Haberler

Devrekliler Derneği Kozlu Maden Faciasını Andı

Devrek İli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DEVDER), 3 Mart 1992 yılında Kozlu ilçesinde meydana gelen grizu faciasını andı.

Devrek İli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DEVDER), 3 Mart 1992 yılında Kozlu ilçesinde meydana gelen grizu faciasını andı.

Merkezi İstanbul Pendik'te bulunan Devrekliler Derneği, TTK Kozlu Müessesinde 3 Mart 1992 yılında meydana gelen grizu faciasında ölen 263 madenciyi andılar. Dernek Başkanı Ziya Öncan, "3 Mart 1992 Yılında TTK Kozlu Müessesesi'nde 263 madencimiz şehit oldu. Bu facia meydana geldiği tarihte sadece Türkiye'de değil Dünya Madencilik tarihinde de büyük bir facia olarak yer almıştır. Yeraltı kaynaklarımızdan başta gelen kömürü her türlü tehlikeye rağmen yer üstüne çıkarmak için çalışan, üreten madencilerimiz ülkemizin kalkınması için zor şartlarda çalışarak; Peygamber Efendimiz, 'Hiç kimse kendi elinin emeğinden daha temiz bir kazanç elde edemez' Hadis-i Şerifini en çok hak etmektedirler. Yeraltı kaynakları ülkelerin refah düzeyinin yükselmesi açısından son derece büyük öneme sahiptir. Zonguldak, ülkenin en önemli yeraltı kaynaklarından taşkömürünün merkezi olması dolayısıyla ayrı bir öneme sahiptir. Madencilik Zonguldak'ta baba, ata mesleğidir. Madencilerimiz Zonguldak Kömür Havzası'nda taşkömürü üreterek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadırlar. Madenci kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, arkadaşlarımız hayatları pahasına bu madeni yeryüzüne çıkarmak için mücadele ederken binlerce madencimizi şehit verdik. Bu vesile ile başta Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ) Kozlu Müessesesi'nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden işçisini ve bugüne kadar yaşanan maden kazalarında hayatlarını kaybeden tüm maden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan tüm madencilerimizi Allah'a emanet ediyoruz" dedi.

Başkan Ziya Öncan ayrıca "Bizlerde Devrekliler Derneği olarak 8 Mart pazar günü Maden şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz anısına Pendik Arif Nihat Asya Kültür merkezinde anma programı düzenledik programınıza tüm halkımız davetlidir" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Pendik Devrek Kozlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title