Haberler

Dha Yurt Bülteni 2

1)ADANA'DA HAVA DESTEKLİ PKK OPERASYONU: 36 GÖZALTIADANA'da 21 Mart'taki nevruz öncesi il genelinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkaran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik şafak vakti düzenlediği hava destekli operasyonda 8'i kadın 36 kişiyi gözaltına aldı.

1)ADANA'DA HAVA DESTEKLİ PKK OPERASYONU: 36 GÖZALTI

ADANA'da 21 Mart'taki nevruz öncesi il genelinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkaran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik şafak vakti düzenlediği hava destekli operasyonda 8'i kadın 36 kişiyi gözaltına aldı. Nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK propagandası ve korsan gösterilerin yapılmasını önlemek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, günün ilk saatlerinde örgüt üyelerine yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerinden çok sayıda polisin görev aldığı operasyona, helikopterle de havadan destek verildi. Çevik kuvvet polisleri, ana caddeler ve sokak başlarında güvenlik önlemi alırken, özel harekat polisleri de koç başlarıyla demir kapıları kırarak adreslere girdi. Evlerde yapılan aramalarda 8'i kadın 36 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Dün gerçekleşen operasyon ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 74'e yükseldi.

Görüntü Dökümü

---------------

Polis araçlarının emniyetten çıkması

Polislerin sokağa girmesi

Özel harekat polislerinin görüntüsü

Polislerin kapıyı kırarak eve girmesi

TOMA araçlarının görüntüsü

Polislerin araçları araması

Gözaltına alınanların sağlık kontrolüne getirilmesi

SÜRE: 05'54" BOYUT: 661 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

16.03.2017 - Haber Kodu : 170316016

========================================================

2)SAHİL GÜVENLİK KARADENİZ BÖLGE KOMUTANI İLE BİRLİKTE 21 ŞÜPHELİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in bulunduğu 21 şüpheli tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.  Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 8 gün önce Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ile bağlı grup komutanlıkları, bot ve gemiler ile Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığına yönelik FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirildi. Samsun merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda içlerinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in de bulunduğu 15 subay, 9 astsubay, 1 emekli astsubay ve 1 sivil memurun bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı. 16 şüphelinin ByLock kullandığı tespit edildi.

Polisteki işlemleri tamamlanarak dün adliyeye sevk edilen 26 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece yarısına kadar nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan ve içlerinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in bulunduğu 21 kişi 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Hükümete karşı suçlar' ve 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üye olmak 'iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Sahil Güvenlik Komutanı ile diğer şüphelilerin emniyetten çıkarılıp otobüslere bindirilmelerin den görüntüler dün geçilmişti

(SÜRE: 02.32) (BOYUT: 80.78MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

15.03.2017 - Haber Kodu : 170315101_

========================================================

(ÖZEL)

3)CAN ERİK ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde ilk turfanda erik serasını 6 yıl önce kuran Cengiz Avcı, 2 bin metrekarelik serada 200 ağaçla yaptığı üretimin bu yılki ilk hasadını 28 Şubat'ta aldı. İlk hasadında kilosu 300 TL'den satılan erik, bugün kilosu 250 TL'den 100'er gramlık paketler halinde satılıyor. Serasında 200 can erik, 15 de tozlayıcı erik ağacı olan Cengiz Avcı, "İlk hasada 28 Şubat'ta başladık. Mersin ve Silifke'de görmüştüm. Ancak Antalya'da biz daha teknik bilgilerle bu serayı kurduk ve örtüaltı can erik hasadını çok daha erkene, 15 gün öncesine çektik. Bu yıl rekor kırdık ve 28 Şubat'ta ilk hasadı yaptık" dedi.

(GENİŞ HABER GEÇİLECEK)

Görüntü Dökümü

-------------------------------

RÖP 1: Cengiz Avcı

RÖP 2: Müzehher Avcı

Eriklerin daldan toplanması

Eriklerin küçük kovalarla taşınması

Eriklerin küçük terazide tartılması

Eriklerin seçilmesi

Erik bahçesinden görüntü

Seranın dış plan görüntüsü

(Haber: Selma KUNAR- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==================================================

(ÖZEL)

4)ORTACA'DA ÜRETİCİLER SIKINTILI

MUĞLA'nın Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü kentteki nar, narenciye ve sebze üreticilerinin son yıllarda zarar ettiğini belirterek, ihracat için yeni pazar bulunmasını istedi.Yılda yaklaşık 250 bin ton narenciye, 50 bin ton nar, 20 bin ton domates üretilen Muğla'daki üreticiler, Rusya'nın bazı ihracat ürünlerine getirdiği kısıtlamayı kaldırılmasının sevincini yaşasa da zarar etmekten kurtulmadı. Üründen kazanamayan bazı çiftçiler ise yıl içinde nar ve portakal ağaçlarını kesti. Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, ilçede bu yıl yaklaşık 60 bin ton limon, 60 bin tona yakın portakal, greyfurt ve domates, tonlarca da nar hasadı yapıldığını söyledi. Rusya ile yaşanan krizin narenciye üreticilerini önemli ölçüde etkilediğini söyleyen Çöllü, "Geçen yıl nar ve portakal dalında kaldı. Soğuk havalarda çürüdü. Nar alan tüccarlar da çiftçi de zarar etti. Geçen yıl çiftçi masrafını dahi alamadı. Bu sene bir nebze iyi olsa da üreteci yine kar etmedi, zarar etti. İnşallah önümüzdeki yıl, geçtiğimiz zamanı aratmaz" dedi.

ZARAR SÜRERSE AĞAÇLAR SÖKÜLEBİLİR

Ürünlerinin kaliteli olmasına rağmen narı kilosu 40 ila 60 kuruş arasında değişen fiyatlarla sattıklarına değinen Çöllü, meyve suyu yapımı için olanının ise kilosunun 15 ila 20 kuruştan alıcı bulduğunu kaydetti. Son 2 yıldır yaşanan düşüşünün Rusya kaynaklı olduğunu düşündüklerini vurgulayan Çöllü, gelecek yıl da aynı sorunun yaşanması halinde üreticinin nar ve portakal ağaçlarını sökmeye başlayacağını dile getirdi. Rusya'ya tatlıya bağlanan kriz sonrası çiftçinin umutlandığını belirten Çöllü, "Ancak, gelinen noktada Rusya ile halen gerekli zirai karantina anlaşmalarının yapılmaması, hasadına başladığı ürünlerini ihracatçıya satamayan çiftçiyi hüsrana uğrattı" dedi.

Türkiye'de 3 milyon 800 bin ton civarında narenciye üretimi yapıldığını kaydeden Çöllü, "Şu anda narenciye üreticisi perişan vaziyette. İnsanların alım gücünün düşmesi, iç piyasadaki bütün narenciye ve tarım ürünlerine olan talebi azaltıyor. Ancak üretim artıyor. Dolayısıyla mutlaka ihracatımızı artırmamız gerekiyor. Bu Rusya olur, başka ülkeler olur" dedi.

ORMESKOOP'A DESTEK ÇAĞRISI

Kooperatifçiliğe de değinen Çöllü, "Üreticilerimizin, Ortaca'da 2015'te kurulan Ortaca Meyve Sebze Kooperatifi'nin (ORMESKOOP) kalkınması için destek olmaları lazım. Kısa sürede kooperatifimizi, ortak sayısı ile geliştirdik. Soğuk hava ve paketleme tesisimizi hizmete açtık. Üreticilerimiz kurduğumuz kooperatife sahip çıkarsa, tüccara da mahkum olmaz. Kendi ürününü kendisi satar. Bir önceki yıl bilindiği gibi kooperatif zarar etti diye üyelerimiz kooperatife mal vermedi. Yine tüccara verdi ama oradan da parasını alamadı. Bunun aksi olsaydı kooperatife malını verseydi en azından biz borçlanıyorduk ve paralarını peyderpey ödüyorduk. Ben yine buradan çiftçilerimize sesleniyorum kooperatifinize sahip çıkın" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü ile röp.

Arazilerden görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

========================================================

(ÖZEL)

5)ALTIN KAFESE KOYDULAR "İLLE DE VATANIM" DEDİ

FRANSA'da yaşayan 35 yaşındaki Ahmet Sarıçam'ın 3 milyon liralık yatırımı için Fransız bankası 7 yıl sonra ödeme koşuluyla 2 milyon lira kredi verdi, Fransız hükümeti hibe desteği ve vergi kolaylığı getirdi. Sarıçam, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "Vergimi memleketime vereceğim" diyerek, yatırımı Fransa'da değil Türkiye'de yapmaya karar verdi. İzmir'de abiye ve tesettür giyim üzerine e-ticaret sitesi kurdu.

2003 yılında çalışmak için Fransa'ya giden 35 yaşındaki Ahmet Sarıçam, bu ülkede faklı sektörlerde 14 yıl boyunca çalıştı. Geçtiğimiz yıl ortağı Şaban Erkekli ile birlikte, abiye ve tesettür giyim üzerine e-ticaret sitesi kurmak için harekete geçen Sarıçam, Fransa'da çeşitli girişimlerde bulundu. İlgili makamlarla görüştüğünü söyleyen Sarıçam, "Orada sistem daha farklı işliyor. Daha şirketi kurmadığımız halde, sadece projeyi beğendikleri için teminat ve kefil istemediler. Düşünün daha vergi levhamız bile yokken projeyi onayladılar. Oradaki mali müşavirler 3 yıllık ciro hesaplaması yaptı. Buna göre ilk yıl için 20 milyon Euro, ikinci yıl için 35 milyon Euro ve üçüncü yıl için de 80 milyon Euro ciro hesabı yaptılar" dedi.

FRANSA'DAN 2 MİLYONLUK KREDİ

Fransa devletinin verdiği destek üzerine şirket kurulumu için hazırlık yaparken, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu söyleyen Sarıçam, kararının değişme nedenini şöyle anlattı:

"Aynı gün Türkiye'de babam vefat etti. Fransa'dan cenaze için geldiğimde vatanımdaki durumu kendi gözlerimle gördüm. Yaşananlar çok zoruma gitti. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin önüne geçilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Üretim zorlaştırılıyor. Yabancıların Türkiye düşmanlığı daha fazla kendini göstermeye başladı. Biz de vatanımızın arkasında durmak istedik. Fransa yatırım için pek çok imkan sağlandı. Orada bu yatırımı yapmak çok kolay. Fransız hükümeti, 7 yıl sonra ödenmek üzere yaklaşık 2 milyon liralık kredi desteği sundu. Faiz oranları da çok düşük. Yıllık yüzde 2-3 seviyesinde."

İzmir'de abiye ve tesettür giyim üzerine Moda Elegan adını verdikleri e-ticaret sitesi kurma çalışmaları süren Sarıçam, giysiler için Fransa ve Türkiye'de birer depo kiraladı. KOSGEB desteği için başvurduğunu, Nisan ayında şirketin kuruluşunun resmi olarak gerçekleşeceğini ifade eden Sarıçam, 3 milyon liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını, hedeflerinin sadece iç pazar değil Avrupa pazarı ve hatta tüm dünya olduğunu da söyledi.

MÜŞTERİ GİYSİYİ DENEYEBİLECEK

Kadınların internet sitesinde 3D ile beğendikleri kıyafeti üzerlerinde deneyebileceklerini belirten Sarıçam, "Abiye giyim sektöründe bunun bir örneği daha yok. İnternet sitemize giren kadınlar, beğendikleri kıyafeti 3D sistemiyle üzerinde deneyebilecek. Kendi bilgisayarındaki ya da telefonundaki bir elbiseyi fotoğrafının üzerinde deneyip görebilecek. Mesela Fransa'ya bu hizmetten bahsettiğimizde çok beğendiler ve alt yapısını karşılamak istediler. Başlangıç olarak 50 bin Euro'luk hibe yaptılar ve devamının geleceğini söylediler. Biz yine de bu teklifi elimizin tersiyle ittik" dedi. Türkiye'den 40 tedarikçi firma ile görüştüklerini, 3 firmayla anlaşma sağladıklarını anlatan Sarıçam, her hafta farklı bir firmanın ürünlerini ön plana çıkartacaklarını söyledi.

"YAŞANAN DİPLOMATİK KRİZ HAKLILIĞIMIZI GÖSTERDİ"

Başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı son günlerdeki tutum ve kararlarını görünce kararlarında haklılığa inandıklarını ifade eden Sarıçal, "Türkiye'ye karşı alınan bu tavır, Türkiye'nin ekonomik olarak güçlenmesinin önüne geçmek için yapılıyor diye düşünüyorum. O nedenle bence her Türk vatandaşı elinden geldiğince ülkesine destek olmalı. Son günlerde Avrupa'da Türkiye'ye karşı alınan tavır, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gösteriyor. En azından şirketimizi burada kurup vergimizi vatanımıza öderiz. Biz de elimizden geldiğince bir katkı yapmış oluruz. Türkiye'nin şartları Fransa'dan daha ağır olabilir ama yine de tercihimiz Türkiye."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ahmet Sarıçam ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

==============================================

6)MOĞOLLAR KONSERİNİN GELİRİ SOKAK HAYVANLARINA

MERSİN'de sahne alan efsanevi grup Moğollar, bu kez şarkılarını sokak hayvanları için söyledi.Türk rock müziğinin öncülerinden olan Moğollar, Yenişehir Kültür Merkezi'ndeki konserlerine 'Al Yazmalım', 'Devlerin Aşkı' ve 'Dila Hatun' gibi efsaneleşen film müzikleriyle başladı. Sahneden Cem Karaca ve Barış Manço olmak üzere hayatını kaybeden grup üyelerini anan sanatçılar büyük alkış aldı. Grubun solistliğini yapan Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, 'Resimdeki Gözyaşları' ve 'Dağlar Dağlar' parçasını seyircilerle birlikte söyledi.

Yaklaşık 3 saat sahnede kalan grubun üyesi Cahit Berkay, "Bilet alıp gelen insanlar bunu bilmiyor ama konser gelirinin bir kısmı sokak hayvanlarına mama olarak döndü. Konsere gelenler de bilmeyerek böyle bir şeye katkıda bulundular. Yeryüzünde yaşayan her şey değerlidir. Ülkemizdeki bir kısım insanlar, bırakın hayvanlara sevgi göstermeyi, onlara şiddet uyguluyorlar. Tekme atıyor, kuyruğunu kesiyor, öldürüyorlar. Böyle bir şeyi aklım almıyor. Sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerekiyor" dedi.

Konseri organize eden Akdeniz Organizasyon'un sahibi Özgür Kaya, konser gelirinin bir bölümüyle mama alıp, sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerdeki kedi ve köpeklere bırakılmasını sağladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Salondan görüntüler

-Moğollar grubu sahnede

-Grup şarkı söylerken

-Cahit Berkay hayranları ile sahneden konuşurken

-Söylenen şarkılardan görüntüler

-Cahit Berkay'ın konuşması

-Hayvan Bakımevinden görüntüler

-Kedi Evinden görüntüler

-Köpekler mama yerken

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 08'56" BOYUT: 565.38 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

21 Mart Türkiye Fransa PKK Politika Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title