Haberler

Devlete 70 Bin Personel Alınacak

Güncelleme:

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, acil olarak nitelikli 70 bin bilişim uzmanı için, "Gebze, Kocaeli Üniversiteleri ve İŞKUR ile sertifika programı düzenleneceğini açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bloomberg HT televizyonunda katıldığı programda, soruları yanıtladı. Ülkenin bilişim ve yazılım alanındaki geldiği durumun değerlendirildiği programda Işık, üniversite mezunu işsiz ama bilişime yatkın gençlere müjde verdi. Türkiye'nin şu anda 70 bin bilişim uzmanına ihtiyacı olduğunu ancak bu sayının 2023 yılına kadar 300 binin üzerine çıkacağını aktaran Işık, şunları kaydetti:

GÜNLÜK 35 LİRA CEP HARÇLIĞI

"İşte bu ihtiyacı kodlama dersleri vererek eğiteceğimiz öğrencilerin yetiştirilmesiyle karşılayacağız. İŞKUR ile çalışma yaptık. Eylül ayında Kocaeli'de üniversite mezunu olup, işi olmayan ama bilişime yatkın gençlerin uluslararası sertifika programını başlatacağız. Sadece diploma yeterli değil. Artık nitelikli 70 bin bilişim uzmanına acilen ihtiyacımız var. Bunun için Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve İŞKUR iş birliğiyle uluslararası sertifika programı düzenleyeceğiz. İŞKUR günlük 35 lira cep harçlığı da verecek. İlk etapta yüzlerle başlayacağız, sonra sayıyı binlere çıkaracağız. Üniversite mezunu genç işsizler için bu kursları yaygınlaştıracağız."

"KODLAMA DERSİ LİSELERDE ZORUNLU OLMASI LAZIM"

Daha önce dile getirdiği kodlama dersiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Işık, söz konusu dersin sadece bilgisayarı iyi kullanmak için değil, bireyin sistematik düşünceyi kazanması için de önemli olduğunu vurguladı. Bakan Fikri Işık, problem çözmenin, insanların hayatının her alanında ihtiyaç duyduğu bir yetenek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu problem sadece matematik ya da fizikte değil, sosyal problem de olabilir. Arzumuz, kodlama derslerinin liselerde zorunlu olmasıdır. Çocuk bilgisayarda sadece Oyun oynamasın aynı zamanda oyunu yazsın, modifikasyon yapsın, karakter eklesin, interaktif şekilde eğlenirken öğrensin istiyoruz. Bunu başarmamız lazım. Yazılımın girmediği hiçbir alan kalmadı. İnsanın ilkokuldan yatkın olması lazım. Bilişim okuryazarlığından başlayıp zamanı tüketen değil, iyi değerlendiren, kendini geliştiren bireyler yetişmesi için ilkokulda da olması arzumuz ama liselerde zaruret. Gerekli adımları zamanında atmazsak bu treni kaçırabiliriz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Fikri Işık Bloomberg Türkiye Gebze Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı?
Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

500

Yorumlar (16)

emrys:

Tek şehrimiz Kocaeli mi ? Ve tek işsiz bilişimciler ordakiler mi ?

26
1
yanıtYanıtla
Ç:

O ALINACAK İŞÇİLERİ BELLİ OLMUŞTUR BİLE HEPSİ AKP LİDİR

15
5
yanıtYanıtla
türk oğlu türk:

kaç senedir aynı yalanlar. gecen senede bekir bozdag aynı seyleri soyluyordu. sırf kpss ye milleti heveslendirmek için yapıyorlar. . canlı nakit akısı nede olsa

10
0
yanıtYanıtla
ah ab ahhh:

bence oncelıkle cokca eksık olan trafık polısıne ve sokakta denetım yapacak ceza kesecek vergı mufettsııne gereksınımız var

6
3
yanıtYanıtla
:

ula bu devlet neyın kafasını tasıyor anlamıs degılım

5
4
yanıtYanıtla
Canım TürkiyemmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yahu kardeşim mühendislere önem verilmiyor

6
2
yanıtYanıtla
ööö:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınsanal oyun platformu yazan gençler var. her oyuncu için ücretli bir takım materyaller satılıyor. . dunya örnekleri çok 10 genç bir projede buluşsun oyun yazsın dunyada doviz getirisi sağlar. . .

8
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

cogaltılmalı. kodlamayı çözen evinde bir pc ile bile para kazanır. . . asgari ücreti katlarda. . . inanın bana gunde 4 saat bile ciddi getiri sağlar. . kodlama çöz sonra internette sektorunu araştır. özel siteni yap bişeler var blok yap vb. .

0
1
yanıtYanıtla
yılmaz doğan:

bu bir devrim aslında! teknokratların devrimimı yoksa?

1
0
yanıtYanıtla
Bilgisayar mühendisi.:

Bilgisayar mühendisiyim işsizim önce bize iş versinler. Bizde bilişimciyiz. Özeller bile torpille dönüyor.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title