Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 5

1- TERHİSİNE 23 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜHaber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHAKayseri'de hain saldırıda şehit düşen Piyade Komando Er Göksel Mustafa Ağaçyetiştiren'in Kartal'daki baba evine ateş düştü.

1- TERHİSİNE 23 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

Kayseri'de hain saldırıda şehit düşen Piyade Komando Er Göksel Mustafa Ağaçyetiştiren'in Kartal'daki baba evine ateş düştü.

Şehidin Atalar Mahallesi'nde sokakta bulunan evine şehadet haberi askeri yetkililerce verildi. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi. Şehit askerin 23 gün sonra terhis olacağı öğrenildi.

Abi Gökhan Ağaçyetiştiren gözyaşlarına boğulurken arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Haberi alan yakınları ve arkadaşları şehit askerin evine gelerek taziyelerde bulundu.

Görüntü Dökümü

--------------

-Evden görüntü

-Türk bayrağının asılması

-Askeri yetkililerin gelmesi

-Polis ve sağlık ekiplerinden görüntü

-Abi ökhan Ağaçyetitiren2inağlaması

-Arkadaşlarının teselli etmeye çalışması

-Yakınları ve arkadaşlarının gelmesi

-Fotoğrafı

17.12.2016 - 17.09 Haber Kodu : 161217162

==============================

2- İSTİKLAL CADDESİ'NDE KAYSERİ'DEKİ TERÖR SALDIRISINA PROTESTO

Haber-Kamera: Enver Alas / İstanbul, DHA

Kayseri'deki terör saldırısını protesto eden grup, Beyoğlu Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan Diriliş Başkanları Derneği üyesi yaklaşık 200 kişi, saat 15.30 sıralarında Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankart ile büyük bir Türk bayrağı açan grup, yürüyüş boyunca terörü lanetledi. Tekbirler getiren grup, sık sık 'Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir', 'Polise askere uzanan eller kırılsın', 'Vatan sana canım feda' sloganları attı. Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel ile Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda manken ve oyuncu Şenol İpek'in de aralarında bulunduğu grup, Galatasaray Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan İstanbul İl Başkanı Murat Şahin, terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitler için Allah'tan rahmet, yaralılar için de acil şifalar diledi. Şahin, "Birliğimizi, beraberliğimizi, refah ve huzur ortamımızı bozamayacaksınız. Biz buna müsade etmeyiz. ettirtmeyiz" dedi.

Grup açıklamanın ardından meydandan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Tünel'de toplananlar

-Grubun yürümesi

-Açılan Türk bayrağı

-Pankartlar

-Slogan atılması

-İstiklal'de yürüyüş

-Basın açıklaması

-Genel ve detaylar

17.12.2016 - 16.49 Haber Kodu : 161217148

================================

3-TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'DAN ÇEVİK KUVVETE ZİYARET

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman,

" Türkiyemizi daha ötelere götüreceğiz. Kayseri'deki menfur olay.. Bunlar münferit hadiseler. İçeride bunların tabanı yok. Gücümüz bunları yenmeye muktedir"

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, geçtiğimiz Cumartesi günü Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırıda şehit olan polisler için Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelerek başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Kahraman, saat 15: 00 sıralarında Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne geldi.

TBMM Başkanı Kahraman'ı burada İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ağırkaya karşıladı.

"ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTİYORLAR AMA KESEMEYECEKLER"

İsmail Kahraman, burada düzenlenen karşılama töreninin ardından çevik kuvvet polislerine konferans salonunda seslendi. Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu aktaran Kahraman, "Küçük bir devlet değiliz. Kimse uğraşmasın. Türkiye gelişiyor. Bölgesinin önder bir ülkesi durumunda. Önümüzü kesmek istiyorlar. Ama kesemeyecekler. Bakın, kırlarda bir şey yapamıyorlar. Kadroları yok. Halkın yanında olmaları yok. Bütün millet gerçekleri gördü" dedi.

"TÜRKİYEMİZİ DAHA ÖTELERE GÖTÜRECEĞİZ"

Türkiye'nin kimseye teslim edilmeyeceğini belirten Kahraman, " Hangi vilayetten olursa olsun, kökü ne olursa olsun, biz bu memleketin sahibiyiz. Bizim gelişmemiz ve büyümemiz, sahip olduğumuz o şanlı mazi korkutuyor. Şehitlerimiz var, her ömrün bir sonu var. Ne bir saniye öteye, ne de geri gelir. Ecel geldi mi gideriz ve biz ebedi bir dünyaya inanıyoruz. Burası fani dünya. Türkiye'mizi hiçbir zaman hiç kimseye teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın özetlediği, tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan.. Bunu böldürtmeyeceğiz, bölemeyecekler. Sizler kahramanlık yapıyorsunuz, mücadele ediyorsunuz, ülkemizin güvenliğini korumada, bayrağımızın dalgalanması için elinizden geleni yapıyorsunuz. Aramızdan ayrılanlar bizi cennette bekliyor. Türkiyemizi daha ötelere götüreceğiz. Kayseri'deki menfur olay.. Bunlar münferit hadiseler. İçeride bunların tabanı yok. Gücümüz bunları yenmeye muktedir" diye konuştu.

Kahraman, daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin kullandığı kantinde polislerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti.

Görüntü Dökümü:

-----------

-TBMM başkanının gelişinden görüntü

-Vali ve emniyet müdürlerinin karşılaması

-Karşılama töreninden görüntü

-Konferans salonundaki çevik kuvvet polislerinden görüntüler

-Kahraman'ın konuşmalarından detaylar

-Kahraman'ın kantinde polislerle bir araya gelmesinden görüntü

-Genel görüntüler

17.12.2016 - 17.06 Haber Kodu : 161217155

========================================

5- KAYSERİ DERNEKLERİ ŞEHİTLER TEPESİ'NDE TERÖRÜ PROTESTO ETTİ

EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜNDEN PROVOKASYON UYARISI

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

İstanbul'daki Kayseri dernekleri bugün bir araya gelerek Şehitler Tepesi'nde terörü protesto etti.

Dolmabahçe'de toplanan Kayseriler, "Kayseri burada, PKK nerede" şeklinde slogan atıp Şehitler Tepesi'ne yürüdü.

Burada hem geçtiğimiz hafta şehit düşen 44 kişiyi hem de bugün Kayseri'de şehit düşen askerleri anan Kayserililer, İstiklal Marşı okuyup şehitler için dua etti.

Bugün oynanan Başakşehir - Trabzonspor maçına giden bir grup Trabzonspor taraftarı da Şehitler Tepesi'ne gelip 44 şehit için saygı duruşunda bulundu. Şehitler Tepesi'ne kalabalık bir grup halinde gelen Emekli Özel Harekat Polisleri de tekbirler eşliğinde şehitleri andı. Şehitlerin isimleri tek tek okunurken, kalabalık "burada" diye bağırdı.

EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ AKSAKAL'DAN PROVOKASYON UYARISI

Burada bir konuşma yapan Emekli Emniyet Müdürü Yesugay Aksakal herkesi sağduyulu olmaya çağırarak, " Burada yapılmak istenen, en önemli şey, infial yaratmak ve toplumda bu kargaşayı çıkartmaktır. Buna dikkat edelim. Bu kargaşaya yol vermeyelim. Burada devletimizin silahlı güçleri, istihbarat güçleri, adalet makamı, hepsi bir bütün olarak bununla zaten mücadele ediyor. Karşımızda düşman, belli bir kitle, belli bir halk ya da belli bir kişi değil, uluslararası terörizm. Buradakiler de aktörler. Bizler bir bütün içerisinde, bu yaşadığımız acı olaylara göğüs gererek ve özellikle bizim gibi emekli olmuş arkadaşlarımızın etrafını bilgilendirerek, provokasyonlara ve yanlış olaylara yol vermemesi gerekir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------

-Trabzonspor taraftarlarından detay

-Kayseri Derneklerinin yürüyüşünden detay

-Polislerin protestosundan detay

-Aksakal'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

17.12.2016 - 16.26 Haber Kodu : 161217137_

============================

6- KADIN YAZARI ÖLDÜREN ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA İSTEMİ

Savcılık ayrıca, Sinem K.'nın akıl sağlığının tespiti yönünden gözlem altına alınmasını da talep etti.

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü gerekçesiyle savcılıkta ifade veren Sinem K. "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle mahkeme sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardınan Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Sinem K., nöbetçi savcılıkta ifade verdi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Sinem K. "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcılık ayrıca, Sinem K.'nın akıl sağlığının tespiti yönünden gözlem altına alınmasını da talep etti.

===========================

7- KATİL ZANLISI KADIN NAMLUSUNA MERMİ SÜRÜLMÜŞ SİLAHIYLA YAKALANMIŞ

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

Beyoğlu'nda "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala(Çukran) Erikli(46)'nin katil zanlısı Sinem K.(31) adliyeye sevk edilirken "Şeytan gördürten insanlar, karanlığı açmaya çalışan insanlar, yaşamayacaklar" diye bağırdı. Şüphelinin aracında bulunan silahında biri namluya sürülmüş halde 5 adet mermi bulunduğu öğrenildi. Silahın başka olaylarda kullanılma ihtimaline karşılık balistik incelemenin sürdüğü belirtildi. Öte yandan Sinem K.'nın gelen bir ihbar ile yakalandığı belirtilirken, daha önceden polise geliş kaydının ve akıl sağlığı ile bir hastane kaydının bulunmadığı öğrenildi.

ASANSÖR KAPISININ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Beyoğlu, Kabataş Ömer Avni mahallesi İnebolu çıkması No.3'de bulunan Saadet apartmanında dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, Yaşam koçu ve yazar Beki İkala(Çukran) Erikli, işyerinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu Erikli yere yığılırken, silah seslerini duyan apartman sakinleri cinayeti bir kadının işlemiş olabileceğini anlatmışlardı. Evli ve 14 yaşındaki bir oğlu bulunan Erikli, tüm ilk yardım çabalarına rağmen olay yerinde hayatını kaybetmişti.

KAMERALAR CİNAYET ANINI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLEDİ

Cinayet apartmanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde oldukça rahat tavırlarla apartmana giren şüpheli Sinem K.'nın oldukça rahat tavırlarla içeri girdiği ve önce bir kat yukarı çıktığı görüldü. Bu görüntüden hemen sonra merdivenlerden tekrar aşağı inen Sinem K.'nın, asansör kapısının karşısında bulunan merdiven boşluğunun altına saklanarak beklemeye başladığı tespit edildi. Görüntülerde Yaklaşık 7-8 dakika burada beklediği tespit edilen Sinem K.'nın Beki İkala(Çukran) Erikli'nin binaya girerek asansör beklemeye başlamasından hemen sonra ortaya çıktığı görüldü. Merdiven boşluğundan çıkan Sinem K.'nın, bir an kurbanı ile göz göze geldiği, ancak onu tanımayan Beki İkala(Çukran) Erikli'nin şüphelenmeyerek arkasını dönüp beklemeye devam ettiği tespit edildi. Kurbanın arkasını dönmesinin hemen sonra çantasından çıkardığı silahı ile önce bir el arkadan bitişik atışla ateş eden şüphelinin talihsiz kadının yere düşmesinin ardından silahını 2 kez daha ateşlediği görüldü. Şüphelinin daha sonra rahat tavırlarla silahını çantasını koyup, yürüyerek binadan çıktığı tespit edildi.

TELEFON İHBARI SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Polis görüntülerde soğukkanlılıkla cinayeti işlediği görülen şık ve modern giyimli kadının kimliğini tespit etmeye çalışırken akşam saatlerinde gelen bir telefon ihbarı soruşturmanın seyrini değiştirdi. Telefon eden kişi Beki İkala(Çukran) Erikli'yi öldüren kişinin Sinem K. adlı kadın olduğunu ve psikolojik sorunlar yaşadığını söyledi. Bu ihbar üzerine polis önce Sinem K.'nın resimlerine ve eşkal bilgilerine ulaştı. Bu bilgilerin kamerada cinayet işlediği görülen kadınla birebir benzerlik göstermesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

TABANCASINDAKİ SİLAHTA MERMİ NAMLUYA SÜRÜLÜYDÜ

Esenyurt'ta şüphelinin oturduğu tespit edilen adrese giden polis ekipleri Sinem K.'yı gözaltına aldı. Şüphelinin oturduğu lüks sitenin otoparkında bulunan aracında yapılan aramada olayda kullanıldığı tespit edilen bir adet tabanca bulundu. Tabancanın ateşe hazır olarak namlusunda bir adet mermi sürülü olduğu, şarjöründe de 4 adet daha mermi bulunduğu tespit edildi.

"KİTAPLARINI OKUDUM ONU ÖLDÜRMEYE KARAR VERDİM."

Cinayet Büro Amirliğine getirilen Sinem K.'nın suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtililen, şüpheli Sinem K.'nın öldürdüğü kişiyi daha önce hiç görmediğini söylediği öğrenildi. Çelişkili ifadeler veren bazen ağlayan bazen gülen Sinem K.'nın öldürdüğü kişinin yazdığı kitapları okuduğunu ve akli dengesinin bozulduğunu söylediği öğrenildi. İfadesinde kendisine yöneltilen sorulara cevap vermek yerine şüphelinin üç harflilerden, meleklerden ve şeytandan bahsettiği öğrenildi. Sinem K.'nın silahı nereden bulduğu sorularını da mantıklı bir cevap veremediği öğrenildi.

Şüphelinin otomobilinde bulunan 9 mm silah balistik inceleme için kriminal polis laboratuarına gönderildi. Daha önceden polise geliş kaydı bulunmayan Sinem K.'nın aracında bulunan silahın başka bir suçta kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığı öğrenildi.

TEŞEKKÜR EDEREK ADLİYEYE GİTTİ

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğünden polislerin arasında çıkarılan Sinem K. "Şeytan gördürten insanlar karanlığı açmaya çalışan insanlar, yaşamayacaklar. Böyle insanlar şeytan gördürtüyorlar, çoluğumuza, çocuğumuza. Çoluğumuz çocuğumuz şeytan görmesin. Teşekkür ederimö dedi. Daha polis aracına bindirilen şüpheli adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Şüphelinin adliyeye sevki

-Şüphelinin adliyeye sokulması

17.12.2016 - 14.46 Haber Kodu : 161217082_

17.12.2016 - 15.05 Haber Kodu : 161217088_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beki İkala Erikli İstanbul Kayseri Kartal Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title