Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(26.5.HATAY'ın Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı.)

(26.5.2013)

/////////////////

amik ovasında buğday hasadı

Beklenti 80 kuruş

HATAY'ın Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı. Reyhanlı İlçe Ziraat Odası Başkanı Şavvah Yüksekgönül, ovada her yıl olduğu gibi buğday hasadının erken başladığını ve çiftçilerin ürünü emanete bırakmak zorunda kaldığını belirterek "Buğday üreticisinin bu yılki taban fiyatı beklentisi 75 ile 80 kuruştur" dedi. Yüksekgönül, çiftçilerin mağduriyet yaşmaması için buğday taban fiyatının açıklanmasını istedi.

TMO RENDEVULU ALIM YAPACAK

Toprak Mahsulleri Ofis Ajans Amirliği'nden yapılan açıklamada ise bu sezon tam randevulu sistemle buğday ve mısır alımı yapılacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirecektir. Bu sistemle birlikte ürün sahiplerinin randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alabilecekleri gibi TMO şube müdürlüğü ve ajans amirliklerine müracaat etmek suretiyle de randevu alabilecekler."

Açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmayanların randevu olamayacakları, kayıtların mutlaka güncellenmesi gerektiği kaydedildi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),DHA)

(26.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Okullarda gıda güvenliği eğitimi

HATAY İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik planı çerçevesinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından, özellikle okul çağındaki çocukların gıda güvenliği ve kalitesine yönelik bilincini geliştirme amacıyla eğitim çalışmaları yapılıyor. Konuyla ilgili Sinanlı Avukat İlkay Mahanoğlu İlköğretim Okulu ve Balıklıdere İlköğretim okullarında eğitim gerçekleştirildi. Sinanlı Köyü Tarım Merkezi'nde görev yapan Veteriner Hekim Ganim Karanlık, yaklaşık 220 öğrenciye

güvenilir gıda ve sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdi.

HATAY,(DHA)

//////////////

Büyüklere örnek olsun

MERSİN'de Mezitli Viranşehir 75.Yıl İlkokulu üçüncü sınıf öğrencileri "Okuyorum Projesi" kapsamında 4 ayda binden fazla kitap okudu.

Öğrencilerin kitaba olan ilgilerini artırmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan projenin finali için okulda bir program düzenlendi. Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nun da katıldığı etkinlikte 3-J sınıfı öğrencileri İngilizce şarkılar söyledi, daha melodika ile müzik dinletisi sundu ve tiyatro gösterisi gerçekleştirdi.

Programda bir konuşma yapan sınıf öğretmeni Sedat Öznacar "Öğrencilerime okuma zevki ve alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin farkındalığını artırmak için gerçekleştirdiğimiz projede amacımıza ulaştık. Öğretmen, öğrenci veli üçlüsüyle bu işi yürüttük. Hepimiz büyük fedakarlıklar gösterdik. Okuduk anlattık, okuduk kayıt altına aldık" dedi.

Program, en çok kitap okuyan ilk üç öğrenciye ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Gülhan DEMİRCİ / MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(26.05.2013)

///////////////////

Liseli tiyatroculardan etkileyici performans

ADANA Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 28'inci Liselerarası Tiyatro Şenliği'ne katılan öğrencilerin performansı büyük beğeni topluyor.

21 Mayıs'ta Akkapı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Yılmaz Erdoğan'ın skeçleriyle başlayan şenlik, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi, TOKİ Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi, Turgut Özal Anadolu Lisesi ve Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nin oyunlarıyla devam etti.

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nin 'Ah Şu Gençler' adlı oyunu 24 Mayıs'ta sahnelendi. Turgut Özakman'ın yazdığı, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Erdal Arbaç'ın yönettiği oyun, ayakta alkışlandı.

Büyük beğeni toplayan Liselerarası Tiyatro Şenliği, 23 Haziran'a kadar 26 okulun oyunlarıyla devam edecek.

ADANA,(DHA)

//////////

Talasemi gecesi

TARSUS'ta 7 yıl önce kurulan Talasemi Derneği üyelerine yönelik moral etkinliği yapıldı. Gar Restoran'da düzenlenen etkinliğe Dernek Başkanı Sefa Türkel, Ankara Talasemi Derneği Başkanı Zeynel Efe, Adana Talasemi Dernekleri Başkanı Ahmet Türkmen ve Sercan Üçdağ ile dernek üyeleri katıldı. Dernek Başkanı Sefa Türkel, çalışmaları hakkında bilgi vererek "Amacımız kan hastası olan arkadaşlarımızın moralini yüksek tutmak, birlik beraberlik ve arkadaşlıklarının kaynaşma içinde olmasını sağlamak için değişik aktiviteler yapıyoruz. Gezi ve pikniklerin yanı sıra müzikli eğlenceler düzenliyoruz. Bugünde yine dayanışma ve kaynaşmanın devamı, bize destek olan kişi ve kuruluşların ödüllendirilmesi için bir etkinlik düzenledik" dedi. Talasemi hastalarının kimseden maddi yardım istemediğini vurgulayan Türkel "Derneğimiz kurulduğundan bu yanan yaptığımız bilinçlendirme sayesinde artık Tarsus'ta Talasemili çocuk doğmuyor. Yeter ki bizlere acıyarak bakmasınlar. Bizlere yapabileceğimiz bir iş versinler. 300 bin nüfuslu koca Tarsus'ta 30 kişiye iş veremiyorlarsa bizlere acıyarak bakmasınlar. Bizde önemli olan hastalarımıza sürekli moral vererek yaşama bağlanmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra derneğe katkısı olanlara teşekkür plaketleri verildi. Geceye katılanlar daha sonra sanatçı Ali Taşoğlu'nun söylediği türkü ve şarkılarla gönüllerince eğlendi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(26.05.2013)

///////

PRODOSS Akdag'da zirve yaptı

PROFESYONEL Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) üyeleri Karaisalı'nın Kızıldağ yaylasındaki Akdağ'ın zirvesine tırmandı. Tırmanış hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Mehmet Yakut, Kızıldağ yaylasında kamp kurduklarını ve etkinlik boyunca çevreyi koruyan bir yaklaşımla hareket ettiklerini söyledi. Yakut, Akdağ'ın zirvesinde üyelerle birlikte Türk Bayrağı açtıklarını kaydetti.

Oğuz KUŞÇU/KARAİSALI(Adana), (DHA)

(26.5.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Çukurova Rotary'ye büyük ödül

ÇUKUROVA Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Erel, Uluslararası Meslek Hizmet Liderlik Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, Mehmet Erel'e Antalya'da düzenlenen toplantıda verildi. Erel, Rotary bölge guvernörü tarafından kendi bölgelerindeki katılan adayların içinden sadece bir adaya verilen

ödülü, Uluslararası Rotary Dünya Başkanı Sakuji Tonaka'nın elinden aldı. Uluslararası Meslek Hizmet Liderli Ödülü, konuyla ilgili kriterleri tam anlamıyla sergileyen kişilere veriliyor.

ADANA,(DHA)

////////

Uyuşturucuyla mücadele konferansı

MERSİN'in Mezitli İlçesi'nde, uyuşturucunun zararlarına dikkat çekmek amacıyla konferans düzenlendi. Viranşehir 75.Yıl İlköğretim Okulu'nun düzenlediği 'Sporda uyuşturucuyla mücadele' konulu konferansa, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Gazeteci-Yazar Kaya Muzaffer Ilıcak ile Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni konuşmacı olarak katıldı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Kaya Muzaffer Ilıcak, "DUMESF çok yönlü şekilde uyuşturucuyla savaşan bir topluluktur. Federasyonun dünya çapındaki istikrarlı sporcuları, spor topluluklarını ve aileleri bir araya getirerek uyuşturucuyla savaşta tek çarenin spor olduğunu dünyaya duyurur" dedi. Türkiye'de uyuşturucu kullanma yaşının giderek düştüğünü ifade eden Ilıcak, "Uyuşturucu kullanma yaşı 2003 yılında ülkemizde 13'lere kadar inmişti. Günümüzde ise bu yaş sınırının 6-7'lere düştüğü çeşitli raporlarda yer alıyor" diye konuştu.

Ilıcak, daha sonra Federasyonun düzenlediği konferanslar, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları ve sportif organizasyonları anlattı.

Gülhan DEMİRCİ / MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(26.5.2013) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Amik Ovası Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title