Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Güncelleme:

ADANA'nın Feke İlçesi'ne bağlı Oruçlu Köyü'ndeki okulda eğitim gören 50 çocuk, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.

///////////

bu çocukları denize götürün

ADANA'nın Feke İlçesi'ne bağlı Oruçlu Köyü'ndeki okulda eğitim gören 50 çocuk, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti. Vali Coş, bir süre konuştuğu çocukların denize de götürülmesini istedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kızılay Adana Şubesi tarafından Feke'den Adana'ya getirilen 50 çocuk, Vali Coş ile buluştu. Valilik Toplantı Salonu'nda öğrencilerle sohbet eden Vali Coş, onlara büyüyünce hangi meslekleri yapmak istediklerini sordu. Vali olmak istediğini söyleyen Oruçlu Ortaokulu 7'inci Sınıf Öğrencisi Seyfullah Özalp'i kendi koltuğuna oturtan Vali Coş, daha sonra çocuklara hediyeler verdi. Çocuklara dönerek, "Hiç denizi gördünüz mü?" diye soran Vali Coş, yanıt veren olmayınca, görevlilere seslenerek, "Bu çocuklarımızı denize de götürün. Çünkü hiç denizi görmeyenler olabiliyor. Denizi görmeleri de iyi olacaktır" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

(22.4.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Özcan'ın çocuk konukları

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, KKTC, Ukrayna, Polonya, Makedonya ve Azerbaycanlı çocukları makamında kabul etti. Başkan Özcan, Büyükşehir Belediyesi ile Bahçeşehir Koleji'nin ortak etkinliği nedeniyle kentte bulunan çocuklar ile sohbet etti. Özcan, Mersin halkı adına 'Hoşgeldiniz' dediği çocuklara hitap eterken "Burada kaldığınız sürece, sizleri kendi çocuklarımızdan asla ayrı görmeyeceğiz ve buradan güzel anılarla ve izlenimlerle ayrılmanız için çaba göstereceğiz" dedi. Yabancı çocukların Mersin hakkındaki düşüncelerini soran Özcan, konuklarına kırtasiye malzemelerinden oluşan birer set hediye etti. Mersinli ailelerin yanında misafir edilen yabancı öğrenciler, Marina, Forum ve Barış Meydanı'nda yapılacak kutlamalarda gösteriler yapacak.

MERSİN, (DHA)

(22.4.2013)

///////////

Palm City'de Gökçe coşkusu

MERSİN'de Çocuk Oyunları Şenliği'nin ikinci gününde Gökçe sahne aldı. Palm City AVM'nin ana sponsorluğunda Viyola Organizasyon tarafından düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlik alanına kurulan sahnede çeşitli okul, kurum ve kuruluşların hazırladığı gösteriler sahnelendi. Yabancı ülkelerden gelen öğrenciler de kendi ülkelerine ait danslar sundu. Şarkıcı Gökçe ise yaklaşık 1.5 saat süren bir konser verdi. Gökçe, sahnedeki enerjisi ve performansı ile izleyenleri coşturdu.

MERSİN, (DHA)

(22.4.2013)

//////////////////////////

Çocuklar için dilek ağacı

MERSİN Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara destek amaçlı, 'Dilek Ağacı' etkinliği düzenledi. Sokak Çocukları Derneği ile birlikte gerçekleştirilen

etkinlik kapsamında; maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları ihtiyaçlarını el yazıları ile küçük kağıtlara yazıyor, Baro da kurduğu stantta temsili bir ağaca bu istekleri zarflar içerisinde asarak, gönüllülere ihtiyaçları karşılama çağrısı yapıyor.

Bu amaçla, Forum Alış Veriş Merkezi'nde, 3.Dilek Ağacı standı açıldı. Baro Başkanı Alpay Antmen ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ece Kovan Demirtaş'ın da hazır bulunduğu stantta, Mersinlilere etkinliğe destek verme çağrısı yapıldı. Baro Başkanı Antmen, bugünün çocuklarının yarının yetişkinleri olduğunu belirterek, onların sağlıklı bireyler olarak yetiştirilip, ülkeye, dünyaya yararlı birer insan olmasının önemine işaret etti.

Bu arada; 6 yaşındaki Eylül Kiremitçi de annesi Mine Şaman Kiremitçi ile geldiği stantta Dilek Ağacı'ndan bir zarf alarak, ihtiyaç sahibi bir çocuğun ayakkabı talebi için bağışta bulundu. Dilek Ağacı aracılığıyla toplanacak hediyeler çocuklara düzenlenecek etkinlikle dağıtılacak.

MERSİN, (DHA)

(22.4.2013)

/////////////////////////

Çocukların 'Boya Bola' keyfi

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7'nci Çocuk Tiyatroları Festivali'nde Ekin Sanat Merkezi "Boya Bola" adlı oyunu sahneledi. Oyun öncesinde palyaçolar ve animatörler, izleyici çocukla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Feke Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title