Haberler

Devrek Belediyesinden Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursu

Devrek Belediyesi’nin katkılarıyla, kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açıldıZonguldak’ın Devrek ilçesinde belediyenin katkılarıyla ilçede yaşayan hanımlara yönelik meslek edindirme kursu açıldı.

Devrek Belediyesi'nin katkılarıyla, kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açıldı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde belediyenin katkılarıyla ilçede yaşayan hanımlara yönelik meslek edindirme kursu açıldı. 'İpek Koza Levhacılığı' adı altında düzenlenen ve Meral Evcin Özdemir tarafından meclis salonunda açılan kurs büyük ilgi gördü. Kurs hakkında bilgi veren Özdemir, "Osmanlı döneminde halkın rahatlıkla uyguladığı bir sanat olan Koza levhaları, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sanatların tekrar öğretilerek kazandırılması kararıyla bu konuda yeterli donanım ve bilgi sahibi sanatçılar tarafından sürdürülmekte ve öğretilmektedir. Eski zamanlarda ipek kumaşlar ve ipek kadifelerle birlikte kullanılan kozalar, evlerin en güzel köşelerinde; bir aile fotoğrafının etrafında, ya da askere giden nişanlısının resmini süslemiştir. Bir dönem genç kızların, kadınların aile bütçesine katkı sağlamış; Bir teneke yağ karşılığı bir koza levhası yapılmış ya da çeyizine kendi elleri ve duygularıyla nakşetmiştir. Günümüzde ise aksesuardan, ev mefruşatına, giyimden sanatsal ürünlere her yerde karşımıza çıkıyor. Bizde Devrek Belediyesi'nin katkılarıyla açılan bu kursumuzda Devrekli hanımlara bu güzide sanatı öğreterek hem meslek edinmelerini sağlayacağız hem de aile bütçelerine katkıda bulunabilecekleri bir sanat elde etmelerine destek vereceğiz. Yaklaşık bir hafta sürecek olan kursumuza ilgi oldukça yoğun ve kursiyerlerimizin en kısa sürede de bu işin hakkını vereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise, "Devrekli bayanlarımızın isteği üzerine belediyemizin katkıları ile meslek edindirme kursu açtık ve ilçemizde ilk defa bu türden bir kurs hayata geçiriliyor. Ben inanıyorum ki bu kurs bittiği zaman burada eğitim gören arkadaşlarımız birer meslek sahibi olarak buradan ayrılacaklar kursa eğitimci olarak katılan Meral Evcin Özdemir, yardımcısına ve katılımcılara başarılar diliyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Devrek Koza Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title