Haberler

"Devletten Halka Basın Yayın Köprüsü" Toplantısı Yapıldı

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Devletten Halka Basın Yayın Köprüsü" projesi kapsamında Gaziantep'in sağlıkta geldiği konum hakkında toplantı yapıldı.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Devletten Halka Basın Yayın Köprüsü" projesi kapsamında Gaziantep'in sağlıkta geldiği konum hakkında toplantı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Bahriye Üçok salonunda düzenlenen toplantıya Basın Yayın ve Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska, Gaziantep İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Mayda, kurum müdür yardımcıları ve basın temsilcileri katıldı.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ertan Koska toplantının açılış konuşmasını yaptı. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu da sağlık teşkilatı değişikliğinden yatırım ve hedefleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Koska, yaptığı açılış konuşmasında "Kurum ve kuruluşların halka tanıtılması, görev ve vazifeleri konusunda basın ve yayın aracılığıyla bilgilendirilmesini amaçlayan çalışmamızın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için projenin büyük ortağı olarak kabul ettiğimiz Devletten Halka Basın Yayın Köprüsü adı altında toplantı düzenliyoruz. Halkın direk olarak kendilerini yönetenlerden ne istiyorlar, ne hakları var haklarının hangi yeri biliyorlar ve bu yönetim kendilerine verebileceği imkanların neler olduğunu çok doğal olarak bilme hakkı olduğun kabul ediyoruz" dedi.

Gaziantep İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, kurum olarak sağlık açısından ellerinden gelen çalışmaların en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Tiryakioğlu, " Suriye'den gelen misafirlerimizim sınırdan yaralı geçişleri gibi, çadır ketlerdeki misafirlere ve şehir merkezinde barınanlar gibi her üç gurubunda tedavi hizmetleri gerekli kurumlar tarafından karşılanıyor. Suriye misafirlerimizden her ne olursa olsun ücretli bir tedavi hizmeti verilmemektedir. Sağlık çalışanları konusunda her geçen gün çalışan sayısı konusunda sürekli bir ihtiyaç duymaktayız. Biz acil sağlık hizmetleri konusuna önem veriyoruz. Her 50 bin nüfus için bir ambulans ve istasyon açmaya çalışıyoruz. Bakanlıktan ambulans ve personel hizmeti konusunda gerekli desteği alıyoruz. Ancak ilimizde ambulans konusunda biraz daha desteğe ihtiyaç var. Çünkü hali hazırda açmamız gereken 12 istasyon ve 17 araca ihtiyacımız bulunmaktadır" diye konuştu.

Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Tanrıverdi de, Suriyelilere gerekli sağlık hizmetlerini verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Halk sağlığı müdürlüğü olarak çadır kent ve konteynır kentte yaşayan misafirlere birinci basamak sağlık hizmetlerini Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak gerçekleştirmekteyiz. Bir doktor ve iki ebe hemşiremiz, bir çevre sağlık teknisyeni ve bir de tıbbı sekreterimiz olmak üzere personellerimiz ile düzenli olarak hizmet vermekteyiz. Suriyeli misafirler için aşılama çalışmaları yürütmekteyiz. Gaziantep suyunda ise bizim önemli gördüğümüz mikro biyolojik kirlenme yok. Ama yazın getirmiş olduğu faktörler ile bazı yerlerde kirlenmeler olmakta ve onları da hemen klorlama yöntemi ile önlem almaktayız ve gerekli tedbirleri yerine getirmekteyiz."

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Mayda, hastanelerin olağan üstü bir şeklide çalıştıklarını ifade eti. Mayda, "Çatışmalar sonrası Gaziantep'teki hastanelerimize intikal eden hasta sayısı sayısal olarak çok farklılıklar arz ediyor. Kamplarda 35 bine yakın misafirimiz var. Kamplar dışında yakınları yanında barınan Suriyeli misafirler var. Günlük kaç hasta gelecek diye soru sorsanız. Bunla ilgili net bir ifada kullanmak çok doğru olmaz. Şuanda gerçekten hastanelerimiz olağan üstü gayret ile çabayla personellerimiz ve doktorlarımız hizmet vermeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Toplantı, yapılan açıklamalar sonrası soru cevap şeklinde devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tanrıverdi Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title