Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(ak/by)(06.08.ADANA Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı Ramazan Bayramı öncesi, vatandaşları taklit şekerleme ve ucuz tatlılar konusunda uyardı.)

(ak/by)(06.08.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Taklit şekerleme ve ucuz tatlı uyarısı

ADANA Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı Ramazan Bayramı öncesi, vatandaşları taklit şekerleme ve ucuz tatlılar konusunda uyardı.

Bayramlarda yoğun olarak tüketilen, merdiven altı üretilen tatlı ve şekerlemelerde, mısır şurubundan elde edilen tatlandırıcılar kullanıldığına dikkat çeken Metin Taylancı, bu ürünlerin ucuz olması sebebiyle, alım gücü düşük vatandaşlar tarafından rağbet edildiğine işaret etti. Çarşı-pazar tezgahlarında 3-5 TL'ye satılan çikolata ve şekerlemelerin kimyasal boya, tatlandırıcı ve metal içerdiği için obeziteye bağlı, kanser, karaciğerde yağlanma ve daha bir çok hastalığa neden olabileceğini vurgulayan Taylancı, tüketicilere şu uyarılarda bulundu:

"Tüketiciler bir denetçi olarak, biraz daha duyarlı olmalı. Önüne gelen her ürünü kabul etmemeli ve aldığı ürünle ilgili bir tereddüdü varsa bunu soruşturmalıdır. Üründe fiyat farkı çok bariz ise alırken bir kere daha düşünmelidir. Vatandaşlarımız özellikle ambalajı açılmış, rengi solmuş, deforme olmuş, çikolata, lokum, akide şekeri gibi ürünleri kesinlikle almamalıdırlar. Bu tür ürünler alınırken denenmeli, mümkünse ağızda biraz bekletilip, tadı alınarak yenmelidir. Tüketildiğinde boğazı yakan ve midede rahatsızlık yaratan şekerlemelerden uzak durulmalıdır."

ADANA, (DHA)

//////////////////

MTB Başkanı Özdemir: Spekülatörler hayal kırıklığına uğrayacak

MERSİN Ticaret Borsası(MTB) Başkanı M. Abdullah Özdemir, dış piyasaların buğdaydaki fiyat yükselişlerini bahane ederek, Türkiye'deki buğday ve ekmek fiyatlarının artacağı söylentisini yayan spekülatörlerin hayal kırıklığına uğrayacaklarını söyledi.

Son günlerde dış piyasadaki fiyat dalgalanmaları nedeni ile spekülatörlerin buğdayda fiyat artışının olacağını gündeme getirmesine, MTB Başkanı Abdullah Özdemir tepki gösterdi. Özdemir, söylentileri yayan spekülatörlerin hayal kırıklığına uğrayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Dış piyasalardaki dalgalanmaların etkisi ile ülkemizde buğday fiyatlarının şok biçimde artacağı beklentisi gerçekçi değildir. ABD'deki bazı bölgelerinde kuraklıktan dolayı buğday üretiminde düşüş olacağının görülmesi ve üretimde söz sahibi olan Ukrayna ve Rusya'da da üretimin azalacağının ortaya çıkması ile fiyatlarda artış beklentisi oluştu. Temel gıdamız ekmeğin ham maddesi olan buğdaydaki uluslararası fiyat yükselişlerini bahane eden spekülatörler, medya üzerinden ülkemizdeki buğday ve ekmek fiyatlarının artacağı söylentisini yaymaya başladı. Bu beklentinin gerçekleşebilmesi için, Türkiye'deki buğday üretimin sert biçimde düşmesi, net buğday ithalatımızın ciddi oranda artması, buğday stoklarımızın erimiş olması, hepsinden önemlisi ortalama dünya buğday fiyatının, ülkemizdeki ortalama buğday fiyatının üzerine çıkmış olması gibi şartların oluşması gerekmektedir."

Yerli ve yabancı kuruluşların yaptığı tahminlerin tamamında, Türkiye'deki buğday üretiminin düşmeyeceği, tam tersine artacağını vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Geçen yıl ülkemiz 3,5 milyon ton dolayında buğday ithal etmiş, buna karşılık ihraç edilen buğday ve mamulleri miktarı 3,7 milyon ton olmuştur. Buradan da anlaşılacağı gibi, Türkiye net bir şekilde, ihracatçı konumundadır. Buğdayda ithalata bağımlı olduğumuz varsayımı doğru değildir. Ülkemiz 2012 yılı hasat sezonuna yaklaşık 3 milyon tonun üzerinde bir stokla girmiştir. Dolayısı ile hiçbir ithalat yapılmasa bile yurtiçi üretim ve stoklarımız, iç tüketime fazlasıyla yetecektir. Ülkemizde ortalama buğday fiyatı ton başına 370 dolar. Oysa bu fiyat buğday fiyatlarının en hızlı arttığı ABD'de bile geçen hafta 260 dolar civarındaydı. Uluslararası fiyatlar, ülkemizdeki ortalama buğday fiyatı düzeyine ulaşmadığı sürece, iç piyasamızdaki fiyatlar üzerinde olumsuz bir etki yapması ve bu etkinin uzun süreli olmasını beklenmez."

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

(06.08.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Karaisalı ilçesinin AK Parti iktidarında, özellikle de son yıllarda birçok yatırım alarak, çehresinin değiştiğini belirten Gürkan, yapımı devam eden 16 derslikli ve 200 kapasiteli öğrenci yurdu bulunan Karaisalı Sağlık Meslek Lisesinde incelemelerde bulundu. Daha önce prefabrik binalarda eğitim veren lisenin, yeni haliyle oldukça modern bir yapıya kavuşacağını belirten Gürkan, bu sayede okuldaki eğitim hizmeti kalitesinin de artacağına dikkat çekti.

"EĞİTİMDE ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ"

Yine Karaisalı ilçesinde bu yıl hizmete giren 200 öğrenci kapasiteli ortaöğretim yurdunu ziyaret eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Eğitim bizim en öncelikli ele aldığımız ve büyük kaynaklar aktardığımız alan olmuştur. Karaisalı ilçemizde, eğitim alanındaki yaşanan gelişmeler bunun bir göstergesidir. Sadece son yıllarda ilçemize bir adet 4 derslikli anaokulu, 28 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu, 8 derslikli Eğlence İlköğretim Okulu ek binası, 16 derslikli Salbaş Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli Orta Öğretim Öğrenci Yurdu, 16 derslikli ve 200 kişilik yurdu olan Karaisalı Sağlık Meslek Lisesi ve yapımına başlanacak olan 16 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli yurdu olan İmam Hatip Lisesi ile Karaisalı ilçemiz eğitimde adeta çağ atladı."

Yayla ve köylerde, 2B arazi satışları hakkında vatandaşları bilgilendiren Gürkan, "Vatandaşlarımız ile devlet arasında on yıllarca ihtilaf konusu olan 2B statüsündeki orman vasfını kaybetmiş taşınmazların satışı, büyük bir sorunun çözümüne imkan sağlamıştır. 2B arazilerinde hak sahiplerinin, 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir. 2B arazilerini almak isteyen hak sahiplerinin bu tarihi geçirmemeleri gerekmektedir. AK Parti hükümetleri kimsenin çözmeye cesaret edemediği ve vatandaşlarımızın yıllar boyunca büyük sıkıntılar yaşadığı sorunları, birer birer çözmektedir ve halkımızın desteğiyle de çözmeye devam edecektir" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

////////////

Adana'da sağlık turizmi zirvesi

ADANA'da eylül ayında eş zamanlı düzenlenecek 'Adana Sağlık Kurumları ve Turizm Fuarı' ile 'Çukurova Tıp Fuarı nedeniyle kent yöneticileri, sektör temsilcileri ve kanaat önderleri sağlık turizmi zirvesinde bir araya geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın organize ettiği toplantıda Adana'nın sağlık turizminden daha büyük pay alabilmesi için atılması gereken adımlar ve yapılacak çalışmalar takvime bağlandı.

Toplantıda TÜYAP Adana Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç, 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında organize edilen 'Adana Sağlık Kurumları ve Turizm Fuarı' ile 'Çukurova Tıp 2012 Fuarı' hakkında bilgiler verdi. Adana'daki sektörel fuarların her yıl katlanarak büyüdüğünü ifade eden Yamaç, bu yıl da katılımın arttığını, ziyaretçi sayısında da önemli artış beklediklerini vurguladı.

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik de, Adana'daki sağlık turizmi konusunda sunum yaptı. 'Sağlık Turizmi'nin, hükümet tarafından teşvik kapsamına alındığını, bunun da Adana için tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Çelik, bu beyin fırtınasını en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini anlattı. Adana'daki hastanelerin, hekimlerin ve sunulan sağlık hizmetlerinin çok kaliteli olduğunu, Adana'nın "Sağlık Turizmi Üssü' haline geldiğini kaydeden Hüseyin Çelik, "Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden Adana'ya hasta geliyor. Gelen hastalarımıza ve yakınlarına Adana'nın ve bölgemizin diğer değerlerinin de tanıtımını iyi yapmalıyız. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, üniversitelerimize, meslek oda ve sivil toplum kuruluşları ile turizm işletmesi sahiplerine önemli görevler düşmektedir. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse Adana, Sağlık Turizmi açısından dünyada söz sahibi olabilir" dedi.

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, TÜRSAB Adana Başkanı Nesrin Göçhan, Adana Tabib Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Dr. Halit Atik, Çukurova Medikalciler Derneği Başkanı M. Hilmi Akşamoğlu, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriye Şarbak, Özel Çağ Üniversitesi'nden Murat İsmet Haseki, konuyla ilgili görüş ve önerilerini sundular.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, oturumun çok yararlı geçtiğinin altını çizerek, "Yıllar önce Adanalılar, İstanbul veya Ankara'daki doktorlara gidebilmek için aracı bulmaya çalışırlardı. Ama şimdi bu değişti. Adana'da çok kaliteli hizmet sunan sağlık kuruluşları ve doktorlarımız var. Sağlık konusunda İstanbul ve Ankara'dan öndeyiz. Çok daha iyi olabilmemiz için her kurum ve kuruluş elinden gelen desteği vermeli. Bu desteğin verileceğini, buraya gelen üstatların heyecanından görebiliyorum. Bildiğiniz üzere Bölgesel İşbirliği'ne çok önem veriyorum. Komşu illerimizin valilikleri, belediye başkanları, meslek oda ve sivil toplum kuruluşları ile sağlık konusunda da işbirliği yapabiliriz" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

(06.08.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Erdoğan'dan Gaziantep'e su ve yol müjdesi

Mehmet Erdoğan, DHA Gaziantep Bürosu'nu ziyaretinde Gaziantep'le ilgili 2012 Yatırım Planı'na alınan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gaziantep'in önümüzdeki 40 yıllık süreçte temiz içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ndeki Çetintepe Barajı'nın ihalesiyle ilgili son aşamaya gelindiğini, bu barajın Düzbağ kolundan Gaziantep'e su verileceğini, Çat Boğazı, Harmancık ve Haydarlı kollarının ise sulama amaçlı kullanılacağını belirtti.

Gaziantep'in Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis yollarının de duble yol olarak hizmet vereceğini kaydeden Erdoğan, 33 bin kişilik stadyum ve bin 570 yataklı bölge eğitim ve araştırma hastanesinin projesinin de ihale aşamasına geldiğini vurguladı.

Erdoğan, 4 bin 700 hektar alanı sulayacak Ardıl Barajı, 20 bin hektar alanı sulayacak Doğanpınar Barajı, Nurdağı - İslahiye ilçelerinin sulamasını bağlayacak Kılavuzlu Barajı ile Nizip bölgesinin sulamasında kullanılacak P2 Belkıs Pompaj Sulama Projesi'yle ilgili çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

Tüm bu projelerin yaşama geçirilmesiyle ilgili yakın takibinin sürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Eğitimdeki sıkıntıların aşılması için yerel yönetimlerin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı da önemli yatırımlar yapacak. Bu yıl Gaziantep eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 240 milyon lira ödenek ayrıldı ve şuana kadar bu paranın 113 milyon lirası gönderildi. Ayrıca, kentimiz tarihinde önemli bir yeri olan Elif, Aslanoğlu ve Hisar anıt mezarlarının restoresiyle ilgili de gerekli kararlar çıktı" diye konuştu.

Ahmet KAYA / GAZİANTEP, (DHA)

(AK/BY)(06.08.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Narenciyede prim beklentisi

ADANA Çiftçiler Birliği 2'nci Başkanı Mutlu Doğru, ihracatçıya verilen prim desteğinin dolaylı olarak üreticiye de yansıdığını belirterek, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kaynaklı ihracat primlerinin, bu yıl da ihracatçımıza verilmesini istiyoruz" dedi.

Mutlu Doğru, ülkemizin narenciye üretiminde son 10 yılda 2.5 milyon tondan 3.7 milyon tona, dünya üretim sıralamasında ise 10'uncu sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini kaydetti. İhracatçıya verilen DFİF kaynaklı ihracat prim desteğine paralel olarak narenciye üretiminin de her yıl arttığını ve geçen yıl yaklaşık 1.5 milyon ton ürünün ihraç edildiğini anlatan Doğru, şunları söyledi:

"İhracatçımıza verilen prim desteği dolaylı olarak üreticimize de yansıdığı gibi, ihracatçımızın dış pazarlardaki rekabet gücünü de artırıyor. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın 28 Temmuz'da Mersin'de yaptığı açıklamada, Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda alınan kararla bu yıldan itibaren ihraç edilen tarım ürünlerindeki desteğin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üreticiye yapılacağı duyurulmuştur. Ancak tarımsal destekleme bütçesinde böyle bir ödenek ayrılmamıştır. İçinde bulunduğumuz günlerde üreticilerimiz ile ihracatçılarımız arasında başlamış olan narenciye satışlarının ve oluşan fiyatların bu açıklama ile olumsuz etkilenmemesi için hazırladığımız raporu Tarım Bakanlığımıza ilettik."

Doğru, bu yıl hava şartlarından dolayı bir çok çeşitte rekoltenin az olması nedeniyle kaygı içinde olan üreticilerin, zamansız ve teknik altyapısı hazırlanmadan alınan bu karara tepki gösterdiklerine dikkat çekerek, "Rekoltenin az olmasından dolayı her geçen gün yükselen narenciye dal fiyatlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için üreticilerimizin sakin olmaları gerekmektedir" dedi.

Sezonun başladığı günlerde hazırlıksız yapılan bu değişikliğin narenciye üreticisine ve ihracatına olumsuz yansıyacağını vurgulayan Doğru, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi DFİF kaynaklı ihracat primlerinin bu yıl da ihracatçımıza verilmesini, böyle bir değişiklik gerekiyorsa üretici temsilcilerinden de görüş alarak teknik altyapısının hazırlandıktan sonra açıklanmasının sektörümüz ve ülke ekonomimiz için daha yararlı olacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

(06.08.2012, FOTOĞRAF)

////////

Eczacılardan hastalara özel hizmet

ADANA Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında imzalanan İlaç Alım Protokolü'ne istinaden, hastaların ilaç alımlarını kolaylaştırdıklarını söyledi.

Hastalara ilaçların en kısa sürede ulaştırılması için birim oluşturulduğunu belirten Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, "Özellikle kan ürünü, diyalizde kullanılan ilaçlar ve solüsyonlar, oral beslenme solüsyonları, organ nakli sonrası kullanılan ilaçlar da hastanın ilaca en hızlı ve doğru şekilde ulaşması için çalışmalar yapmaktayız. Bu tür ilaçları kullanan hastalar Adana Eczacı Odası'na ulaştığında tedavi gördüğü birimden reçetesi motorlu kurye ya da oda hizmet aracı ile alınarak, en kısa sürede, hasta ya da hasta yakınlarına ilacı ulaştırılmaktadır" dedi.

Başkan Özkan, hastaların Adana Eczacı Odası'nın 458 10 50- 458 10 40 (dahili 111 veya 112) telefon numaralarını aradıklarında, reçeteleri ve ilaçları ivedilikle temin edildiğini bildirdi.

ADANA, (DHA)

(06.08.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Çukurova Belediyesi hizmet binası proje yarışması kitaplaştırıldı

ÇUKUROVA Belediyesi ile Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin 2011'de ortak düzenlediği Adana Çukurova İlçe Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması'na katılan projeler kitaplaştırıldı.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ı makamında ziyaret ederek, yarışma kitabını takdim etti. Hazırlanan kitabı Bekir Kamışlı ile inceleyen Yıldıray Arıkan beğenisini dile getirirken, ihale hakkında bilgiler verdi.

Çukurova Belediye Hizmet Binası maliyetinin yaklaşık 21 milyon 337 bin lira olduğunu belirten Başkan Arıkan, ihaleye 6 firmanın katıldığını, Kamu İhale Kurumu (KİK)'in şartlarına da uygun bulunan Ardem, Özmir ve Kopmaz şirketleri ortak girişiminin ihaleyi kazandığını hatırlattı.

Arıkan, inşaat çalışmalarına 25 Temmuz'da başlandığını, hizmet binasının bir yıl içerisinde teslim edileceğini bildirdi.

ADANA, (DHA)

(08.05.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Pozantı'da kurtuluş coşkusu

ADANA'nın Pozantı İlçesi'nde Ulu Önder Atatürk'ün Pozantı'ya gelişi ve Çukurova'nın düşman işgalinden kurtuluşuna ışık tutan Pozantı Kongresi'nin 92'inci yıldönümü kutlandı.

Tren istasyonu önünde düzenlenen ilk törende Atatürk'ün gelişi temsili olarak canlandırıldı. Atatürk fotoğrafları ve bayraklarla süslenen tren, siren çalarak istasyona geldi. Treni, Pozantı Kaymakamı Kürşad Özdemir, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Emniyet Müdürü Mehmet Nur Taşkın, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Burada Çukurova Belediyesi halk oyunları ekibi folklor gösterileri sundu.

Zafer Sabancı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayhan Kavukluca, günün anlam ve önemini dile getirdiği konuşmasında, Atatürk'ün katılımı ve başkanlığıyla gerçekleşen 1'inci Pozantı Kongresi'nin, Fransızları ve Ermenileri moralman çökerttiğini ve kurtuluş mücadelesini ateşlediğini vurguladı. Atatürk'ün Pozantı Kongresi'nde yaptığı konuşma okunduktan sonra tören son buldu.

Malik GÖDELİNER/ POZANTI(Adana), (DHA)

(06.08.2012, FOTOĞRAF)

////////////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Gaziantep Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title