Haberler

Devrek'te İpek Böceği Yetiştirilmesi İçin İlk Adımlar Atıldı

Koza Sanatçısı Meral Evcin Özdemir Devrek Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunarak ipek böcekçiliği hakkında başkan Ertan Cıvak ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Koza Sanatçısı Meral Evcin Özdemir Devrek Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulunarak ipek böcekçiliği hakkında başkan Ertan Cıvak ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Devrek Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen ve belediyenin katkıları ile düzenlenen meslek edindirme kursunda bayanlara yönelik "İpek Koza Levhacılığı" adı altında eğitim veren Meral Evcin Özdemir Devrek TSO'yu ziyaret ederek ilçede İpek böcekçiliği üretimi konusunda başkan Ertan Cıvak ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. İpek böceği yetiştirilmesinde bölgede iklim şartlarının çok elverişli olduğunu ifade eden Özdemir," Devrek ve civarı ipek böcekçiliği yetiştirme konusunda iklim şartları çok müsait eğer bu konuya ciddi anlamda el atılırsa ilçeye dolayısıyla yetiştiricilere ciddi anlamda kazanç sağlayacaktır. Çok zor olmayan ancak sabır ve özveri isteyen bu sektörde hasat zamanında gülen yüzler yetiştiriciler olacaktır" diye konuştu.

Devrek Esnaf Odası Başkanı İsmet Akdemir, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Özmen'inin de hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Devrek TSO Başkanı Ertan Cıvak," Öncelikle ilçemize para akışı sağlayacak her projeye gerek TSO olarak ve gerekse Devrek Esnaf Odası olarak sıcak bakıyoruz. İpek böcekçiliğinin ilçemizde ve köylerimizde bir iş kolu olacağına inanıyoruz ve ayrı bir sektör olacaktır. .Arkadaşımız konusunda uzman birisi kendisinden çok faydalandık. Bundan sonra ki süreçte kaymakamlık, belediye TSO, DESO ve Halk Eğitimi Merkezi ile bir araya gelerek konu üzerinde neler yapabiliriz? Ortak karar vardıktan sonra proje üzerindeki çalışmalara geçeceğiz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Devrek Koza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title