Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(2.1.OSMANİYE'nin düşmanı ilinden kovuşunun 91'inci yıldönümü kutlamaları "7 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü" ile başladı.)

(2.1.2013,fotoğraf)

/////////

kurtuluş yürüyüşü

OSMANİYE'nin düşmanı ilinden kovuşunun 91'inci yıldönümü kutlamaları "7 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü" ile başladı. Belediye Binası önünden başlayan yürüyüşe; Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter Takımı'nın da renk kattığı yürüyüşte Türk Bayrağı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının posterlerini taşıyan öğrenciler, vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı. Yürüyüş Rahime Hatun Meydanı'nda son buldu. Törende bir konuşma yapan Rahime Hatun Kız Meslek Lisesi edebiyat öğretmeni Ayşe Gedik, 91 yıl önce Fransız işgalinden kurtuluşu gerçekleştiren milli mücadele kahramanları hakkında bilgi verdi. Ayşe Gedik "Bayrağımıza kanlarının rengini vererek bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi. Daha sonra Rahime Hatun Kız Meslek Lisesi öğrencisi Kübra Tut, milli mücadele döneminin çete kıyafeti ile çıktığı kürsüde 'Rahime Hatun' adlı şiiri okudu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(2.1.2013 FOTOĞRAFLI)

/

///////////

Gürkan'dan başarılı polislere kutlama

ADANA Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, haftanın en başarılı personeli olarak değerlendirdiği 9 polisi kutlayarak, çeşitli hediyeler verdi. Başarılı polisleri makamında kabul eden Gürkan "Meydana gelen olaylara hızlı bir şekilde müdahale etmek ve suç üstü yakalamalar polisliğin gerekliliğidir. Suç üstü yakalamalar toplum vicdanında da olumlu etki oluşturmaktadır. Bu nedenle başta amirleriniz olmak üzere sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu. Gürkan'ın kutladığı polisler, devriye görevini yürütürken durumundan şüphelendikleri kamyoneti durdurmak istemiş, zanlıyı kovalama sonucu yakalamıştı. Kamyonette yapılan incelemede çalıntı olduğu anlaşılan 40 bin lira değerinde elektronik malzeme ele geçirilmişti.

Fatih KARAÇALI / ADANA, (DHA)

(2.1.2013 FOTOĞRAF)

///////////////

Vali Lekesiz, sınırda askerlerin yeni yılını kutladı

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Suriye sınırında bulunan Yalangoz Karakolu'nda vatani görevlerini yapan askerleri ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı J. Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik'in de hazır bulunduğu ziyarette Vali Lekesiz askerlerle bir süre sohbet etti. Askerlerin sağlık içinde tezkerelerini alarak ailelerine ve sevdiklerine kavuşmaları dileğinde bulunan Vali Lekesiz, yeni yılın da mutluluk getirmesini diledi.

HATAY,(DHA)

/////////

Disney Live, ilk kez Adana'ya geliyor

DÜNYADA ve Türkiye'de izlenme rekorları kıran "Disney Live Mickey'nin Müzik Festivali" Türkiye turnesi kapsamında Adana'ya geliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve Turkcell'in iletişim ve teknoloji sponsorluğundaki etkinlik, 11-12-13 Ocak günlerinde Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Gösteride, Mickey Mouse ve arkadaşları Minnie, Donald ile Goofy, "Küçük Deniz Kızı", "Aladdin" ve Disney/Pixar'dan "Oyuncak Hikayesi"nin yıldızlarının da aralarında bulunduğu, 25'ten fazla Disney kahramanı yer alacak. En sevilen Disney filmlerinden bölümlerinin yanı sıra, sürprizlerin de olacağı gösteri boyunca, Disney kahramanları Beyonce, Black Eyed Peas, Baha Men gibi yabancı sanatçılar ile Kenan Doğulu'nun "Çakkıdı" parçasıyla dans edecek. 2-12 yaş arası çocukların psikososyal gelişimine yardımcı olduğu belirtilen gösteri, daha sonra Mersin, İzmir ve Gaziantep'te sahne alacak. Festival için 10 TL'den başlayan biletler, Biletix satış noktalarında, Biletix web sitesinde ve 4 Ocak'tan itibaren de Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu gişesinde satışa sunulacak.

ADANA, (DHA)

/////////

GAÜN'de yeni yıl kokteyli

GAZİANTEP Üniversitesi'nde (GAÜN) çok sayıda akademik ve idari personelin katılımıyla yeni yıl kokteyli düzenlendi. Kokteyle, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Koruk, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Prof. Dr. Avni Gökalp ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Rektör Coşkun yaptığı konuşmada, her yeni yılın yeni heyecanlar, duygular ve bakışlar getirmesi gerektiğini belirterek, "Her geçen senenin bir öncekinden daha ileriye giderek, daha güzel şeyler yapmak hedefiyle 2013 yılının tüm öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize, şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını, güzellikler, mutluluklar getirmesini diliyorum" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(2.1.2013)

//////////

Suriyelilerin yeni yıl umudu barış

ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kaldıkları çadır kentte, yeni yıldan beklentilerini dile getirdi. Suriyeliler ortak beklentilerininin 'silahların susması, barış ve özgürlük' olduğunu söyledi. İslahiye ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki çadırkentte bin 750 çadıra yerleştirilen sığınmacı sayısı 8 bin 500'e ulaştı. Çadır kentte kalan Suriyelilerden Halil Tahan, yeni yılda ortak beklentilerinin barış ve özgürlük olduğunu belirtti. Suriye'nin Teftanaz kentinde 6 kişilik ailesiyle sınırı geçerek Türkiye'ye geldiklerini anlatan Tahan, silahların susmasıyla ülkelerinin huzura kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(2.1.2013)

//////////

Güney Rotary'de yeni yıl coşkusu

GÜNEY Rotary Kulübü üyeleri, yeni yılı Munch Kafe Restaurant'ta düzenlenen etkinlikle kutladı.

Kutlamaya Güney Rotary Dönem Başkanı Dilem Nadir Kuzucu ve kulüp üyeleri katıldı. Akşam yemeğiyle başlanan kutlama, pasta kesimi ile devam etti. Kutlamaya eş ve çocuklarıyla katılan üyeler, birbirlerine hediye verdi. Dönem Başkanı Dilem Nadir Kuzucu, kutlama öncesi yaptığı konuşmada, yeni yılda barış ve huzurun hakim olmasını diledi. Kutlamaya katılan kulüp üyeleri, geç saatlere kadar eğlendi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(2.1.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Osmaniye OSB'de ağaç dikimi

OSMANİYE Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile AK Parti Kadın Kolları tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan, "Sayın Başbakanımızın 4 Aralık 2012 tarihinde kendisinin ilk fidanı dikerek başlattığı Ak Kadınlar Projesi kapsamında 81 ilde 3.5 milyon fidan dikilecektir. Ak Kadınlar Ormanı Projesi'nin Osmaniye ili kapsamında Düziçi Elbeyli köyünde 20 milyon 20 bin 750 fidan dikilmiştir. Kalan 250 fidan bulunmuş olduğumuz alanda dikilerek Ak Kadınlar Orman Projesi gerçekleşmiş olacaktır" dedi. AK Parti Osmaniye Kadın Kolları İl Başkanı Zekiye Yılmazer ise sadece siyasetle ilgilenmediklerini, toplumun yararına olan etkinlikler için de çalıştıklarını söyledi. Törende konuşan Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise ülke genelinde orman alanlarını artırma amacını taşıdıklarını kaydetti. Son olarak söz alan Vali Celalettin Cerrah da Osmaniye'nin yüzde 40 ormanlık alan ile yüzölçümü açısından en fazla orman alanına sahip illerden biri olduğunu vurguladı. Cerrah "Sahip olduğumuz orman alanı fazla ama yeterli değil. Bu nedenle ilimizde ağaçlandırmaya çok önem veriyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(2.1.2013

/////////

Ceyhan ırmağı, köy yolu ve tarlalara zarar verdi

CEYHAN ırmağının yükselen suları, Osmaniye'nin Kazamaca ve Sarpınağazı köylerinin yolları ile bazı tarlalara zarar verdi. Kazmaca Köyü Muhtarı Ahmet Babaoğlan, sular altında kalan yol nedeniyle başka bir güzergah kullanmaya başladıklarını, kent merkezine 15 kilometre olan mesafenin 25 kilometreye çıktığını söyledi. Köy yolunun 25 metresinin sular altında kaldığını ifade eden Babaoğlan, "Irmak suları kış geldiği için yükseldi. Cevdetiye regülatörü ile iki köy arasında bazı tarlalarımız zarar gördü. Yolumuzun bir bölümü de tamamen sular altında kaldı" dedi. Sarpınağazı Köyü Muhtarı Yusuf Keçebaş ise köylülerin ve özellikle öğrencilerin mağdur olduğunu, yollarının yapılması için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(2.1.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

İstihdam garantili 'satış elemanı' eğitimi

GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) tarafından pazarlama ve perakende alanında istihdam garantili 'satış elemanı' eğitimi düzenleniyor. Eğitime katılanlar Hazır Giyim-Konfeksiyon Mağazacılık sektörlerindeki nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak. GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, eğitim programının İŞKUR destekli ve istihdam garantili olacağını bildirdi. Kursiyerlerin eğitim süresince İŞKUR tarafından sigortalanacağını ve kendilerine günlük ücret ödeneceğini belirten Göçer, şu bilgileri verdi: "GTO olarak, İŞKUR, MEB, MEKSA Vakfı işbirliğinde düzenleyeceğimiz ve 3 ay sürecek olan eğitim programı, GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'nde (MEM) teorik eğitim, sektör işletmelerinde de staj olarak uygulanacaktır. Eğitim programını başarı ile tamamlayan kursiyerler belgelendirilecek ve ilgili işletmelerde SGK'lı olarak istihdam edilecektir. İŞKUR'a kayıtlı bay, bayan kursiyer adaylarının ön kayıt ve detaylı bilgi için GTO MEKSA MEM'in 221 10 74 - 75 nolu telefonlarını aramaları yeterli olacaktır."

GAZİANTEP, (DHA)

(2.1.2013)

///////////

Muhtar görevden alındı

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Kızılçukur köyü muhtarı Mustafa Bayır, görevi kötüye kullanmak suçundan hapis cezasına çarptırılınca İlçe İdare Kurulu kararıyla görevinden alındı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi başkanlığında toplanan İlçe İdare Kurulu, Kızılçukur Köyü Muhtarı Mustafa Bayır hakkında, Tarsus 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görevi kötüye kullanmak suçundan verilen 10 ay hapis cezası ile Tarsus 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yine görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla ikinci kez verilen 5 ay hapis cezası üzerine, yapılacak işlemler hakkında Mersin Valiliği'nden görüş istedi. Mersin Valiliği'nden gelen yazıda yasalara göre muhtar Mustafa Bayır'ın İlçe İdare Kurulu kararıyla görevine son verildiği bildirildi.

MUHTAR: İPTAL DAVASI AÇACAĞIM

Kızılçukur Köyü Muhtarı ve Çatalçeşme Kırkgözü İçmesu Birliği Başkanı Mustafa Bayır ise kararın yasal olmadığını savunarak "Hakkımda kesinleşen iki mahkeme kararı 'Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması' özelliği taşımaktadır. Ayrıca sabıka kaydım da bulunmamaktadır. Bu nedenle Mersin İl İdare Mahkemesi'ne kararın iptali için dava açacağım" dedi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)

(2.1.2013)

///////////

Suriyeli Çocuklara Sporla Psikolojik Destek

OSMANİYE Sporcu Eğitim Merkezi'nde, Suriye'deki iç karışıklıktan kaçıp Türkiye'ye sığınan mülteciler için sportif etkinlikler düzenleniyor. Cevdetiye Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli Türkmen çocuklara çadır kentte yakın olan, Sporcu Eğitim Merkezi'nde spor yaptırılarak psikolojik destek veriliyor. Eğitim Merkezi'nde görevli antrenörler ve gönüllü sporculardan oluşan 10 kişilik ekip ile Suriyeli çocuklara futbol, güreş, basketbol, atletizm, voleybol eğitimleri veriliyor, ayrıca sinema gösterimleri düzenleniyor. Atletizm antrenörü Yusuf Karaburç, amaçlarının kampta kalan çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(2.1.2013 FOTOĞRAFL) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Tarsus Suriye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title