Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

(YENİDEN)1)ISPARTA'DA YOLCU OTOBÜSÜNDE YANGIN ANTALYA- Isparta karayolu Karaöz mevkiinde 41 yolcusu bulunan otobüs, elektrik aksamındaki arıza nedeniyle yanarken, alevlerin sıçraması nedeniyle bölgede orman yangını çıktı.

(YENİDEN)

1)ISPARTA'DA YOLCU OTOBÜSÜNDE YANGIN

ANTALYA- Isparta karayolu Karaöz mevkiinde 41 yolcusu bulunan otobüs, elektrik aksamındaki arıza nedeniyle yanarken, alevlerin sıçraması nedeniyle bölgede orman yangını çıktı.

Isparta'dan Antalya'ya seyreden özel bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, saat 13.00 sıralarında elektrik aksamındaki arıza nedeniyle alev aldı. Yangını fark eden şoför, otobüsü durdurarak 41 yolcusunu tahliye etti. Alevler bir anda bütün otobüsü sararken haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bu sırada alevler rüzgarın etkisiyle ormanlık alana da sıçradı. Kısa süre sonra gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen otobüs tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Bölgeye sevk edilen Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 yangın söndürme helikopteri ve bir yangın söndürme uçağı ile 20 arazöz de yangına müdahalede bulundu. Ekipler ormanlık alandaki yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer yandan tahliye edilen otobüsün yolcuları ise başka bir araçla Antalya'ya gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Yanan otobüs

Otobüsün yanmış hali

Yolcular detay

Orman yangını

Orman ekiplerinin müdahalesi

İtfaiye ekipleri

Uçak ve ve helikopterler

Otobüs şoförü aracı incelerken görüntü

Röp: Hüseyin Yayla (Yolcu)

Röp: Ramazan Yayla (yolcu)

Haber: Mehmet ÇINAR- Ali ÇEVİKBAŞ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

========================================================

(YENİDEN)

2)TÜFEKLE KARNINDAN VURULAN 2 YAŞINDAKİ MEMDUH ÖLDÜ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, evde otururken kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekle karnından vurulan 2 yaşındaki Memduh Badem, kaldırıldığı hastanede öldü. Olay, bugün öğle saatlerinde ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kuytuca Mahallesi'nde medyana geldi. Badem ailesinin çocukları Memduh, evde otururken kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen pompalı tüfekten çıkan saçmaların karnına isabet etmesiyle yaralandı. Yakınlarının Siverek Devlet Hastanesi'ne getirdiği çocuk, tedaviye alındığı acil serviste doktorların çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan çocuğun cesedi otopsi için morga konuldu. Jandarmanın ifadesini aldığı ailesi, Memduh'un, oynadığını iddia ettikleri tüfeğin yanlışlıkla ateş almasıyla yaralandığını söylediği belirtildi. Jandarma ise o yaştaki bir çocuğun silahı kullanmasının güçlüğü nedeniyle, tüfeği ateşleyen kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Acil servis

Acil servis önünde bekleyen yakınları

Güvenlik önlemi alan jandarma

Hastane morgu

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 280 MB

======================================================

3)YÜKSEKOVA'DA 4 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOLAÇAN SANIK POLİS; KOBRA'NIN SİLAH SİSTEMİ ARIZALIYDI

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 8 Ekim 2016 tarihinde 'kobra' tipi zırhlı polis aracının kulesindeki makineli tüfekten açılan ateş sonucu, HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın yeğeni Serhat Buldan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin ölmesi, 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili tutuklu polis memuru İ.M.'nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan sanık polis İ.M., Kobra tipi aracın zırhlı kule kısmının sürekli arıza yaptığını belirterek, "Benim kullandığım araç önceki gün arıza yapmış. Silah arıza yaptığında oradaki yerel tamirciler ile basit bir şekilde tamir ettirildiğini görmüştüm. Elektronik aksamı, sıfır megafon takılsa bile çalışmıyordu. Keşke ben ölseydim" dedi. Yüksekova'da geçen yıl 8 Ekim günü 'kobra' tipi zırhlı polis aracının kulesindeki makineli tüfeğin seri ateş alması sonucu HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın yeğeni Serhat Buldan, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü ve Aydın Tümen'in hayatını kaybetmesi, Şemsettin Çakmakçı ve Mehmet Ali Kaya'nın yaralanmasına ilişkin, polis memuru İ.M.'nin 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme ve yaralama' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Güvenlik nedeniyle Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık İ.M. Erzincan T tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı.

SİLAH ARIZA YAPTIĞINDA YEREL TAMİRCİLERLE TAMİR ETTİRİLİYORDU

Duruşmada savunması alınan tutuklu sanık İ.M. olay günü devriye yapmak üzere yola çıktıklarını belirterek, "Silah sesi duydum. Korkarak bize ateş edildiğini sanıp, elimi havaya kaldırdım. Elim o sırada joystickteydi. Ben elimi joystickten çektiğim anda silah sesi geliyordu. Hemen kuleyi boş bir alana cevirmek için hamle yaptım. Kuleyi yukarı doğru çevirdim. Arkadaşım atış sesini duyar duymaz öndeki emniyeti kapattı. Ben önümdeki emniyeti kapattım. Ben kesinlikle tetiğe basmadım. Kobra araçların kule kısmı sürekli arıza veriyor. Sorunun neden kaynaklandığı bilinmemektedir. 2 aylık bir araçtı, ama sürekli arıza veriyordu. Benim kullandığım bu aracın arızasının bir gece önce oluştuğunu arkadaşlardan duydum. Silah arıza yaptığında orada yerel tamirciler ile basit şekilde tamir ettirildiğini görmüştüm. Elektronik aksamı ise sıfır megafon takılsa bile çalışmıyordu. Çok üzgünürüm. Kimseye zarar gelmesini istemezdim. Keşke ben ölseydim. Bu silahı kullanmak için 3 günlük bir eğitim aldım. Devriye attığımız mahallelerin özel şartlarından dolayı atışa hazır vaziyette devriye atılıyordu. Aracın o sırada iki emniyeti de açık haldeydi. Ancak mandal çekik vaziyette değildi. Atışa hazır vaziyette devriye atıyorduk. Aracın benden kaynaklı bir hatadan dolayı ateş etmediğini, teknik bir arızadan dolayı ateş ettiğini düşünüyorum" dedi.

DURDUKTAN SONRA TEKRAR ATEŞ ETTİ

Duruşmada daha sonra hayatını kaybedenlerin yakınlarına söz hakkı verildi. Olayın kendi dükkanının önünde olduğunu belirten Aydın Tümen'in amcası Ahmet Tümen, "Bu araç sürekli caddede geziyordu. Bizim servis aracımızın önüne geldiği sırada ateş ederek, benim yakınlarımı öldürdü. Arabayı geçtikten 5 metre sonra tekrar hareket ederek, benim dükkanıma doğru ateş etti. Yanlışlıkla olduysa 5 metre sonra tekrar dükkanıma dönerek nasıl ateş alıyor?" diye konuştu.

ARACIN EMNİYETİ AÇIKTI

Ateş açılan aracın şoförü olan polis memuru B.Z. ise tanık olarak verdiği ifadesinde, "Bulunduğumuz yer terör bölgesiydi. Özel şartlarından dolayı atışa hazır vaziyette devriye atıyorduk. Olay sırasında silahın emniyetinin açık olduğunu biliyorum. Daha önce kule kısmında küçük arıza olduğunu gördüm. Ancak araçta teknik arıza olmadığı söyleniyor" dedi.

Tanık polis memuru E.K. ise "Silahın emniyeti şubeden çıktığımız andan itibaren açıktı. Göreve çıktığımızda araçta sorun olduğunu kimse söylemedi. Ancak olay sonrasında araçtaki joysticklerin sorun çıkardığı yönünde tutanak tutulduğunu duydum. Olay anında araçtaki 3 emniyet açıktı" dedi.

DELİLLER YÖNETMELİĞE AYKIRI GÖNDERİLMİŞ

Gelen evrakları okuyan Mahkeme Başkanı, dava ile ilgili delillerin Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yönetmeliğe aykırı bir şekilde gönderildiğini, bu nedenle emanet eşyaların geri iade edildiğini söyledi.

Daha sonra söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Ara kararlarını açıklayan mahkeme, Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'nden belirtilen silahın daha önce arıza yapıp yapmadığının sorulmasına karar verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ülke genelinde kobra tipi araçlarda bulunan silahların arıza verdiğini dair bir idari soruşturma olup olmadığının sorulmasına karar veren mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, -

=============================================

4)NUSAYBİN'DE 13 KÖY VE 4 MEZRADA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyonlar nedeniyle 13 köy ve 4 mezrada ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nusaybin İlçesi'nin kırsal alanında faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınaklarını bularak tahrip etmek maksadıyla operasyon icra edileceği belirtilerek, şöyle denildi:

"Operasyon icra edilecek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince; 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 13.00 itibari ile İlimiz Nusaybin İlçemiz kırsal alanında bulunan Taşköy, Üçköy, Düzce, Üçyol, Dağiçi, Eskihisar, Dibek, Güzelsu, Bahminin, Kalali, Kayadibi, Güneli, Günyurdu Mahalleleri, Yelekli, Yakınca, Yol ve Sekrin Mezraları ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir."

MARDİN, -

======================================================

5)ZONGULDAK'TA KÖYLÜLER YOL KAPATARAK EYLEM YAPTI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iki köyün sakinleri, taş ocağı kırma ve eleme tesisinde çalışan kamyon ve TIR'ların geçmesi nedeniyle bozulduğunu ileri sürdükleri yolu bir süre ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

Ormanlı Beldesi'nin çıkışında bulunan Ormanlı ve Sarıkaya Köyleri sakinleri, Sarıkaya Köyü içinde toplanarak çöp konteynerleri ile yolu kapattı. Köylüler, köylerinin içinden geçerek Karakavuz mevkisindeki taş ocağı kırma ve eleme tesisine gidip gelen kamyon ve TIR'ların yolu bozduğunu yazın toz, kışın çamur içinde kaldıklarını söyledi. Köylüler, taş ocağında çalışan kamyon ve TIR'ların geçişine izin vermedi.

Gelen jandarma ekipleri köylüleri yolu açmaları için ikna etmeye çalıştı. Ancak köylüler sorunun çözülmesini istedi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu'yu telefonla arayarak eylemi bitirmelerini istedi. Muhtar Hamurcu, sorunu Kaymakam Madenoğlu'na da anlatarak çözüm bulunmasını talep etti. Görüşmelerin ardından köylüler yolu ulaşıma açarken, gerekli çalışma yapılmadığı taktirde tekrar eylem yapacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:

..............................

-Yolun trafiğe kapatılması

-Geçişine izin verilmeyen TIR

-Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu'nun Kaymakam Nazım Madenoğlu'na bilgi vermesi

-Vatandaşların muhtara tepki göstermesi

-Köylülerin yolda oturup eylem yapması

-Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu ile röportaj

-Kanser hastası Yaşar Yaman ile röportaj

-Köy sakinlerinden Mesut Yaman ile Röportaj

-Yoldaki çukurlar ve su birikintileri

Süre: (7.19) Boyut: (234 MB)

Haber-Kamera:   Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Antalya Isparta Karaöz Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title