Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

SEBAHAT TUNCEL, TUTUKLANDIDiyarbakır'da savcı tarafından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklandı.

SEBAHAT TUNCEL, TUTUKLANDI

Diyarbakır'da savcı tarafından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklandı.

Haber: Diyarbakır,

==========================

Şırnak'taki yasak, 14 Kasım'da kaldırılacak

ŞIRNAK kent merkezinde Pkk'lı teröristlerin kazdıkları hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 14 Kasım'da kaldırılacağı belirtildi. 14 Mart'ta başlayan operasyonlar, 3 Haziran'da resmi olarak bittiği açıklanmış ve operasyonlarda, 489 Pkk'lının etkisiz hale getirildiği, 22 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 163'ünün yaralandığı açıklanmıştı.

Şırnak kent merkezinde bazı Mahallelerde Pkk'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve patlayıcı tuzaklarının imhası için 14 Mart'ta konulan sokağa çıkma yasağının 14 Kasım'da 05.00- 22.00 saatleri arasında kaldırılacağı belirtildi.

Şırnak'ta, 14 Mart'ta başlayan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu'nun 3 Haziran'da sona erdiği resmi olarak açıklanmıştı. Operasyonda, 489 Pkk'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyon sırasında 202 barikatın kaldırılıp, 56 çukurun kapatıldığı ve 51 ton ağırlığında 1510 el yapımı patlayıcı imha edildiği bildirilmişti. Açıklamada, 4 bin 131 evde ise güvenlik araması yapıldığı, yürütülen operasyonda 22 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 163 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtilmişti.

Haber: ŞIRNAK, -

================

Bakan Özhaseki HDP'nin kararını değerlendirdi: Sataşmalarla zaten yapıyorlar bunu (ek)

ENGELLİ ASANSÖRÜNÜN YAPILMASINI İSTEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ereğli Belediye'ni ziyaretinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı'na giderken engelli 24 yaşındaki Yasin Çiçek'le karşılaştı. Küçük yaşta geçirdiği beyin felci nedeniyle konuşmakta güçlük çeken ve tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan Çiçek, 2013'de yapılan ve eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu'nun adını taşıyan üst geçitteki engelli asansörünün çalışmadığını dile getirdi. Çiçek, "Bizim ilçemizde bir asansör var. Onun çalışmasını istiyoruz" diyerek bakan Özhaseki'den yardım istedi.

Bakan Özhaseki ise Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal' a, "O dedikleri asansör hangisi ise bir an önce yapılsın. Masrafı benden" diyerek talimat verdi. Verilen talimata sevinen Yasin ve annesi Figen Çiçek, Bakan Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

Bakan Özhaseki, AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Arşiv görüntülerden;

-Yasin Çiçek

-Sahil bandında ki çalışmayan asansör

-Asansörün çalışmadığı Ruhi Cöbekoğlu üst geçidi

-Üst geçitten inmeye çalışan engelli kadın

-Yasin Çiçek'in Annesi Figen Çiçek ile asansörün önüne gelmesi

-Figen Çiçek'in tuttuğu belediyenin cevap yazısı

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ilçeye gelişi

-Yürüdüğü sıradan Yasin Çiçek ile karşılaşması

-Yasin Çiçek'in asansör konusunu anlatması

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin asansör ile ilgili Başkan Hüseyin Uysal'a talimat vermesi

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ziyaretlerini tamamlaması

-İlçeden ayrılması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

========================

İhsan Eliaçık : Ben de bu dinin ateistiyim

İLAHİYATÇI yazar İhsan Eliaçık, bugün yaşananların gerçek İslamiyetle ilgisi olmadığını, bunlara bakıp da, "Allah'ın dini böyle mi olur?" diyerek ateist olanlar bulunabileceğini belirterek, "Zaten ben de bu dinin ateistiyim" dedi.

'Antikapitalist Müslüman' olarak tanınan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Antalya'da Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği kitap fuarında konferans verdi. Hadis ve İslamiyetle ilgili açıklamalarda bulunan İhsan Eliaçık, İslam dininde bir başkasının mal ya da toprağını ele geçirilip ganimet elde etmenin söz konusu olmadığını söyledi. İslamiyet'te başkalarının topraklarının ele geçirilmesinin peygamberin vefatından sonra başladığını belirten Eliaçık, şöyle dedi:

"İlk halifeyle birlikte işgal girişimleri başlamıştır. Ben onların hiçbirine katılmıyorum. Onlar peygamberin yolundan sapmışlardır. Peygamberimizin vefatıyla beraber aslına bakarsanız bu iş bitmiş, Kerbela'dan sonra da doğduğu toprakların altına gömülmüş. Allah'ın dini de hala oradadır. Bugün yaşananlara bakıp da ateist filan olmayın. Hatta şunu söyleyeyim. Olmuşsanız bile caizdir. Niye caizdir? Yahu bu Allah'ın dini değil ki. Zaten ben de bu dinin ateistiyim. Mesela Cübbeli bana 'ateist' diyor. 'O dinsiz, dinden çıkmış' diyor. 'Dini kabul etmiyor' diyor. Ben senin anladığın dini, senin inandığın Allah'ı, senin inandığın peygamberi kabul etmiyorum. Çünkü öyle bir Allah, öyle bir peygamber tarihte yok ve yaşamadı."

CENNETTEKİ HURİLER

Gerçek İslam ile bugünkü cereyan eden olayların arasında ilgi olmadığını ileri süren Eliaçık, cennetteki hurilerle ilgili de yanlış bir inanç olduğunu söyledi. Eliaçık, "Kuran'da anlatılanlar senin anlattığın gibi değil ki. Onlar ne yapıyorlar? Allah ile pazarlık yapıyorlar. O kafada olanlar cennetin kapısının önüne gidecekler şöyle bir bakacaklar, 'Ben o kadar namaz kılıp oruç tuttum. O kadar hacca gittim. Zikir yaptım. Nerede huriler?' diyecek. Oradakiler de diyecek ki 'Huri filan yok.' 'Allah, o zaman boşuna mı bunlar' diyecek. Adam o kadar maddeci ki, bir de başkasını maddecilikle suçluyor. Yani köşk, saray, yağlı ballı yiyecekler, içinde sayısını bilemediği kadar huriler, bunları istiyor. Yahu bunlar için din olur mu? Böyle bir din olur mu kardeşim?" diye konuştu.

HURİNİN ANLAMI BAŞKA

Hurinin 'arkadaş' demek olduğunu belirten İhsan Eliaçık, şöyle devam etti:

"Örneğin Hz. İsa'nın hurileri yani havarileri vardır. Havari kelimesi huri kelimesinin çoğuludur. Huri 'havar' kelimesinden gelmektedir. Havar; Arapça konuşmak, muhabbet etmek demektir. Dolayısıyla huri yoldaş, arkadaş demektir. Ayrıca Hz. İsa'nın havarilerinin hepsi de erkektir. Nasıl huri bunlar? Hepsi onun yoldaşları yani. Onun muhabbet ettiği insanlar. Huri kadın da erkek de olabilir. Kadın da erkek de yoldaş olabilir. Bunların cinsellikle bir alakası da yoktur. Yüksek ve yüce bir arkadaşlık ilişkisinden bahsedilmektedir. Ama bunu alıyor adam belden aşağıya indiriyor. Ondan başka kafası basmıyor zaten."

"HADİSLERE DEĞİL KURAN'A KULAK VERİN"

Konuşmasında yapılan hukuksuzlukları meşrulaştırmak için hadislerin uydurulduğunu da iddia eden İhsan Eliaçık, şöyle konuştu:

"Hadis uydurmak kolay. Ayet uyduramazsın. Çünkü bir kitap var. 'Peygamberimiz şöyle buyurdu' diyerek 2.5 milyonu geçmiş uydurulan hadis sayısı. Dolayısıyla biz bu hadisleri din kaynağı olarak göremeyiz. Benden de size tavsiye. 'Şu hadis sahih', 'şu doğru', 'peygamberimiz şunu söylemiş' gibi tartışma yapmak yerine hadislerin tamamını din kaynağı olarak görmekten vazgeçin. Elimizin altında zaten yeterince büyük, oku oku bitmeyen Kuran-ı Kerim var. Onu hallettiniz de iş hadislere mi kaldı? İyi bir insan olmak için Kuran'daki temel esaslara uyması dahi yeterlidir. Öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, aldatmayacaksın, iftira atmayacaksın. Bu dört temel esas dışında. Bu dört esas da insan haklarıyla ilgilidir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

İhsan Eliaçık'ın konuşması

Konferans salonundan görüntü

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

================

Aydın: ya siyaset, ya silah diyecekler (2)

AK PARTİ DANIŞMA MECLİSİ'NE KATILDILAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş'ta Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nı gezdikten sonra Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi'ne katıldı.

Burada 15 Temmuz'da yaşananlara değinen Ataş, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmalarını değerlendirdi. Ataş, fezlekesi olan 148 milletvekilinin dokunulmazlığının mecliste 376 oyla kaldırıldığını hatırlatırken, Ak Parti'li, CHP'li ve MHP'li milletvekillerinin savcılarının daveti üzerine ifade verdiğini ancak HDP'lilerin ifade vermediğini söyledi. Ataş, şöyle konuştu:

"Ana muhalefet partisi lideri ne yazık ki talihsiz bir beyanda bulunmak suretiyle 'Seçimle gelen seçimle gider' diyebildi. Buna itirazımız yok. Ancak seçimle gelen, demokratik haklarını PKK terör örgütüne destek vermeden, PKK terör örgütünün meclisteki sözcüsü gibi davranmadan, onlara destek çıkmadan bu ülkenin tehdit altındaki pozisyonlarında terör örgütlerine adam gibi tavır koyan siyasetçiler seçimle gelip seçimle gider. Adam gibi tavır koymayanlar, PKK terör örgütünün, DEAŞ terör örgütünün sözcüsü gibi mecliste davrananlar da Türkiye bir hukuk devletidir; hukuk ne derse ona uymak zorundadır. Hukuk hepimiz için var. Yeri geldiğinde 'Hukuk' diyeceksin, 'Demokrasi' diyeceksin ama sen suç işleyince hukuku tanımayacaksın. Bugüne kadar terör örgütlerine tavır koyamayanlar, terör örgütlerine her türlü desteği imkanı sunanlar, Türk mahkemelerinde hesabını vermeye mahkum ve mecburdur. Dönsünler 7 Haziran'dan önceki söylemlerini hatırlasınlar. 7 Haziran seçim kampanyasındaki söylemlerine, o çizgiye gelsinler ve adam gibi gelip mecliste siyasetlerini yapsınlar. Bunu yapmayacaklarsa kendileri bilir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Mustafa Ataş'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===================================================

TUTUKLANAN HDP'Lİ ZEYDAN, EDİRNE CEZAEVİNE KONULDU

HDP'li milletvekillerine yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Hakkari'de tutuklanan milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın getirildiği Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Tutuklanan milletvekilleri arasında bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, önceki gece tutuklandıktan sonra hava yoluyla Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne, daha sonra ise sabaha karşı karayoluyla Edirne'ye getirildi. Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan Zeydan'ın 'misafir' olarak adlandırılan müşahade odasında ilk geceyi geçirdiği belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'da tutuklandıktan sonra hava yoluyla Çorlu'ya oradan polis helikopteriyle Edirne'ye getirilmişti.

EDİRNE,

=====================================================

MARDİN'DE TOPLU KEPENK KAPATMA EYLEMİ YASAKLANDI, ALT YAPI ÇALIŞMALARI İZNE BAĞLANDI

MARDİN Valiliği, kamu düzeninin korunması için il sınırları içinde bulunan işyerlerinin toplu olarak kapatılması ve iş makineleri ile çukur açma, barikat kurma gibi eylemlerin önüne geçilebilmesi amacıyla belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan alt yapı çalışmalarının kaymakamlıklar ve emniyet müdürlük-amirliklerinin bilgisi dahilinde yapılması kararını aldı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, il sınırları içinde yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman işyerlerinin çeşitli provokatif ve yasadışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları gözlemlendiği ve tespit edildiği belirtilerek, "İşyerlerinin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükünunu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı tespit edilmiştir" denildi. Anayasa, İller İdaresi Kanunu ve Kabahatler Kanunu'na atıflarda bulunulan Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Bu itibarla, kamu düzeninin korunması için yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri kapsamında, ilimiz sınırları içinde bulunan işyerlerinin toplu olarak kapatılması ve iş makinaları ile çukur açma, barikat kurma gibi eylemlerin önüne geçilebilmesi amacıyla belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan alt yapı çalışmalarının kaymakamlıklar ve emniyet müdürlük/amirliklerinin bilgisi dahilinde yapılması, vatandaşın hayatını zorlaştıracak ve engelleyecek herhangi bir çalışma yapılmasının yasaklanmasına aksine davranılması halinde mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari işlemlerin yapılacağı, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

DHA-Güvenlik - Türkiye-Mardin - MARDİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsan Eliaçık Mustafa Ataş AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title