Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)TUNCELİ'DE PKK'YA YÖNELİK SIZMA HAREKATI: 14 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 ASKER YARALANDITUNCELİ'de İnsansız Hava Aracı ile tespit edilen bir grup PKK'lının etkisiz hale getirilmesi için bugün saat 05.00 sıralarında sızma harekatı düzenlendi.

1)TUNCELİ'DE Pkk'YA YÖNELİK SIZMA HAREKATI: 14 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 ASKER YARALANDI

TUNCELİ'de İnsansız Hava Aracı ile tespit edilen bir grup Pkk'lının etkisiz hale getirilmesi için bugün saat 05.00 sıralarında sızma harekatı düzenlendi. Yer yer devam eden çatışmalarda 14 Pkk'lının öldürüldüğü öğrenilirken, operasyonda yaralanan bir asker helikopter ile Elazığ'a getirildi. Tunceli'de güvenlik güçlerinin PKK terör örgütüne yönelik başlattığı bahar operasyonu devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Tunceli'nin Kutuderesi bölgesinde keşif uçuşu yapan İnsansız Hava Aracı, kayalık ve sık ormanlık alan içerisinde bir PKK'lının görüntüsünü tespit etti. Görüntüyü değerlendiren güvenlik kuvvetleri, bölgeden elde ettikleri istihbarat bilgileri doğrultusunda, bölgede kış üslenmesinde olan kalabalık bir PKK'lı grubun karların erimesi ile yer değiştireceği bilgisine ulaştı.

JÖH TİMİ GECE SIZMA HAREKATI DÜZENLEDİ

Bunun üzerine Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat timi dün gece saatlerinde gizlice bölgeye sızarak, PKK'lıların barındığı yeri gözetim altına aldı. PKK'lıların bölgeden kaçmasını engellemek için stratejik bölgeyi sızma harekatı ile kuşatan JÖH timleri, sabaha kadar bölgede keşif yapıp, olası kaçış noktalarını belirledi. Bölgedeki JÖH timinin verdiği bilgiler doğrultusunda sabah saat 05.00 sıralarında PKK'lıların bulunduğu noktaya hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonun başlaması ile birlikte saat 05.00 ile 08.00 arasında helikopterlerle bölgeye bir tabur Jandarma Özel Harekat birliği indirildi. Bölgeye havadan indirilen JÖH timleri, Kutuderesi Vadisi içindeki PKK'lı grubun daha önceden belirlenen muhtemel kaçış istikametlerini tutarak, çembere aldı. Helikopterlerle bölgeye indirilen birliklerin bir kısmı ise gece bölgeye sızan JÖH timleri ile irtibata geçerek, PKK'lıların sığınaklarına doğru hareket etti. Sığınak yakınlarında farklı noktalarda gizlenen PKK'lılar bölgedeki askerlere ateş açmaya başlayınca çatışma çıktı. Açılan ilk ateş sırasında yaralanan asker helikopter ile alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

SIĞINAK İÇİNDE ÇATIŞMA

Kalabalık PKK'lı grubun barındığı sığınak yakınlarına kadar giren JÖH birlikleri, PKK'lıların teslim olması yönünde birçok kez çağrı yaparken, yapılan "Teslim ol" çağırlarına ateşle karşılık verildiği öğrenildi. Bunun üzerine bölgeye önce Kobra taarruz helikopterleri ile yoğun şekilde ateş açıldığı öğrenilirken, helikopter ateşinin ardından JÖH timlerinin sığınaklara kadar girdiği belirtildi. Güvenlik kaynakları, sığınak girişlerinde PKK'lılarla yakın mesafede çatışmaların yaşandığını belirtirken, şu ana kadar 14 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.Tunceli Valiliği'nden operasyon ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Tunceli merkez Kutu Dere bölgesi sınırları içerisinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen operasyon kapsamında; 14 bölücü terör örgütü mensubu terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup, 1 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanarak tedavi altına alınmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir"

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bölgede operasyona giden askerlerin helikopterler ile taşınması

Helikopterden asker indirilip alınması

Kobra helikopterlerinin uçuşu

Asker kamerasından çekilen görüntü(Ses yok)

Haber - Kamera: TUNCELİ-ELAZIĞ,

===============================================

2)BAKAN SOYLU: BİLSİNLER Kİ KANDİL'DE KALMAYACAK, PKK'DA KALMAYACAK

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "Gece 19 terörist etkisiz hale getirildi. Bu kadar basit. Neresi olursa olsun, terörle ilgili mücadeleyi sadece PKK terörü ile ilgili görüyorsalar yanılıyorlar. Türkiye'nin içerisini karıştırmaya çalışan güç odaklarını etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz. Bütün mühimmatlarını yığsınlar, bütün güçlerini oraya yığsınlar ama bilsinler ki Kandil'de kalmayacak, PKK'da kalmayacak" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon Bileşenleri Meslek Odaları buluşması etkinliğine katılarak oda temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan ve ülkemizde bazı dış odaklı insani yardım çerçevesinde sivil toplum örgütleri bulunduğunu belirten Bakan Soylu, " Türkiye'de uluslararası faaliyetler içerisinde bulunanların ne yaptıklarını, ne yapmak isteklerini, kendi ülkeleri tarafından nasıl yönlendirildiklerini, sivil toplum örgütü hüviyetinde devlet kuruluşu olduklarını çok net şekilde biliyoruz. Bu çarpıcı gerçeği sizle paylaşmak istiyorum. Almanya'nın, Amerika'nın, İngiltere'nin bazı sivil toplum örgütleri insani yardım çerçevesinde Türkiye'ye gelmektedir. İnsani yardıma tabi ki, 'evet' deriz, sonuna kadar kucağımızı açarız. Ama yaptığımız bütün değerlendirmeler ve araştırmalarda, etrafımızdaki coğrafyada oyun kurmaya çalışan dış dünyanın en önemli aparatları, Türkiye'deki onların sözde sivil toplum örgütleridir. Bu kadar açık ve netö dedi.

'YILLARDAN BERİ TÜRKİYE'Yİ BUNA ALIŞTIRDILAR'

Bazı sivil toplum örgütlerinin elemanlarının gizi servis elamanı olarak çalıştıklarını tespit ettiklerini kaydeden Bakan Soylu şöyle devam etti: "Özellikle faaliyetlerini kıstığımız bir - iki sivil toplum örgütünün sesi bazen, özür dileyerek söylüyorum; devletimizden daha fazla çıkmaktadır. Bu acı bir durumdur. Yıllardan beri Türkiye'yi buna alıştırdılar. Onlara dokunulmazlık zırhı koydular. Siyaseti suçlayarak, bir taraftan bizim sivil toplum örgütlerini suçlayarak kendilerini istedikleri gibi ve istedikleri noktada konumlandırdılar. Para transferlerinden, çalıştırdıkları insanlara kadar birçok şeyin sabıkalı olduğunu ve tamamen bir toplum mühendisliği yaptığını, Türkiye üzerinde özellikle Hatay sınırından Güney Doğu'ya kadar bütün yerlerde, sadece ve sadece onların elemanların bazılarının gizli servis elemanı olarak çalıştıklarını tespit etmenin hayal kırıklığı içerisindeyiz. Elbette ki bizim müdahale ve kontrol etmemiz gereken bir anlayışı ortaya koymalıyız.ö

AMERİKAN GÜVENLİK BAKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Amerika'nın, 8 ülkedeki 10 havalimanından Amerikan kentlerine direkt uçuş yapacak yolcuların, kabinde elektronik cihaz taşımasına ilişkin yasağa tepki gösteren Bakan Soylu şunları söyledi:

"Geçen gün Amerikan Güvenlik Bakanıyla uçak meselesi çıktığı anda, gece yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme ortaya koyduk. ve bunun son derece yanlış olduğunu söyledik. Özellikle Londra Havalimanı'nı, Frankfurt Havalimanı'nı ve Avrupa'daki diğer havalimanlarını çok gördük. Bu alınan kararın Türkiye açısından, Türkiye-Amerika ilişkileri ve dostluğu açısından son derece sıkıntılı olduğunu ve bunu bunu kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Bu hattın tesadüfi bir hat olduğunu düşünüyor değiliz. Nedendir? Bugüne kadar kendi aparatlarıyla, kendi araçlarıyla Türkiye üzerinde oyun kurmaya çalıştılar ve bunda da muvaffak oldular.ö

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, "Ana muhalefet Genel Başkanı dün önemli bir söz söyledi. Diyarbakır'da kim var? Bizim Kürt kardeşlerimiz. Bak fitneye. Bir adamda, beni bağışlayın ancak şeytan aklı olabilir. Orada söylediği söz şu; 'Suriyeli 4 milyon kişiyi bunlar vatandaş yapacak.' Öyle tehlikeli bir yere, öyle yanlış bir yere çomak sokuyor ki, inanın bu toplumun düşmanı olsanız böyle yapmazsınız. Allah'ınızı severseniz ya, biz oraya gidiyoruz, ne anlatıyoruz? Biz ne anlatıyoruz, sen ne anlatıyorsun? Biz bu coğrafyanın kardeş olduğunu anlatıyoruz. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi? Ben Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime sesleniyorum: böyle bir sorumsuzluk olabilir mi'ö ifadelerini kullandı.

'KANDİL'DE KALMAYACAK PKK'DA KALMAYACAK'

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ve son olarak 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terörle büyük bir mücadele veriyoruz. Evlatlarımız aslanlar gibi mücadele ediyor. Dün Hakkari İkiyaka'ya evlatlarımız yukarıdan indirme yaptı. Sabahleyin bir çatışma, gece de 19 terörist etkisiz hale getirildi. Bu kadar basit. Neresi olursa olsun, terörle ilgili mücadeleyi sadece PKK terörü ile ilgili görüyorsalar yanılıyorlar. Türkiye'nin içerisini karıştırmaya çalışan o güç odaklarını etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz. Bütün mühimmatlarını yığsınlar, bütün güçlerini oraya yığsınlar ama bilsinler ki Kandil'de kalmayacak, PKK'da kalmayacakö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Bakan Soylu'nun açıklamaları

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Osman ŞİŞKO/ DHA)

=======================================================

3)BULGARİSTAN GENEL SEÇİMLERİNDE 'TAAHHÜTNAME' SANCISI

BULGARİSTAN genel seçimleri için oy kullanmak isteyen Bulgaristan Türkleri Bursa'daki okullara akın etti. Bulgaristan Merkez Seçim Kurulu'nun AB üyesi ülkeler dışında oy kullanacak seçmenlere Kiril alfabesiyle taahhütname doldurması şartı getirmesi sandıklarda uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bulgaristan'dan gelen sandık görevlilerin bodyguard gibi davrandıklarını belirterek, "Bu tür ayrımcı politikaları tasvip etmiyoruz. Dün sabah şok bir karar alarak dilekçelerin sandıkların bulunduğu odalarda doldurulması kararı aldılar. Bu kabul edilecek bir şey değil" dedi. Bulgaristan'da yapılan genel seçimler için Bursa'da oy kullanmak isteyen çifte vatandaşlar sabahın erken saatlerinde okullarda kurulan sandıklara akın etti. Sandıkların kurulduğu İstanbul Bulgaristan Konsolosluğu Bursa Hizmet Ofisi, İnegöl Akhisar İlköğretim Okulu, Yıldırm Mümin Gençoğlu İlköğretim Okulu, Kestel Toplukonutlar İlköğretim Okulu, Yenibağlar Ali Hadi Türkay İlköğretim Okulu, Nilüfer Ali Durmaz İlköğretim Okulu, Nilüfer Nedim Öztan İlköğretim Okulu ve Demirtaş Gevher Sönmez İlköğretim Okulu'nda oy verme işlemleri saat 07.00'da başladı. Ancak Bulgaristan Merkez Seçim Kurulu'nun AB üyesi ülkeler dışında oy kullanacak seçmenlere Kiril alfabesiyle Deklaratsiya'yı (Taahhütname) doldurması şartı getirmesi oy kullanmaya gelen Bulgaristan Türkleri'ni şaşırttı. Bulgaristan'dan gelen sandık görevlileri ile oy kullanmak isteyen vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar oldu. Sandık görevlileri, sandıklardan görüntü almak isteyen basın mensuplarından Bulgaristan'dan hükümeti tarafından akredite edilmeleri gerektiğini belirterek içeri almadı ve oy kullanılan sınıfın kapısı kapattı. Oy kullanmak için sınıfın kapısında bekleyen Bulgaristan Türkleri de Türk basın mensuplarını içeriye almayan görevliler ile tartıştı.

"SANDIK GÖREVLİSİ DEĞİL SANKİ BODYGUARDLAR"

Balkan Türkleri'ni oy kullanacakları sandık başlarında ziyaret eden Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Prof.Dr. Yüksel Özkan, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık görevlilerinin seçmenlere kötü davrandığını söyledi. Özkan, şöyle konuştu:

"Bursa'da 30 bin seçmen var. Bunların bir kısmı yurt dışında. Bir kısmı da buradaki oy kullanma zorluğunu bilerek Bulgaristan'a gitti. Sandık görevlisi değil sanki bodyguardlar. Çok üzücü, bu tür ayrımcı politikaları tasvip etmiyoruz. İnsanları provokasyona davet ediyorlar aldıkları kararlarla. Herkesin bir sabrı var, hepimiz insanız, kimse Mars'tan gelmedi. Özellikle işleyişi yavaşlatıyorlar. Dün sabah şok bir karar alarak dilekçelerin sandıkların bulunduğu odalarda doldurulması kararı aldılar. Bu kabul edilecek bir şey değil. Kiril'i bilen var, bilmeyen var. Biz bu konuda lojistik destek verirken propaganda yapmıyoruz. Bu kararın ne amaçla alındığını hepimiz biliyoruz. Bursa'da 42 sandığı 8'e düşürdüler. 3 milyonluk şehir. Avrupa değerlerine sahip Bulgaristan'da herkes gözünü kapatıyor, kulağını tıkıyor."

TÜRK GAZETECİLERİN YÜZÜNE KAPIYI KAPATMALARINA TEPKİ

Türkiye olarak Bulgaristan'dan gelen gazetecileri geri çevirmediklerini ama bazı Türk gazeteci ve vatandaşların hudutlarda geri gönderildiğini söyleyen Özkan, "Bulgaristan'dan 5 ulusal televizyoni, 2 ulusal radyo temsilcisi Bursa'da her türlü çekimini yapıyor. Biz niye onları çevirmiyoruz. Yapılanların manidar olduğu açıktır" dedi.

Ciddi bir provokasyon ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Sandık müşahidi Asan Ristemov, "Son gün karar verilen odalarda dilekçe doldurma kararı maksatlı bir karardır. 1989'daki zulümleri tekrar bize bu yollarla hatırlatmaya çalışıyorlar. Biz her zaman Bulgaristan'ın demokrasisine bağlı olduk. Bu yapılanlar tam bir ayrımcılıktır. Kasıtlı olarak oy vermemizi engellemek istiyorlar. Bu sıkıntıları hak edecek hiçbir davranışımız olmadı. Binlerce insan Bulgaristan'a gidiyor, ekonomiye büyük katkı sağlıyor" dedi. Bu arada, Bulgaristan'dan sandık görevlileri, gazetecilerin oy kullanma sırasında çekim yapmasına izin vermedi. Oy vermek için kuyrukta bekleyen çifte vatandaşlar da bu duruma tepki göstererek, görevlilerle tartıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Okulun dışından

-Kuyruktan görüntü

-Okulun içinden görüntü

-Oy kullanma işlemi

-Görevliler ile oy kullanmak isteyenlerin tartışması

-Görüntü almak isteyen basın mensuplarına görevlilerin kapıyı kapatması

-Yüksel Özkan'ın açıklaması

-Oy kullanma sırasında bekleyenlerle röp.

Edip TEKİN/BURSA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Bulgaristan Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title