Haberler

Devletin Zirvesi Cenazede Buluştu

Prof. Dr. Doğramacı, Kocatepe'de Düzenlenen Törenden Sonra Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camii'nin Avlusunda Defnedildi

YÖK'ün Kurucu Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Kocatepe Cami'nde düzenlenen törenden sonra Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camii'nin avlusunda defnedildi.

Kocatepe Camii'ndeki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Törene ayrıca, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ürdün Prensi El Hasan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bazı bakanlar ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bazı siyasi parti liderleri, iş adamı Rahmi Koç ve öğretim üyeleri katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törene, ilginin büyük olduğu gözlendi. Prof. Dr. Doğramacı'nın eşi Ayser Doğramacı, oğulları Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ve Osman Doğramacı ile kızı Şermin Savaşçı taziye dileklerini kabul etti. Aileye taziye dileğinde bulunmak isteyenlerin oluşturduğu sıranın, Kocatepe Camisi'nin dışına kadar taşması dikkatleri çekti.

Prof. Dr. Doğramacı için Kocatepe Camii'nde öğle ezanının ardından cenaze namazı kılındı.

Ankara Müftüsü Hakkı Özer bir konuşma yaparak, ömrünü ilime adayan Prof. Dr. Doğramacı'nın ebediyete intikal ettiğini söyledi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından, Prof. Dr. Doğramacı'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omuzunda, aldığı nişan, madalyalar ve fotoğrafı eşliğinde top arabasına taşındı. Doğramacı'nın ailesi ve törene katılan protokol, top arabası eşliğinde bir süre yürüdü.

Doğramacı'ın naaşı daha sonra, cenaze aracına alınarak Bilkent'te babası adına yaptırdığı Doğramacızade Ali Paşa Camii'ne götürüldü.

Cenaze törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin çelenk gönderdiği görülürken, Türkmen Eli Kültür Merkezi, Türkmen öğrenci birliği, Irak Türkleri Derneği'nden temsilci ve öğrencilerin de katıldığı gözlendi.

-DOĞRAMACIZADE ALİ PAŞA CAMİİ BAHÇESİNDEKİ ANIT MEZARA DEFNEDİLDİ-

Prof. Dr. Doğramacı, Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camii'nin bahçesindeki anıt mezara defnedildi. Prof. Dr. Doğramacı'nın cenazesi, Kocatepe Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camii'ne getirildi. Cenaze, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ve Osman Doğramacı ile yakınlarının katılımıyla anıt mezarın kabir bölümünde toprağa verildi. Definin ardından cami imamı Kur'an-ı Kerim okudu.

Doğramacı'nın yakınları ve sevenleri, üzerinde Prof. Dr. Doğramacı'nın doğum ve ölüm tarihlerinin "03.04.1915-25.02.2010" yazılı olduğu anıt mezara çiçek bıraktı. Camiye Ürdün Prensi El Hasan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı siyasi partilerin yöneticileri de geldi.(ANKA)

(NR/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title