Haberler

Dha İstanbul - Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısıyla İlgili İddianame Hazırlandı (2)

REKOR CEZA TALEBİ45 kişi hakkında, "Örgütü üye olmak", "Anayasayı ihlal", "Tasarlayarak adam öldürme", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Mala zarar vermek" suçlarından 46'şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapis istendi.

REKOR CEZA TALEBİ

45 kişi hakkında, "Örgütü üye olmak", "Anayasayı ihlal", "Tasarlayarak adam öldürme", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Mala zarar vermek" suçlarından 46'şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapis istendi.

Haber: Serpil KIRKESER İstanbul DHA

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihinde DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin 41'i tutuklu 45 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianame Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

SORUŞTURMA 8 AYDA TAMAMLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Atatürk Havalimanı terör saldırısına ilişkin soruşturmayı 8 ayda tamamladı. 45 kişinin terör saldırısında hayatını kaybettiği belirtilen 257 sayfalık iddianamede, 41'i tutuklu sanık ile firari Nazım Gasanov, Marat Pshnatov ve Anzar-abu Selbebil kod adlı Rustem Efendie ile biri tutuksuz 45 şüpheli bulunuyor.

Saldırıda yaralanan ve malı zarar gören 207 kişi de iddianamede müşteki olarak yer aldı.

46' ŞAR KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ

İddianamede şüphelilerin "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Örgütü üye olmak", "Anayasayı ihlal", "Tasarlayarak adam öldürme", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Mala zarar vermek" suçlarından 46'şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapisleri istendi.

HAYATINI KAYBEDEN TERÖRİSTLER HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI

Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi de hayatını kaybettiği için haklarında ek takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

TUTUKSUZ BİR ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

Öte yandan iddianamede tutuksuz bir şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Hazırlanan 257 sayfalık iddianame Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin, iddianameyi 15 günde inceleme süresi bulunuyor. İddianame kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Havalimanı saldırısı arşiv görüntüleri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title