Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(11.1.ADANA Polisi, dolmuş ve öğrenci servislerinden sonra taksileri de mercek altına aldı.)

(11.1.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////////

Taksi durakları temiz çıktı

ADANA Polisi, dolmuş ve öğrenci servislerinden sonra taksileri de mercek altına aldı. Mahkemeden aldığı arama kararıyla taksi duraklarına giren ekipler yaptıkları aramada, suç oluşturacak herhangi bir malzemeye rastlamadı. Adana Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz haftalarda şehirde toplu taşıma hizmeti veren halk otobüsleri ile dolmuşlara yönelik çalışmada, dikkat çekici sayıda kesici, delici alet ve bıçak ele geçirince, yelpazeyi genişletti. Bu kez taksici esnafına yönelik çalışma başlatan Asayiş Şube ekipleri, önceki gün arama kararı alarak önceden belirlenen 5 durağa eş zamanlı operasyon yaptı. Yaklaşık 150 polis, tüm taksiler, bekleme yerleri ve duraktaki çöp varillerine kadar her yeri aradı. Aramalarda, suç malzemesine rastlanmadı.

Fatih KARAÇALI / ADANA, (DHA)

(11.1.2013,FOTOĞRAF)

////////////

Hayvansever üniversiteliler

ÇUKUROVA Üniversitesi'nden (ÇÜ) 5 öğrenci, dönem projesi kapsamında ev ve işyerlerinden 500 kilo bayat ekmek toplayarak Çukurova Beledeyise Hayvan Barınağı'ndaki hayvanların beslenmesine yardımcı oldu. ÇÜ. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Z eynep Arslan Büşra Top, Tuğçe Sever, Servet Tatlı ve Nagihan Can 'İsrafı faydalı hale getirme' konulu proje hazırladı. Çukurova Belediyesi'nin de destek verdiği öğrenciler, yaklaşık bir haftada 500 kilo bayat ekmek topladı. Öğrenciler, projenin sonunda Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ı ziyaret etti. Başkan Arıkan da öğrencilere teşekkür belgesi vererek, bu tür çalışmalara her zaman destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

ADANA,(DHA)

////////////

Mersin Kent Konseyi halkla buluşacak

MERSİN Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, yaşanabilir ve çağdaş bir Mersin hedeflediklerini belirterek Kent Konseyi'ni halkla buluşturmak istediklerini söyledi.

'Stratejik Planlama ve Bütçe' tartışmalarına yönelik gerçekleştirilen veri toplama toplantısının ilki Mersin Üniversitesi, Ziraat Odası, Mersin Barosu ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla Sultaşa Otel'de yapıldı. Yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir şunları söyledi:

"Bilindiği gibi kent konseyinin çalışmaları yaşamın her alanında sürerken en son İçişleri Bakanlığı Mahalli İdarelerle birlikte ortaklaşa hazırlanan projeye imza atmış bulunuyoruz . Kentimizde bulunan bütün sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, Mahalli idareler ve İçişleri Bakanlığınca yapılacak çalışmaları 'Vatandaş Karnesi' adı altında halkımızla paylaşmak istiyoruz. Avrupa Kenti olma noktasında; kentimizin sıkıntıları, kentimizin geleceği ve gelecek yüzyıla hazırlanması sürecinde Kent Konseyini halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bugün sivil toplumlarda görev alan özellikle İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdarelerde görev alan arkadaşlarımızda bu amaç doğrultusunda bütünleştik" dedi.

MERSİN, (DHA)

(11.1.2013, FOTOĞRAF)

///////////////////////////////////

Veterinerlere 'yasal' bilgilendirme

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışan veteriner hekimler, yeni yasa ve yönetmelikler hakkında bilgilendirildi.

Bilgilendirme toplantısı Sebaste Otel'de gerçekleşti. Toplantıya Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kemal İlcay, Mersin Büyükbaş ve Küçükbaş Damızlık Birlik Başkanları, Erdemli ve Tömük Belediyesi'nde görevli veteriner hekimleri katıldı. Toplantıda konuşan Mersin İl Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ömer Kürşad, il genelinde hayvancılık sektörünün her geçen yıl artarak geliştiğini belirterek, "Veterinerler olarak Mersin ve ilçelerinde vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını daha iyi görebilmek ve anlamak için yeni çıkan yönetmelik ve kanunları iyi takip etmemiz gerekiyor. Veteriner hekimlerimiz bir sıkıntı veya sorunla karşılaştığı takdirde bizler her zaman yardımcı ve destek oluruz" dedi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(11.1.2013)

//////////////////////////

Kahramanmaraş'ta yangın paniği

KAHRAMANMARAŞ'ta 8 katlı bir apartmanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevler, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasının ardından söndürüldü.

Olay, Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi İsmet Karaokur Bulvarı üzerindeki bir apartmanın çatı katında meydana geldi. Elektrikli ısıtıcının neden olduğu yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm çatıyı sardı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, apartmanın önüne park edilen araçlar nedeniyle yangına gecikmeli olarak müdahale edebildi.

PANİK YAŞADILAR

Duman nedeniyle yataklarından kalkarak sokağa dökülen apartman sakinleri büyük panik yaşadı. Yangının diğer katlara sıçrama tehlikesine karşı vatandaşlar evlerinden tahliye edildi. Tahliye sırasında dumandan etkilenen 6 kişi olay yerine gelen ambulanslarda tedavi edildi. İtfaiye erlerinin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle ev kullanılamaz hale geldi.

Lütfi YIKAN / KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

(11.1.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Sahte parayla alışveriş yaparken yakalandı

OSMANİYE'de sahte para ile alışveriş yaparak esnafları dolandırmak istediği ileri sürülen 24 yaşındaki C.K. polis uygulama noktasında yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, bir kişinin yüklü miktarda sahte para ile Osmaniye'ye gelerek esnaflardan alışveriş yapacağı bilgisine ulaştı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, kentin giriş çıkış noktalarında gerekli güvenlik tedbirleri alarak uygulamaya başlayan polis, D-400 Karayolu üzerinde 01 ZN 074 plakalı aracı durdurdu. Yapılan detaylı aramada, toplam bin 460 lira sahte para ile sahte paraları esnaflara vererek elde edilen 403 lira gerçek paraya el konuldu. Parada sahtecilik suçundan adliyeye sevk edilen zanlı C.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(11.1.2013

////////////////////////

10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir otomobilde yapılan aramada 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Plakası açıklanmayan otomobili takibe alarak Bahçelievler Mahallesi'nde durduran ekipler, otomobilde bulunan 10 bin paket kaçak sigaraya el koydu. Otomobil ve sigaralar Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edilirken, olayla ilgili gözaltına alınan E.Y. ve M.E. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)

(11.1.2013/FOTOĞRAF)

///////////////////////

Hedef farkındalık yaratmak

HATAY İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hatay Çalışma ve İş Kurumu Arasında 'Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri İşbirliği' protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Bulanık, özellikle lise son sınıf öğrencilerine mesleki anlamda rehberlik etmeyi amaçladıklarını anlattı. Farkındalık yaratmak istediklerine dikkat çeken Bulanık, hedeflerinin il genelinde yaklaşık 320 ortaokul ve lisede eğitim gören son sınıf öğrencilerini bilinçlendirmek olduğunu aktardı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek te, Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) hizmetlerinin sunumu, işleyişi ve yayılımında, 'hayat boyu rehberlik' anlayışını temel aldıklarını kaydetti. Şimşek, toplum tabanlılık esasına göre strateji ve hizmet üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Mehmet EZER/ ANTAKYA, (DHA)

(11.1.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////////////

Osmaniye'de boşanma oranı arttı

OSMANİYE İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Doğan Kartal, 2012'de 635 adet boşanma bildiriminin yapıldığını belirterek, bir önceki yıla oranla boşanmalarda yüzde 16.2'lik artış olduğunu söyledi.

Müdürlüğün çalışmalarına ilişkin bilgi veren Doğan Kartal, şunları söyledi:

"2012 yılı içerisinde ilimiz genelinde, Nüfus Müdürlüklerimizce; 54 bin 409 adet nüfus cüzdanı verilmiş, 32 bin 629 vatandaşımız adres beyanında bulunmuş, 198 bin 727 nüfus kayıt örneği, 144 bin 188 adet yerleşim yeri ve adres belgesi verilmiştir. Doğum oranlarına bakıldığında 2012 yılında; 9 bin 973 adet doğum bildirimi yapılarak, 2011 yılına göre yüzde,36 artış gerçekleşmiştir. Evlenme oranı, 2012 yılında; 4 bin 208 adet evlenme bildirimi yapılarak, 2011 yılına göre yüzde 3,3 düşüş gerçekleşmiştir. Boşanma da ise 2012 yılında; 635 adet boşanma bildirimi yapılarak, 2011 yılına göre yüzde 16,2 artış gerçekleşmiştir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(11.1.2013

////////////////////////

GAZDAŞ'tan doğalgaz uyarısı

DOĞALGAZ dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, güvenli kullanım konusunda vatandaşlardan da gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Yalçın, yaptığı açıklamada, son günlerde farklı şehirlerde ihmal, usulsüz doğalgaz kullanımı ve düzgün baca kontrolünün yaptırılmamasından kaynaklanan üzücü kazalar yaşandığına dikkat çekti ve bu gibi durumlarla Gaziantep'te de karşılaşılmaması için vatandaşlara dikkat etmelerini önerdi.

MENFEZLER KAPATILMAMALI

Zehirli bir madde olmayan doğalgazın, doğru kullanıldığında güvenli ve temiz bir yakıt olduğunu vurgulayan Yalçın, "Doğal gaz hava ile birleşerek yandığı için, ortamda yeterli miktarda hava olması gerekiyor. Bu nedenle ortama oksijen sağlayan menfezler her ne sebeple olursa olsun iptal edilmemeli veya işlevsiz hale getirilmemelidir. Yetersiz hava nedeniyle gerçekleşen eksik yanma, karbonmonoksit gazının oluşumuna yol açmaktadır" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(11.1.2013)

////////////////////////////////

Sanko Koleji'nin masa tenisi başarısı

GAZİANTEP Özel Sanko Koleji öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Genç Erkekler Masa Tenisi Müsabakalarında" il şampiyonu oldu.

Özel Sanko Koleji öğrencileri Mert Akcan, Yusuf Vural, Sani Bayel, Kamer Saraçlar'dan oluşan masa tenisi takımı, karşılaştığı Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Lisesi, Yeşilevler Ticaret Meslek Lisesi, Sunguroğlu Koleji ve Gaziantep Kolej Vakfı Koleji'ni 3-0, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'ni 3-1 skorla yendi ve il şampiyonu olarak birincilik kupası almaya hak kazandı. Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, masa tenisinin konsantrasyon ve çabuk karar verme becerilerini geliştiren bir spor dalı olduğunu belirterek, şampiyonluğu hak eden öğrencilerini kutladı.

GAZİANTEP, (DHA)

(11.1.2013)

//////////////////////////////

Atık malzemelerden 'icat' çıkardılar

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde öğrenciler, 'Mucit amca' olarak tanınan program yapımcısı Melih Yalçıneli ile atık malzemelerle çeşitli icatlar yaptı.

İslahiye Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kültür Merkezi'nde yaklaşık 3 bin öğrenciyle buluşan 'Mucit amca' olarak program yapan Melih Yalçıneli, atık malzemelerle icat yapmayı eğlenceli şekilde öğretti. Salça, yoğurt kutusu ve pet şişeler kullanarak yaptığı gösterilerinde çeşitli hayvan seslerini çıkaran Melih Yalçıneli'ni öğrenciler dikkatle izledi. Pet şişeyle yapılan füze gösterisi de büyük alkış alan Yalçıneli, bugüne kadar binlerce çocuğa ulaştığını belirterek, çocuklara yeni icatlar bulması için fırsat tanınmasını istedi.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(11.1.2013) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Sanko Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title