlerden görüntü

-Hastaneden görüntü

detaylar

Haber-Kamera: ŞIRNAK - ANKARA

==========================================================

3)ŞİMŞEK: EYALET YETKİSİ OLSA BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ NEDEN 'HAYIR' DESİN?

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, CHP'li yöneticilerin halka yalan bilgiler aktardığını ifade ederek, "Diyorlar ki 'Eyalet yetkisi' veriliyor. Böyle bir şey olsa bölücü terör örgütü neden bu kadar güçlü bir şekilde 'hayır' için çalışıyor?" dedi. AK Parti İl teşkilatı tarafından referandum süreci ve perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım'ın kente gelişi nedeniyle düzenlenen basın toplantısına; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Mehmet Şimşek, ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirerek 16 Nisan'da yapılacak referandum da 'hayır' oyu çıkması için halka yanlış bilgiler verdiğini söyledi. Yeni Anayasa metnine Cumhurbaşkanına 'Eyalet' yetkisi verilmediğini dile getiren Şimşek şöyle konuştu:

"Muhalefetin dezenformasyon, yalan ve yarı doğruları nasıl harmanladıkları ortada. Doğrusu muhalefetin bu seviyesi bizi şaşırtıyor. Gerçekten üzücü, muhalefetin hiç olmasa yalan atmayarak saygınlık noktasında bir hassasiyet göstermesi gerekiyor ama bunu göremiyoruz. Bu çok önemli bir konu aslında muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye'nin en büyük yapısal sorunlarından birisi. Bir muhalefet sözcüsü nasıl milletin gözünün içine baka baka yalan atabileceğine insan doğrusu şaşırıyor. Bir televizyon programında denk geldim. CHP'li birisi diyor ki, 'Eyalet yetkisi veriliyor' böyle bir şey yok. Eyalet yetkisi olsa o zaman bölücü terör örgütü neden bu kadar güçlü bir şekilde 'hayır' için çalışıyor? Bunu sormak lazım o zaman. Niye bölücü terör örgütleriyle beraber 'hayır' kampanyasını bu kadar güçlü bir şekilde yürütüyorsunuz. Anayasa değişikliğinin hiç bir boyutuyla böyle bir değişikliği içermediğini kendilerini de biliyor. Fakat milletimizin bu çok önemli reformla ilgili kafasını karıştırmak ve bu çerçevede bu reformun başarısızlığını sağlamak için akla hayale gelmeyecek yalan ve dezenformasyon sürecinin içindeyiz. Dolayısıyla çok net olarak bu değişiklik bir reformdur, milletimizin faydasınadır ülkemizi güçlendirecektir."

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de CHP'yi eleştirerek yeni Anayasa metnini okumadan muhalefet yaptıklarını söyledi. Gül şunları dedi:  "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu teklifte Cumhurbaşkanı, Başbakan başka partide olursa, aralarında kriz çıkarsa bu kavganın faturası millete olur. Neden bunu millete anlatmıyorsunuz' diyerek Anayasa metnini okumadığını gösterdi. Atanamayan genel başkanları sürekli televizyonlara çıkarak, 'Cumhurbaşkanı vergi koyacak' diyor. Kılıçdaroğlu, 'lokantalar kapanacak' diyor, geç kalkarsa, 'Ali'nin malını Veli'ye verecek' diyor. Daha geç kalkarsa, 'CHP'yi de kapatacak' noktasına gelecek. Böyle akla hayale gelmedik şeylerle milletin anlamayacağını sanıyorlar. Dün bir televizyon programında sunucu soruyor, 'Cumhurbaşkanı Anayasa metninde yazan hangi ifadeyle lokantaları kapatacak' diyor. Kılıçdaroğlu, 'ben metni yanımda getirmedim, getirsem de millet anlamaz' diyor. Bu kadar milleti anlamaz, 'Millet cahil' anlayışı ile hala CHP aynı yerde siyaset yapıyor. Bu CHP'den adam olmaz. Bu 'hayır' propagandası yapan CHP'den millete hiç bir hayır gelmedi, asla da gelmez bunu açık olarak gösteriyorlar."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Toplantıya katılanlar

Mehmet Şimşek'in konuşması

Abdulhamit Gül'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ-Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 291 MB

====================================================

4)TATVAN'DA 9 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

BİTLİS'in Tatvan Kaymakamlığı, ilçeye bağlı 9 köy ve mezralarında ikinci bir uyarıya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Bitlis valiliğinden yapılan açıklamada, kararın bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu huzurunun sağlanması amacıyla Tatvan Kaymakamlığı'nca 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32-ç maddesi gereğince alındığı belirtildi. Açıklamada, "04.04.2017 günü saat 00: 00 'dan geçerli olmak üzere Çavuşlar, Anadere, Odabaşı, Kuşluca, Yediveren, Dönertaş, Teknecik, Sallıca ve Kısıklı Köyleri ile mezra ve bağlılarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,

=======================================================

5)GÜVENLİK NEDENİYLE TRAFİĞE KAPATILAN CADDE ESNAFI EYLEM YAPTI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, güvenlik gerekçesiyle bariyerler ile trafiğe kapatılan caddede işyeri bulunan esnaf, iş yapamadıkları gerekçesiyle yürüme ve oturma eylemi yaptı.Siverek Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ak Parti ilçe başkanlığının bulunduğu Camikebir Mahallesi'nin Güney Caddesi yaklaşık 6 ay önce güvenlik gerekçesi ile beton bariyerler ile trafiğe kapatıldı. Güvenlik için alınan bu tedbirin ardından iş yapamadığını savunan cadde esnafından oluşan 100 kişilik grup, bu sabah işyerlerinin kepenklerini kapatarak Kaymakamlık önüne yürüdü. Alınan tedbirlerin iş yapmalarına engel olduğu gerekçesiyle esnaf, yürüyerek geldikleri Kaymakamlık önünde de uzun süre oturma eylemi yaptı.

Gelen talep üzerine Siverek Kaymakamı Metin Demirel, esnafla toplantı salonunda bir araya geldi. Esnaf, beton bariyerler ile caddenin kapatılmasıyla iş yapamaz duruma geldiklerini anlatarak Kaymakam Demirel'den önlemlerin sonlandırılmasını istedi.

Esnafı dinleyen Kaymakam Demirel, sorunun çözümü için çalışılacağını kaydetti.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Kepenk kapatan esnaflar

Toplanan Kalabalık

Caddedeki beton bariyerler

Kaymakamlığa yürüyen ve oturan esnaflar

Esnafların konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 691 MB

=======================================================

6)ASIRLIK ZEYTİN AĞAÇLARI YENİ YERLERİNE TAŞINDI

BURSA'nın merkez Nilüfer Belediyesi, özel bir firmanın inşaat alanında kalan asırlık 2 zeytin ağacını, zarar vermeden başka bir alana nakletti. Ekipler, biri 410 yaşında diğeri de 325 yaşında olan iki zeytin ağacının, yeni yerlerine uyum sağlaması için çalışmalarını sürdürüyor.Baharın gelmesiyle birlikte, fidan dikimlerine hız vererek yeşil alanları artıran Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mevcut ağaçların korunması için de yoğun çaba gösteriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kurtuluş Mahallesi'nde özel bir firmanın inşaat alanında kalan biri 410, diğeri de 325 yıllık iki zeytin ağacını, inşaat firmasının da özverili desteği ile hiçbir zarar vermeden yeni yerlerine taşıdı.

Örnek olay, asırlık zeytin ağaçlarının inşaat alanında kaldığını gören Kurtuluş Mahallesi sakinlerinin Nilüfer Belediyesi'ne başvurusu ile başladı. İnşaat firmasının da zeytin ağaçlarının korunması konusunda hassasiyet gösterip maddi ve manevi destek vermesiyle iki ağacın vatandaş-belediye-özel firma iş birliğiyle taşınmasına başlandı.

İş makineleri ile yerinden büyük özenle sökülen zeytin ağaçlarının yeni yerlerine uyumu için taze sürgün dalları budandı ve boydan küçültme yapıldı. Ağaçlar daha sonra vinçler aracılığıyla TIR'lara yüklenerek yeni yerleri olan Kurtuluş Mahalle Muhtarlığı bahçesine götürüldü. Dikkatle bahçeye nakledilen zeytin ağaçları, hemen ardından da çelik teller ile sabitlendi ve tankerle açılan karıklara can suyu doldurularak kabaran toprağın kılcal kökleri sarması sağlandı.

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaçların yeni yerlerinde yaşayabilmesi için bakımını sürdürüyor. Bir ağacın bile Nilüfer Belediyesi için önemli olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu iki zeytin ağacını kurtararak çevre adına önemli bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Burada hem mahalle sakinlerimizin duyarlılığı, hem de inşaat firmasının büyük çaba göstermesi bizi ayrıca mutlu etti. Nilüferlilik bilincinin oluştuğunu bu olayla bir kez daha görmüş olduk. Duyarlılık gösteren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Umuyorum ki zeytin ağaçlarımız yeni yerlerinde daha uzun yıllar yaşayarak bize de temiz bir hava soluma şansı vereceklerö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Zeytin ağaçlarının sökülmesi

-Taşınması

-Detay görüntüler

BOYUT 306 MB

SÜRE 02.44

=========================================================

7)ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ SÜRÜCÜNÜN KÖPRÜDEN UÇMA ANI KAMERADA

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, 2.95 promil alkollü ve ehliyetsiz direksiyon başına geçen 17 yaşındaki A.O.B. (Ali Oğuzhan Bedel), otomobilini hareket ettirdikten 100 metre sonra köprüden uçtu. Otomobilin ön camındaki 'Baktın olmuyor bakmayacaksın' yazısı dikkati çekerken, kaza anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Kaza, bugün saat 01.00 sıralarında, Akarca Mahallesi'ndeki Yürüyüş Yolu Caddesi ile 1117 Sokak'ın kesiştiği Eğik Köprü'de meydana geldi. Deniz kenarında arkadaşı 19 yaşındaki Vedat Çetinkaya ile birlikte alkollü içki içtiği öğrenilen A.O.B., daha sonra 07 ASH 66 plakalı otomobilin direksiyonuna geçti. Hızla hareket ettirdiği otomobilin direksiyon hakimiyetini yaklaşık 100 metre sonra kaybeden A.O.B., köprünün demir korkuluklarını kıran aracıyla 5 metreden beton zemine uçtu. Otomobilin büyük hasar gördüğü kazada, A.O.B. ve yan koltukta oturan arkadaşı Çetinkaya yaralandı. İki yaralı, çevrekilerce araçtan çıkarıldı. Vatandaşın ihbarıyla kaza yerine gelen sağlık ekipleri 2 yaralıyı ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan kontrolde, sürücü A.O.B.'nin 2.95 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü A.O.B. ve Çetinkaya, tedavi sonrası taburcu edilince ifadeleri alınmak üzere Fethiye Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KAZA ANI KAMERADA

Otomobilin ön camındaki 'Baktın olmuyor bakmayacaksın' yazısı dikkati çekerken, kaza anı belediyenin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde A.O.B.'nin park halindeki otomobili çalıştırarak hareket ettiği görülüyor. Aniden hızlanan A.O.B., köprü üzerine geldiğinde otomobilin yönü bir anda korkuluklara dönüyor. Demir korkulukları aşan otomobil köprüden uçuyor. Koşarak olay yerine gelen güvenlik görevlileri, A.O.B. ve Çetinkaya'yı otomobilden çıkarıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Güvenlik kamerasına yansıyan park halindeki otomobilin görüntüsü

Otomobilin hareket etmesi

Aniden hızlanan otomobilin köprüden uçması

Sürücü ve arkadaşlarının otomobilden çıkarılması

Çetinkaya'nın koşarak uzaklaşması

Hurdaya dönen otomobilden genel detay görüntüler

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

=====================================================

8)KESİLEN EMEKLİ MAAŞI 5 YIL SONRA TEKRAR BAĞLANDI

TOKAT'ta 14 yıl önce Bağ-Kur'dan emekli olan 85 yaşındaki Burhan Yiğit'in 2012 yılında prim gün sayısında yanlış hesaplama yapıldığı belirtilerek iptal edilen maaşı 5 yıllık aradan sonra yeniden bağlandı.

Kent merkezinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Burhan Yiğit, uzun ylıllar lokanta işletmeciliği yaparak 1998 yılında Bağ-Kur'dan emekli oldu. 14 yıl emekli maaşını alan Yiğit, 2012 yılının Haziran ayında maaşını çekmek için gittiği ATM'de hesabında para olmadığını öğrendi. Yiğit bunun üzerine Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Başvuru üzerine Yiğit'e gönderilen yazıda, prim hesaplamasında yanlışlık yapıldığı ve daha önce 15 yıl olarak hesaplanan hizmet süresinin 720 gün askerlik borçlanması dahil 11 yıl 7 ay 8 güne düştüğü ve bu nedenle maaşının iptal edildiği bilgisi verildi. O zaman kadar ödenen yaklaşık 80 bin lira maaş faiziyle geri istendi. Bağlı olduğu Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası kayıtlarında yapılan usulsüzlük nedeni ile prim gün sayısının fazla gösterildiğinin belirlendiği belirtildi. Odanın 1998-2000 yılları orasında odaya kayıtlı bazı kişilerin emekli olabilmek için eski borçlarını da yatırmak üzere odaya toplu para verdikleri ancak bu paraların SGK kayıtlarında ödenmiş gibi gösterilip, ödenmediği ortaya çıktı. Mağdur olan Burhan Yiğit hatının düzeltilmesi için başta VAlilik olmak üzere çeşitli girişimlerde bulundu. Ancak aldığı maaşları geri ödeyemeyen ve sıkıntıya düşen Yiğit, yakınlarının ve etrafının yardımıyla geçimini sürdürebildi.

MÜJDEYİ MÜDÜR VERDİ

5 yıllık gecikmenin ardından Yiğit'in emeklilik işlemleri düzeltildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Tokat İl Müdür Vekili Turgut Pekdemir kent merkezinde ikamet eden Burhan Yiğit'in evine giderek müjdeli haberi verdi. 2012 yılında yapılan bir denetim sonucu Burhan Yiğit'in oda kayıtları geçersiz sayıldığı için emekli maaşının kesildiğini söyleyen İl Müdür Vekili Pekdemir, "Ancak 2014 yılında bir yasa çıktı. Oda kayıtları geçersiz sayılsa bile, inceleme sonucunda bir oda kaydına rastlanılması halinde eğerki parasını 2013 yılına kadar düzenli yatırmışsa bu maaşların tekrar bağlanması hakkında bir kanun çıktı. Biz de tekrar Burhan amcamızın dosyasını incelemeye aldık. 1978 yılından bir oda kaydı bulduk. Bu oda kaydına istinaden Burhan amcamızın Bağ-Kur'luluğunu geçerli sayarak bugünden itibaren maaşını bağladık" dedi.

'İLK MAAŞIMLA BORÇLARIMI ÖDEYECEĞİM'

Maaşının tekrar bağlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Burhan Yiğit, "5 yıldır maaş alamıyordum, yardımlar ile geçiniyordum. Sayın Valimizden Allah razı olsun. Bugünkü günümüze şükür ediyoruz. İlk maaşı da ayın 25'inde alacağım. Borçlarım var onları vereceğim. Evden dışarı çıkar gezeriz artık. Eskiden bir yere çıkamıyorduk" dedi. Burhan Yiğit'in eşi 70 yaşındaki Raziye Yiğit ise, eşinin maaşının tekrar bağlanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yiğit'e aylık 1350 TL emekli maaşı bağlandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yiğit'in evinden görüntü

-SGK Müdür vekilinin ziyareti ve müjde vermesi

-Müdürün konuşması

-Emekli Yiğit'in konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(280 mb)

==========================================================

9)EFE'NİN HAYALİ GERÇEK OLDU

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde bedensel engelli 12 yaşındaki Efe Serçe'nin doğum gününde hem polis olma hayali, hem de yeni bir tablet bilgisayar isteği gerçekleşti. Polislerin hediye ettiği polis üniformasını giyen, yeni bir tablet bilgisayara sahip olan Efe'nin mutluluğu sevinç yarattı.

Körfez Belediyesi ve Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü, Körfez Hacı Osman Mahallesi'nde oturan Efe Serçe'ye doğum gününde sürpriz yaptı. Evinde eğitim alan Efe Serçe'yi, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Körfez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş ve öğretmenleri ziyaret etti. Polis olmayı çok isteyen Efe'ye üniforma hediye edildi. Efe üniformayı ve şapkasını takarken, tekerlekli sandalyesi ile ekip aracına götürülerek kısa bir devriye attı. Telsizle anons yapan Efe büyük sevinç yaşadı. Efe'nin ikinci hayalini de Körfez Belediyesi gerçekleştirdi. Tablet bilgisayarı bozulan Efe'ye tablet hediye edildi. Efe daha sonra doğam günü pastasını kesti. Efe'nin mutluluğu herkesi sevince boğdu. Havva ve Sedat Serçe çifti İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın'a ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'a teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Efe'ye hediyeler verilmesi

Pasta kesilmesi

Polislerle sohbet etmesi

Polis aracına götürülmesi

KÖRFEZ(Kocaeli),

=========================================================

10)SEZONUN İKİNCİ KRUVAZİYERİ GELDİ

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde sezonun ikinci kruvaziyer gemisi limana demir attı. Malta bandıralı İngiliz gemisi Thomson Spirit, 1254 turist getirdi.

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda yola çıkan Thomson Spirit çoğunluğu İngilizlerden oluşan 1254 turist ve 486 mürettebatı ile Alanya Limanı'na yanaştı. Limana demir atan gemiden inen turistlerin bazıları limanda bekleyen otobüslerle şehrin tarihi ve ören yerlerini tura çıkarken bazıları ise şehir merkezine inerek alışveriş yaptı.

Gemi saat 18.00'de Kıbrıs'ın Limasol şehrine gitmek üzere Alanya'dan demir alacak.

Görüntü Dökümü

--------------

Gemiden genel ve detay görüntüler

Gemiden inen yolculardan görüntüler

118 MB 01.56"

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhan Yiğit Hulusi Akar Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title