Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)MARDİN KIZILTEPE'DE SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİMARDİN Emniyet Müdürlüğü tarafından Kızıltepe ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında daha önce çıkarıldığı mahkemede serbest bırıkılan bir şahsın evinde yapılan...

1)MARDİN KIZILTEPE'DE SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

MARDİN Emniyet Müdürlüğü tarafından Kızıltepe ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında daha önce çıkarıldığı mahkemede serbest bırıkılan bir şahsın evinde yapılan aramada Kaleşnikof silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi.  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerinin Kızıltepe ilçesindeki PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik 21 Ocak'ta başlattığı ve 2'si olay yerinden 1'i ise daha sonra etkisiz hale getirilen 3 PKK'lının bağlantıları ile ilgili çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında son olarak Haziran ayında çıkırıldığı mahkemede serbest bırakılan H.D., isimli kişinin ikametinde yapılan aramada,

8 adet AK-47 model kaleşnikof marka silah, 6 bin 900 adet 7,62-39 mm çaplı fişek,  2 bin 510 adet 7,62-54 mm çaplı fişek ve 26 adet bu silahlara ait şarjör ele geçirildi. Yakalanan silah ve mermiler ile ilgili gözaltına alınan H.D., A.A., ve Suriye'li M.Ş. ve A.A., çıkarıldıklara mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mardin Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK terör örgütünün Kızıltepe ilçesinde faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla 21 Ocak'ta başlattığı operasyonlarda bugünü kadar ele geçirilen silah, mühimmat, patlayıcıları ve örgütsel dokümünları Emniyet müdürlüğü binasında sergiledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kızıltepe ilçesinde ele geçirilen silahlar

-Sergilenen silah ve mühimmatlardan görüntüler

Haber-Kamera: MARDİN,-

========================================================

2)KANALDA KAYBOLAN GENCİ ARAMA ÇALIŞMALARI TEKRAR BAŞLATILDI

TOKAT'ta sulama kanalına uçan otomobilin içerisinde bulunamayan 20 yaşındaki Zeki Sarıel'i arama çalışmaları ailenin isteği üzerine tekrar başladı.

Kent merkezinde 5 gün önce Gezirlik Mahallesi'nde toprak yolda sürücüsü 20 yaşındaki Esat Özer yönetimindeki 60 HE 734 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp sulama kanlına uçtu. Sürücü Esat Özer ile 21 yaşındaki Mustafa Yıldız, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Suda yaklaşık 500 metre sürüklenen otomobilde bulunan Zeki Sarıel'e ise ulaşılamadı. Bunun üzerine sulama kanalının kapakları kapatılarak çalışma başlatıldı. 3 gün süren çalışmalardan sonuç alınmayınca, aramalara son verildi. Ancak ailesinin isteği üzerine bugün kazanın meydana geldiği yerden tekrar arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarına Tokat AFAD ekiplerinin yanı sıra, Samsun AFAD ekipleri, Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nden polisler ve Ankara'dan ise Jandarma Arama Kurtarma timleri katıldı. Kayıp gencin babası 52 yaşındaki Halim Sarıel de arama çalışmalarını takip etti. Baba Sarıel, "Arama çalışmaları tekrar başlatıldı. Şu ana kadar bir gelişme yok. İnşallah hayırlı bir sonuç çıkar. Arkadaşlarından birisi ile konuştum, oğlumun araçta olduğunu söyledi. Ama yapılan arama çalışmalarında bir şey çıkmadı. Bugün çalışmalar tekrar başlatıldı. Herhangi bir ip ucu yok. Kimliği nüfus cüzdanı ayakkabısı ikinci bir telefonu vardı o da yok. Ne diyeceğimi bilemiyorum, şaşırdık Şüphelendiğimiz bir durum yok. Yapılan çalışmalarda ne çıkacak bilemiyoruz" dedi.

'KAZADAN 2 SAAT ÖNCE KONUŞTUK'

Oğlu ile en son kazadan 2 saat önce konuştuğunu söyleyen baba Halim Sarıel, "Olayın olduğu gece saat 23.00'de ben eve gelmesi için aradım, geleceğini söyledi. Kardeşini göndermiş 15 dakika sonra geleceğini söylemiş. Daha sonra ben uyudum. Sabaha karşı beni emniyetten aradılar. Karakola gittim oradan kanal boyunca yapılan çalışmalara katıldık. İki gün arama yapıldı ama bir sonuç çıkmadı. İnşallah buradan çıkmaz umudum o. Çocuk bu kanalda yoksa nerede. İnsanın aklına bazı şüpheler de geliyor ama şu anda kesin bir şey deme şansımız yok. Emniyetteki arkadaşlar arama ekipleri canla başla çalışıyor. Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Sulama kanalının görnütüsü

-Ekiplerin suda arama çalışmaları

-Babasının çalışmaları takip etmesi

-Yaptığı açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(231 mb)

========================================================

3)8 AYLIK HAMİLE ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE GASPÇI ŞOKU

ANTALYA'da, Mersin Üniversitesi'nde okutmanlık yapan 8 aylık hamile 35 yaşındaki Hatice Dilhun Sukan'ın cüzdanı, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından gasp edildi.

Muratpaşa İlçesi Memurevleri Mahallesi 210 Sokak'ta oturan Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nde görevli okutman 8 aylık hamile Hatice Dilhun Sukan, market alışverişi yaptıktan sonra evine geldi. İki elinde alışveriş poşetleri olan Sukan, apartman kapısını açmak için durduğu sırada arkasından bir kişi yaklaştı. Hatice Dilhun Sukan'ı itekleyerek dengesini bozan erkek şüpheli, daha sonra kadının arka cebinde, içinde kimlik, kredi kartı ve 5 TL ile cep telefonunun bulunduğu cüzdanı alarak kaçtı. Düşme tehlikesi geçiren Sukan, bağırarak çevredekilerden yardım istedi.

YILLIK İZİNDEKİ POLİS KOVALADI

Bu sırada olay yerinden tesadüfen geçen yıllık izindeki bir polis memuru, kaçan şüpheliyi fark ederek kovalamaya başladı. Ancak ayağında terlik bulunan polis memuru, ara sokaklara giren şüphelinin izini kaybetti. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Sukan ve polis memurunun verdiği bilgiler üzerine ekipler, 1.60 boylarında, 60-65 kilo ağırlığında ve kolunda dövme bulunan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------

Hatice Dilhun Sukan'ın olayı polise anlatması

-Polisin inceleme yapması

-Detaylar

"45.3 MB- 44 SN"

Haber Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

======================================================

(ÖZEL)

4)ANTALYA'DA NEMDEN BUNALAN SAHİLDE SABAHLADI

HAVA sıcaklığının 39 derece, nem oranının yüzde 50 olduğu Antalya'da, tatilciler serinlemek için Konyaaltı Sahili'nde sabahladı.Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili gündüzleri olduğu kadar akşamları da yerli yabancı tatilcileri ağırlamaya devam ediyor. Yüksek nemin bunaltıcı etkisinden kurtulmak isteyenler sahile gelerek burada hem serinliyor hem de denizin keyfini sürüyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde bazı vatandaşların sabahlamak için sahile çadır kurduğu görüldü. Sabahın ilk ışıklarıyla sahilde sabahlayanlardan bazıları tekrar denize girerken bazıları ise yanlarında getirdikleri çarşaflara sarılıp uyumayı tercih etti. Bazı vatandaşlar ise sahil bandında yürüyüş yaptı.

Akşam saatlerinde sahilde serinliğin keyfini süren Ahmet Çetinkaya, sıcak havanın bunaltıcı etkisinden kurtulmak için akşamları sahile geldiğini söyledi. Hava sıcak olduğu sürece akşamları sahile geleceğini belirten Çetinkaya, "Akşam üzeri geliyor, hem güneşten hem serinlikten faydalanıyoruz. Gece yarısına kadar buradayız. Havanın daha sıcak olacağı söyleniyor aynı bu şekilde devam edeceğiz biz de" dedi.

Ailesiyle sahile gelen Celal Aldanmaz ise "Serinlemek için akşam saatlerinde geliyoruz. Güneşten korunmak için gündüzleri gölgeyi tercih ediyorum ama akşamları nemden kurtulmak evde zor oluyor. ya klimayı ya da deniz kenarını tercih ediyoruz" dedi. Gün boyu sıcakta çalışmaktan bunaldığı için akşamları sahili tercih ettiğini belirten Hacer Aldanmaz da "Akşamları burada yemeğimizi yiyoruz, çay getiriyoruz. Keyifli bir akşam geçiriyoruz. Gece yarısına kadar bekliyoruz" dedi.

Gece sahile gelerek uyuyup sabah da denize giren Ahmet Cihan ise denize girmenin çok keyifli olduğunu ve deniz suyu ılık olduğu için serinlediklerini söyledi. Sahilde arkadaşlarıyla uyuyan Mustafa Payan ise "Gece işten çıktık buraya geldik. Serinledik, çok rahat uyuduk. 2 günde bir geliyoruz" dedi. Mehmet Gürkan ise iş çıkışı geldiklerini belirterek, "Denize girip uyuduk. Şimdi eve gideceğiz yarın tekrar geliriz" dedi.Sahilde sabahlayanlardan Selçuk Doğan ise denizi olmayan bir yerde yaşayamayacağını söyledi. Gece yarısı iş yerini kapatıp sahile geldiğini belirten Doğan, "Sabahı yaptık, güneş doğdu. Denize girer sonra eve gideriz. Yarın gece yine geleceğiz. Mutlaka sahilde arkadaşlarımızla birkaç saat uyuruz. Çok keyifli oluyor. Mükemmel bir kentimiz var tadını çıkarıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Sahildeki kalabalık

Çocukların denizde eğlenmesi

Vatandaşların plaj havlusu ve çarşaflar üzerinde oturması

Akşam röpleri (Ahmet Çetinkaya, Celal Aldanmaz ve Hacer Aldanmaz)

Gündüz sahilde uyuyanlar

Denize girenler

Çadırlardan detay

Çarşaflara sarılı halde uyuyanlardan detay

Gündüz röpleri(Ahmet Cihan, Mustafa Payan, Mehmet Gürkan, Selçuk Doğan)

769 MB/6.52 DK

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, -

=====================================================

5)SICAKTAN BUNALAN ÇINARA SIĞINIYOR

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ndeki asırlık çınar ağacı yaz sıcağında gölgesinde serinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Ağlasun meydanında yaşı 1000'in üzerinde olduğu tahmin edilen Çınar ağacı, vatandaşın serinlemek için tercihlerinin başında yer alıyor. Hava sıcaklığının bunaltıcı hal aldığı durumlarda boyu 30 metre, çapı ise 22 metre olan çınarın altında serinliyor.

68 yaşındaki Salih Borazan, "Burası keşfedilmemiş bir yer. Ekolojik dengesi bozulmamış harika bir yer. Binin üzerinde yaşı olduğu söylenen çınarın altında serinliyoruz. Antalya merkezde yaşıyorum. 12 yıldır yaz aylarımızı Ağlasun'da  geçiriyoruz. 4-5 ay burada yaşıyorum. Şu anda Antalya'da olmak istemem burası harika" dedi.

64 yaşındaki Mehmet Erişti, Antalya'nın Serik İlçesi'nden geldiğini belirterek, "Buraya yazlıkçı olarak geliyoruz. 3 yıldır yaz aylarımızı Ağlasun'da geçiriyoruz. Buranın havası çok güzel" diye konuştu.

Ağlasunlu Bilal Karasakal da meydandaki çınarın 1971 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından 'Anıt ağaç' olarak tescil edildiğini kaydederken, şöyle dedi:

"Gövde çapı 11 metre, 10 asırlık bir çınar. Son 10 yıldır Antalyalılar serinlemek için Ağlasun'u tercih ediyor. Vatandaş çınar altında serinliyor. Geçen yıllarda düğün yapıldığında gelin aracı çınarın etrafında üç tur atardı. Gelin Ağlasun'dan gitmesin diye.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Çınardan detay

Vatandaşlarla röportaj

Bilal Karasakal'ın anlatımı

Detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

========================================================

6)KONYA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA: 29 KİŞİYE YAKALAMA KARARI

KONYA merkezli 3 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda  hakkında yakalama kararı çıkan 29 kişiden 14'ü gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 5 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü, 10 kişinin de daha önceki operasyonlarda uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklandığı belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan çalışmaların ardından 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Polis, bugün Konya, İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken, 10 kişinin daha önceki operasyonlarda uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklandığı belirlendi. 5 kişinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü belirtildi. Evlerde eğitimli  'Ares'  adındaki köpekle yapılan aramalarda ise

11 paket halinde 34,5 kilo esrar, 4 paket halinde yaklaşık 2 kilo eroin, satışa hazır 1 paket kokain, yaklaşık 2100 adet uyuşturucu hap, içinde kullanıma hazır eroin olan 1 adet şırınga ele geçirildi.  Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

(Görüntü dökümü:

---------------------------------

Polislerin evlere girme anı

Nankotik köpeğinin yaptığı aramalar

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

==============================================================

7)İŞİTME ENGELLİ AİLELER, BEBEKLERİNİN AĞLADIĞINI ARTIK HİSSEDECEK

GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Bebekler ağlamasın' projesi kapsamında, işitme engelli çiftlerin, bebekleri ağladığında haberdar olmalarını sağlayan sistem 60 ailenin evine yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından kentte yaşayan işitme engelli ailelerin 0- 4 yaş arası bebekleri ile iletişim sorunlarını aşmak, bebekleri ağladığında haberdar olmalarını sağlamak amacıyla 'Bebekler ağlamasın' isimli proje başlatıldı. Proje kapmasında işitme engelli ailelere bebeklerinin durumlarından erken haberdar olmalarını sağlayan sesli, titreşimli ve ışıklı bebek sesi algılayıcı telsiz ile evlerine misafir geldiğinde fark etmelerini sağlayan lamba yerleştirildi.

Projenden yararlanan aileleri ziyaret eden Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, bu sistemin Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te hayata geçtiğini belirtti. Sistem sayesinde anne ve babaların bebeklerinin ağladığı durumlarda erkenden haberdar olduğun söyleyen Çelebi,  bugüne kadar 60 ailenin evine bu sistemden yerleştirildiğini ve kentte başvuru yapan tüm ailelerin evlerine bu sistemin yerleştirileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"'Bebekler ağlamasın' projesi ile işitme engellilerimizin hayatına küçük bir teknolojik dokunuş yaptık. Bu proje sayesinde işitme engelli ailelerimiz hem çocukları ağladığında haberdar olacaklar hem de misafirleri gelip kapı zilini çaldığında zilin çaldığını gösteren ışıklı sistem sayesinde onların hayatını kolaylaştırıyoruz. Bu proje Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla 6 ay önce hayata geçti. Bizde bugün cihazın ailelerimizin hayatına sağladığı kolaylıkları görmek için 2 ailemizin evini ziyaret ettik. Ailelerimiz cihazdan son derece memnun, inşallah kent genelindeki tüm işitme engelli ailelerin evlerine bu cihazdan yerleştireceğiz."

İşitme engelli çift Büşra ve Erkan Büyükekmekçi cihaz sayesinde hayatlarının kolaylaştığını ifade ederek, "3 ay önce dünyaya gelen bebeğimiz Asya başka bir odada ağladığında haberimiz olmuyordu. Bu yüzden bebeğimin yanından ayrılamıyorduk. Büyükşehir Belediyesinin böyle bir cihaz dağıttığını öğrendik ve başvuru yaptık. Cihazı gelip eve kurdular ve cihaz sayesinde çok rahatladık. Artık mutfakta ya da diğer odalarda iken Asya ağladığında cihaz sayesinde fark ediyorum. Ayrıca kapı zili çaldığında fark etmiyorduk. Şimdi zil çaldığında ışık yanıyor kapıyı açıyoruz ve misafirlerimiz kapıda kalmıyor" dedi.

İşitme engelli Fatma Çubuk ise cihazla birlikte çocuğu ağladığında erken haberdar olduğunu ifade ederek, "Oğlum Murat 2 yaşında hem işitsel hem zihinsel engelli, yanından ayrılamıyordum.  Cihaz sayesinde çok rahatladım, mutfakta veya diğer odalarda iş yaparken aklım tedirgin olmuyorum. Cihaz titrediğinde hemen geliyorum. Bu cihaz gelene kadar eşimle nöbetleşe uyuyorduk ve çoğu zaman uykusuz kalıyorduk. Şimdi böyle bir problemimiz kalmadı.  Ayrıca kapı zil çaldığında duymuyorduk misafirlerimiz çoğu zaman geri dönüyor veya kapıda kalıyordu. Şimdi ışık yandığında kapıyı açıyoruz ve misafirlerimiz kapıda kalmıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Ailelerin evleri

Cihazın çalıştırılması

Aileler ile röp.

Yusuf Çelebi ile röp

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 153 MB

========================================================

8)15 TEMMUZ ÇİZGİ ROMANI KİTAP OLDU

ADANALI karikatürist Erbil Işın, 15 Temmuz darbe girişimini çizgi roman haline getirdi.

Evinin bir bölümünü resim atölyesine çeviren 57 yaşındaki Erbil Işın, 15 Temmuz'da şehit astsubay Ömer Halisdemir'in kahramanlığından etkilenerek darbe gecesinin karikatürünü çizmeye başladı. Erbil Işın, darbe gecesi yaşanan olayları 100 sayfalık çizgi roman haline getirdi. Çizgi romanı 15 Temmuz'dan önce kitaplaştıran Işın, bugüne kadar çok sayıda çizgi roman hazırladığını amacının gelecek kuşakların darbe girişimini daha iyi anlaması olduğunu söyledi. Karikatürist Işın, "Bu çalışmada, darbe gecesinde ve sonrasında yaşananları birebir aktardım. Amacım 15 Temmuz gecesinde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak. Devlet büyüklerimiz bu romanı çoğaltıp halka ücretsiz olarak dağıtsın." dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

(ARŞİV)

Çizgi romandan genel ve detay görüntüler

-------------------------------------

Karikatürist Erbil Işın'ın konuşması

Çizgi romanı okuması

Çizgi romandan genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02'03"    BOYUT: 125 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

========================================================

9)17'NCİ EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNÜ DÜĞÜN YAPARAK KUTLADILAR

MERSİN'de demir ustası Reşit Şengöz (40), eşi Emine Şengöz'e (32) sürpriz yaparak 17'nci evlilik yıl dönümlerini düğün yaparak kutladı.

Gelin ve damatlık giyen Şengöz çifti 4 çocukları ile birlikte yeniden düğün yapmanın heyecanını yaşadı. Alkışlar eşliğinde ikisi kız, ikisi erkek çocuklarıyla el ele salona giriş yapan çift, 'İkinci bahar' şarkısında ilk danslarını yaptı.  Eşini mutlu etmek için böyle bir organizasyon yaptığını belirten Reşit Şengöz, "Tatile, denize, yaylaya götürsem bir gün sonra unutulur gider. Altın alsam, yemeğe götürsem unutulur ama bu düğün ömür boyu unutulmaz. Çocuklar da düğünümüzü görsün istedim.  İkinci baharımızı yaşıyoruz" dedi. Emine Şengöz ise, "Mutluluk verici bir şey. Tarif edemiyorum mutluluğumu, yaşamak lazım" diye konuştu.

Çiftin çocukları Ceren (13), Batuhan (10), Cemre (7) ve Bader (2) da anne ve babalarının düğününü izlemenin garip bir mutluluk olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

(ÖZEL)

Çiftin çocukları ile birlikte görüntüsü

Çiftin el ele salona girmesi

Çiftin dans etmeleri

Çift ve çocuklarının görüntüsü

Çiftin oynaması

Çift halay çekmesi

Davetlilerden görüntüler

Reşit şengöz'ün konuşması

Emine şengöz'ün konuşması

Oğulları Batuhan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 04'42"  BOYUT: 150.57 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

========================================================

10)ASLAN YAVRUSU İLGİ ODAĞI OLDU

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki tematik parkta geçen nisan ayının sonunda dünyaya gelen 2 aslan yavrusundan biri ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Manavgat'ta 2014 yılında 50 dönüm alanda faaliyete geçen Discovery Park'ta 70'den fazla hayvan türünden 800'e yakın canlı bulunuyor. Parkta bulunan dişi aslan geçen nisan ayının sonunda 1 çift yavru dünyaya getirdi. Aslan yavruları 2 ay boyunca karantina nedeniyle kapalı bir ortamda tutularak ziyaretçilere gösterilmedi. Geçen günlerde 'Karya' adı verilen aslan yavrusu ziyaretçilerin görmesine izin verilirken, diğer yavru halen kapalı ortamda tutuluyor. Özellikle çocuklar aslan yavrusuna büyük ilgi gösteriyor.

Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Uğurluoğlu, aslan yavrularının dünyaya geldikten sonra annelerinin ilgilenmesi ve karantina tedbiri olarak 2 ay boyunca ziyaretçilere kapalı tutulduğunu anlattı. Uğurluoğlu, "Aslan yavrularımız yaklaşık 2.5 ay önce dünyaya geldi. Bir tanesini yaklaşık 10-15 gün önce müşterilerimizin ziyaretine açtık. Ziyaretçilerimiz 'Karya' adını verdiğimiz aslan yavrusuna büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Parkta bulunan geyiklerin de yavruladığını aktaran Mehmet Uğurluoğlu, 10 gün önce dünyaya gelen ve henüz isim vermedikleri geyik yavrusuna da ziyaretçilerin ilgi gösterdiğini kaydetti.

Özellikle turistlerin büyük ilgi gösterdiği park hakkında da bilgi veren Uğurluoğlu, "Parkımızda çiftlik hayvanları bölümü, yırtıcılar bölümü, aquarium, terrarium gibi bölümler var. Yırtıcılar bölümünde şahin, kartal, timsah, aslan gibi hayvanlar var. Bunun yanı sıra parkımızda geyik, piton yılanı, köpek balıkları, tarantula, maymun ve papağan gibi canlılar da var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Discovery parkın girişi

Parkta bulunan aslan yavrusunun görüntüsü

Parkta bulunan diğer hayvanların görüntüleri

Aslan yavrusunun görüntüleri

Aslan yavrusunu görmeye gelen ziyaretçilerden (çocuklar) görüntü

RÖP. MEHMET UĞURLUOĞLU

Yavru aslanın görüntüsü

Aslan yavrusunun anne aslanı emerken görüntü

Ziyaretçilerden görüntü

Aslan yavrusunun anne aslanın görüntüleri

Yavru geyik ve annesini görüntüleri

Detay görüntüler

Yavru aslanların doğumdan 1 gün sonra annelerini emerken güvenlik kamerası görüntüsü

03: 30ö   -  107 MB

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

========================================================

11)MANAVGAT'TA PLAJ FUTBOLU HEYECANI

PLAJ Futbol Ligi Manavgat etabı ilk gün oynanan ve 46 golün atıldığı 5 karşılaşmayla başladı.

Manavgat Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) birlikte düzenlediği Plaj Futbol Ligi Manavgat Etabı dün akşam oynanan karşılaşmalarla başladı. Etabın açılış maçında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Club Malibu Garden'i 9-1 mağlup etti. Toplam 5 karşılaşmanın oynandığı ilk gün karşılaşmaları sonucunda Özba Yapı'dan Alihan 5 golle gol krallığı yarışında öne geçti.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen TFF Plaj Futbol Ligi Manavgat etabına toplamda 13 takım katılacak. Grup maçlarının ardından 4 grupta mücadele eden takımlardan ilk ikisi bir üst tura çıkarak çeyrek final oynayacak. TFF Plaj Futbol Ligi Manavgat etabının final müsabakaları 16 Temmuz Pazar günü oynanacak.

Plaj Futbol Ligi Manavgat Etabı'nın ilk günkü maçlarında şu sonuçlar alındı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü- Club Malibu Garden 9-1; Cenaze İşler- Bahçe Konut İnşaat 3-2; Real Yapı- Oktaş Kuruyemiş 8-3; Modhouse Özba Yapı- Yaşam inşaat 11-1; Mokka Kafe- Kemer Oto Kuaför 5-1.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Club Malibu Garden maçının başlama vuruşu

Maçtan görüntüler

Maçta gol vuruşu

Seyircilerden detay görüntüler

01: 26  - 45 MB

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

========================================================

12)EVİNİN ÇATISINDA VE BAHÇESİNDE EBABİL KUŞU BULDU

ÇORUM'da oturan 40 yaşındaki Aytekin Teke, evinin çatısında ve bahçesinde bulduğu 3 adet ebabil kuşuna bakıyor.

Çorum'un Kale mahallesinde oturan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Aytekin Teke,  evinin çatısında ve bahçesinde bir hafta içinde 3 adet ebabil kuşu bulunca şaşkınlığını gizleyemedi.  Önce bulduğu kuşun kırlangıç yavrusu olduğunu düşünen Teke, daha sonra Ebabil kuşu olduğunu öğrendi. Teke, bulduğu kuşları su ve ekmek kırıntılarını getirerek onları doyurmaya çalıştığını ifade ederek, "Evimizin çatısında ve bahçesinde son bir hafta içerisinde 3 adet ebabil kuşu bulduk. Onları yeniden doğaya kavuşturacğızö dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Aytekin Teke açıklama

Ebabil kuşları görüntü

Detaylar

(SÜRE: 2.3 - BOYUT: 233 MB)

Haber : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

===================================================

13) EUPHORİA PALM BEACH'E MAVİ BAYRAK

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi Kızılağaç bölgesindeki Euphoria Palm Beach Resort Hotel, kriterlerini yerine getirerek mavi bayrak aldı.

Euphoria Palm Beach Resort Hotel'e mavi bayrağı törenle verildi. Törene Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ergin, Otel Genel Müdürü Hacı Ömer Özkul ile otel personeli katıldı. Euphoria Palm Beach Resort Hotel'e mavi bayrakla birlikte mavi bayrak beratı da verildi.

TÜRKİYE DÜNYADA ÜÇÜNCÜ

TURÇEV İl Koordinatörü Lokman Atasoy, ülkemizin turizmde geldiği nokta hakkında mavi bayrak sayılarıyla bir fikre ulaşılabileceğini belirterek, "Biz dünyada İspanya ve Yunanistan'ın ardından üçüncü sıradayız. Türkiye'de 454 plaj, 22 marina ve 13 yatımız var. Bunun yaklaşık yarısı Antalya'da. Antalya'da 200 plaj, 5 marina ve 5 yat var. Mavi bayrakların çoğunluğu Manavgat'ta yer alıyor, Kızılağaç bölgemizde de şu anda 14 mavi bayrak bulunuyor" dedi.

PLAJLAR İÇİN 33 AYRI KRİTER

Mavi bayrak ödüllerinin her yıl yenilendiğini ve müracaatların yenilendiğini anlatan Atasoy, "Uluslararası mavi bayrak ödülü plajlara, marinalara ve yatlara verilen bir çevre ödülü. Plajlar için 33 kriter esas alınıyor. Deniz suyu kalitesinin uygun olması, çevre anlamında gerekli eğitim ve bilgilendirmelerin yapılması, hizmet ve olanaklar anlamında belirlenen standartların sağlanması aynı zamanda çevre yönetimi konusunda belirli hizmetlerin yerine getirilmesi beklenir. Örneğin, üzerinde bulunduğumuz ve mavi bayrak verdiğimiz plajın 15 günde bir deniz suyu numuneleri alınıyor ve kontrolleri yapılıyor. Bunun yanı sıra engellilerle ilgili olanaklar yerine getiriliyor, cankurtaran hizmeti sağlanıyor, plajda geri dönüşüm yapılıyor gibi birçok konu hakkında çalışmaların yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"14 OTELE MAVİ BAYRAK"

KITUYAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ergin, mavinin temizlik ve berraklığın simgesi olduğunu vurgularken, şöyle dedi:

"Kızılağaç bölgesi temizliği ve berraklığı ile öne çıkan bir bölgemiz. Bölgemizde 15 otel ve 28 bin yatak kapasitesi bulunmakla beraber, kriterlerini yerine getiren 14 tesisimiz şu anda mavi bayraklarını aldı. Biz daha önce 2 sene üst üste bölgenin tamamına mavi bayrak alan bir bölgenin derneği olarak takdir aldık. Diliyoruz ki bütün sahillerimizde mavi bayrak olsun, bütün sahillerimiz tertemiz olsun."

"MUTLAKA OLMALI"

Euphoria Palm Beach Resort Hotel Genel Müdürü Hacı Ömer Özkul da mavi bayrakların oteller ve konaklama tesisleri için artık mutlaka olması gereken bir durum olduğunu aktarırken, "Tesislerin kalite standartlarını yükseltmelerini veya belirli bir seviyeyi düşürmemeleri için mavi bayrak gerekiyor. Mavi bayrak ayrıca güvenilirliğin simgesi. Uluslararası pazarda mavi bayraklı olan konaklama tesisleri ve oteller tercih ediliyor. Bu nedenle mavi bayrak her bir otel için mutlaka olmalı" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Otelden genel görüntü

Mavi bayrak görüntüsü

Otel yetkililerine mavi bayrağın verilmesi

Mavi bayrağın göndere çekilmesi

RÖP. LOKMAN ATASOY

RÖP Osman Ergin

Detay görüntüler

02: 57   -  96 MB

haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Manavgat Antalya PKK Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title