Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

, (11.2.ANTAKYA Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Kanlı ve yönetim kurulu üyelerinin konuğu olan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mobilyacılar Sitesi projesinin tamamlandığı müjdesini verdi.)

, (11.2.2013, FOTOGRAFLI)

///////////////////////

Başkan Savaş'tan mobilyacılara müjde

ANTAKYA Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Kanlı ve yönetim kurulu üyelerinin konuğu olan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mobilyacılar Sitesi projesinin tamamlandığı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın sanayi sitesine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kanlı, "Burada Mobilyacılar Odası, Metal Sanayi teşebbüsü, İnşaatçılar Boyacılar Odası, Kasaplar Odası ve Karasörcüler Odası olarak, birlikte ev sahipliğini üstlenmiş durumdayız. Sanayi sitemizde, bugün hareketlilik yaşandı. Sizlerin tahsis ettiği itfaiye aracı yangına anında müdahale ederek, esnafımızın büyük zarar görmesini engellemiş oldu. Esnaf olarak size teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Savaş ise Mobilyacılar Sitesinin 2013'te proje yapım aşamasına geçilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Kent genelinde yapılan yatırımları tek başımıza yapmadık. Aksine halkımızın ve sizlerin katılımı ile gerçekleştirdik. Bu başarı şahsımın değil, hepimizin başarısıdır. Özellikle alt yapı konusunda, vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sabırdan ötürü teşekkür ediyorum. Nisan ayı itibariyle büyük bir ivme kazanacak çevre düzenleme ve asfaltlama faaliyetleriyle birlikte şehrimiz çok daha güzel bir görünüme kavuşacaktır" diye konuştu.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(11.2.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////

Sigaradan ölümler, normal ölümün 5 katı

GÖĞÜS Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Çetin, sigara içmenin bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, " Türkiye'de terör, trafik kazası dahil, ölümlerin 5 katı kadar insan, sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden ölüyor" dedi.

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sigara kullanımının bilinen en önemli hastalık ve ölüm nedeni olduğunu belirten Özel Sanko Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Çetin, sigara içenlerin yaklaşık yüzde 45'inin, sigaraya bağlı bir nedenden öldüğünü, Dünya Sağlık Örgütü'nün, sigaranın dünyada en büyük sağlık sorunu olduğunu ilan ettiğini belirtti. Ülkemizde sigaranın neden olduğu ölümlerin; trafik, terör, iş kazaları gibi tüm ölümlerin toplamından yaklaşık 5 kat daha fazla olduğunu açıklayan Çetin, sigaranın önlenebilir bir ölüm nedeni olduğunu, sigara içmenin bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Her sigarada, vücut için zehirli, tahriş edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı, 4 binden fazla kimyasal madde bulunduğunu anlatan Çetin, insanları sigaraya bağımlı hale getiren maddenin nikotin olduğunu hatırlattı.

KANSERE BAĞLI ÖLÜMLERİN NEDENİ

Erkeklerde, kansere bağlı ölümlerin yüzde 35'inin, kadınlarda ise yüzde 15'nin nedeninin sigara olduğunu vurgulayan Dr. Çetin, şöyle devam etti:

"Akciğer kanserine bağlı ölümlerin yaklaşık yüzde 90 nedeni sigaradır. Sigara içmeyen ancak dumanına maruz kalanlar da, akciğer kanseri riski 3 kat arttığı gibi sigara içenlerde akciğer kanseri dışında, ağız, dil, dudak, gırtlak, yemek borusu, pankreas, mesane, böbrek, prostat, rahim ağzı kanseri riski de artmıştır. Sigara, kronik bronşit, amfizem, KOAH gibi nefes darlığı yapan akciğer hastalıklarının en önde gelen sebebidir. Bu hastalıklardan ölüm riski, içmeyenlerden 40 kat fazladır. Ayrıca sigara içenlerde, kalp krizi geçirme riski 3 kat artmaktadır."

KISIRLIK VE İKTİDARSIZLIK YAPIYOR

Çetin, sigara içen kadınlarda düşük yapma, erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek doğurma, kısırlık, doğum kontrol hapı kullananlarda kalp krizi geçirme riskinin yüksek olduğunu belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sigara, erkeklerde kısırlık ve iktidarsızlığa neden olur. Sigara, ülser riskini arttırarak, iyileşmeyi geciktiriyor. Ciltte kuruma, sedef hastalığı, gözde katarakt ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor. Sadece kullanıcılar değil, her yıl binlerce pasif içici de hastalanarak yaşamını yitirmektedir. Pasif içicilik, çocuklar için risk çok daha ciddi boyutlardadır. Bu durumdaki çocuklarda astım, bronşit, zatürree, kulak ve boğaz enfeksiyonları daha sıkça rastlanmaktadır. Sigarayı bırakan bazı insanlarda, çekilme semptomları adı verilen yakınmalar oluşsa da, genellikle 7-10 gün içinde hafifleyip kaybolur. Bunlar; huzursuzluk, anksiyete, uykuda bozukluk, konsantrasyon güçlüğü, iştahta artış, sinirlilik, halsizlik gibi bulgulardır."

GAZİANTEP, (DHA)

(11.2.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Vali Ata'nın önceliği eğitim

GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in eğitiminin içinde bulunduğu durumdan kurtarılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, "Gelecek nesilleri düşünüyorsak bunu yapmak zorundayız" dedi.

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği'ni (GAGİAD) ziyaret ederek, yönetim kuruluyla görüşen Vali Ata, "Bir yıl sonrasını düşünüyorsan, pirinç ekeceksin, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dikeceksin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştireceksin" sözüyle Gaziantep'in eğitim konusuna vermesi gerektiği ve verdiği öneme değindi. Eğitimin uzun vadede sonuç alınacak bir yatırım olduğunu belirten Ata, "Bizler şimdi eğitim konusunda bir şeyler yaparsak, gelecek nesillere yatırım yapmış oluruz. Gaziantep Valiliği olarak, geçtiğimiz yıl inşaatını tamamladığımız 104 okul, 2 bin 161 derslik hazır durumda. Bu yıl hizmete açacağız. Aynı zamanda, Gaziantep Valiliği kaynaklarıyla çalışmalarını devam ettirdiğimiz, 60 okul inşaatı projemiz daha var. Bu okullar, yüksek kapasiteli, depreme karşı dayanıklı olacaktır. Gaziantepli hayırsever işadamlarının da okul yaptırma talepleri mevcut. Bizler bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz, Gaziantep'in yılda 50 bin kişi artan nüfusunu destekleyecek tedbirler alacağız. Tabi eğitim için fiziki şartların yanı sıra, öğretmen kalitesi çok önemli" dedi.

Eğitim için fiziki şartlar kadar, öğrenci, aile ve öğretmenin de tamamlayıcı unsurlar olduğuna işaret eden Vali Ata, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak ise eğitimde fiziki yapının değişimi ve iyileştirilmesi kadar, zihinlerin de değişmesi gerektiğinin altını çizerek, "Şehrimiz için, özellikle de eğitim için yaptığınız başarılı çalışmaları, sivil toplu örgütü olarak takip ediyoruz. Şehrimiz için çok yararlı olan bu projelere, STK olarak her zaman desteklemeye geçmişte olduğu gibi şimdi de hazırız" diye konuştu.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)

(11.2.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Binici, Türkiye Kent Konseyleri yönetiminde

GAZİANTEP Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Ankara'da yapılan Kent Konseyleri 1'inci Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Kent Konseyleri İletişim ve İşbirliği Ağı Derneği genel kurulunda, Türkiye Kent Konseyleri ulusal raporunun hazırlanması, Kent Konseyleri ile ulusal bazda çalıştayların düzenlenmesi ve ulusal ve bölgesel bazda tematik toplantılar yapılması konuları tartışılarak, fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye Belediyeler Birliği Binası'nda gerçekleşen toplantıda yapılan açık oylama ile Türkiye Kent Konseyleri Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Oylama sonunda, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan ve Tuzla Kent Konseyi Genel Sekreteri Ünsal Tüzün yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, "Kanunla kurulan Kent Konseylerinin en başarılı uygulamalarından biri, Gaziantep'te gerçekleştiriliyor. Kent Konseyimizin yaptığı başarılı çalışmalar, kentimizde olduğu kadar tüm Türkiye'den de takdir görüyor" dedi. Gaziantep'i ilgilendiren konularda ortak akılın bir parçası olduklarını hatırlatan Binici, kamu kurum kuruluşları ve STK'larla başarılı işbirliklerine imza attıklarını söyledi. Binici, Türkiye Kent Konseyleri Yönetim Kurulunda kentimizin temsil edilmesinin hem prestij hem de başarılı çalışmaların bir sonucu olduğunu dile getirdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(11.2.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Erzinli tapuzedelere müjde

HATAY'ın Erzin İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde Maliye Bakanlığı'nın açtığı davayı kaybedince, vekalet ücreti ve yargılama giderleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlara müjdeli haber Hatay Defterdarlığı'ndan geldi. Maliye Bakanlığı, vekalet ve yargılama giderleri alacaklarından fergat etti.

Yıllardır oturdukları evleri ellerinden alınan Hürriyet Mahallesi sakinleri, yaklaşık 2 yıldır kamuoyu oluşturmak adına sürdürdükleri mücade için ilçe merkezinde davullu zurnalı yürüyüş gerçekleştirmişti. Konuya önem gösteren Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve Erzin Kaymakamı İskender Yönden'in çabaları ile Erzin'de konu ile ilgili olarak İdari Kurul oluşturuldu. Av. Akif Özer'in de içerisinde yer aldığı bu kurulda, TBMM'de görüşülmesi için yasa teklifi hazırlandı. Konu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görüşülme aşamasına geldi. Fakat bu süreçte, mahkeme, mahalle sakinlerinin aleyhine karar verdi. Durum çıkmaza girince, Erzin Kaymakamı İskender Yönden ve Erzin Mal Müdürü İsmet Evcimen'in çalışma ve çabaları sonucunda Hatay Defterdarlığının'da onayıyla, vekalet ücreti ve yargılama giderlerinden feragat talep yazısı Maliye Bakanlığı'na gönderildi. Maliye Bakanlığı talebi yerinde görerek, vatandaşlardan istenilen vekalet ücreti ve yargılama giderlerinden vazgeçti.

Dar gelirli vatandaşların oturduğu Hürriyet Mahallesi sakinleri, vekalet ve yargılama giderleri olan toplam bir milyon 300 bin liralık borçlarından kurtuldu.

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay), (DHA)

(11.2.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Vali coş'un portresini çizdi

ADANALI Ressam Hülya Hallaçoğlu Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un yağlı boya portresini çizerek hediye etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret eden Ressam Hülya Hallaçoğlu, çizdiği yağlı boya portreyi Vali Coş'a sundu. Hediye karşısında mutluluğunu dile getiren Vali Coş, porte çalışmasında kullanılan fotoğrafını imzalayarak, Ressam Hallaçoğlu'na verdi.

ADANA, (DHA)

///////////

Jhyvotivskyi müzikseverle buluştu

UKRAYNA Odesa Filarmoni Senfoni Orkestrası Trombon Sanatçısı Denys Jhyvotivskyi Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı'nda konser verdi. Ücretsiz olan konseri çok sayıda müziksever izledi. Jhyvotivskyi'ye Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Valentyna Keremet'in eşlik ettiği konser yaklaşık 2 saat sürde. Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Tülin Ural, konser sonrasında sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

(11.2.2013 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Antakya Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title