Haberler

    Devlet Programına 40 Yıl Önce Alınan Yolun Proje İhalesi Yapıldı

    Güncelleme:

    Dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün 1975'te yaptığı ziyarette Giresun Limanı'nın verimli çalışabilmesi için işaret ettiği Tirebolu-Torul yolunun proje ihalesi gerçekleştirildi.

    Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Tirebolu- Torul yolu projesinin Osmanlı dönemine kadar uzanmakla birlikte devlet programına 1976 yılında girdiğini belirtti.

    40 YIL GEÇTİ

    Dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün 1975 yılında bölgeye yaptığı ziyarette, Giresun Limanı'nın verimli çalışabilmesi için Tirebolu-Torul yolunun mutlaka yapılması gerektiğini ifade ettiğini kaydeden Günaydın, bu doğrultuda çalışmaların başlatıldığını aktardı.

    Günaydın, o süreçle başlayan çalışmaların 2000'li yılların başına kadar sürdüğünü ancak yolun yüksek ölçekli bir yol ağına dönüştürülemediğine dikkati çekti.

    55 DAKİKAYA İNDİRECEK

    Karadeniz'in iç bölgelere açılan en kısa (86 kilometre) ve eğimi düşük geçiş güzergahı olan Tirebolu-Torul yolunun, karayolları ağında 1'inci sınıf yol ağında gözükmemesinin, özellikle uluslararası ticari geçişlerde tercih edilmesini engellediğini kaydeden Günaydın, "İran ticareti için kuzey-güney bağlantısında önemli bir güzergah olan Tirebolu bağlantısının güçlendirilmesi için gerekli proje ihalesi yapıldı. Yıllardır mücadele edilen yol ağı mevcut haliyle 1 saat 35 dakika sürmekte, yeni planlamalar ile ise 55 dakikaya kadar düşeceği ifade edilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlattırılan etüt ve projeye göre yeni projede 36 tünel ve 19 köprülü kavşak ve viyadük yer aldığına işaret eden Günaydın, "En uzunu 2 bin 905 kilometre olan tünellerin toplam uzunluğu 23 kilometre olacağı belirlenmiştir. 19 köprü ve viyadüğün bulunduğu projedeki sanat yapılarının toplam uzunluğu bin 941 kilometredir." ifadelerini kullandı.

    YOL STANDARTLARINI YÜKSELTECEK

    Tirebolu-Doğankent-Torul bölünmüş yol projesinin toplam uzunluğunun ise 73,78 kilometre olduğunu belirten Günaydın, bu projeyle yolun yüzde 30'unun tünel, köprü ve viyadükle geçilmesinin planlandığını, yol standartlarının uluslararası yol ağında birinci sınıfa çekilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

    Günaydın, proje ihalesi tamamlanan yolun yatırım ihalesinin bir an önce yapılarak uygulamaya geçmesi ülke ve bölge menfaatleri açısından zaruri olduğunu kaydetti.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Fahri Korutürk Tirebolu Giresun Torul Emlak Ekonomi Güncel Haberler

    Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

    Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

    Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

    Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

    FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

    FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

    Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

    Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

    500

    Yorumlar (20)

    1453:

    tayıp baba allah senı basımızdan eksik etmesın. senı cok seviyorum. turkıyenın ekmehını yıyıpde nankorluk yapanın allah bin belasını versin

    15
    8
    yanıtYanıtla
    DENİZ:

    AKPİN BİR GÜN BİLE DURMASI ÜLKEMİZE ÜÇ GÜN GERİ GÖTÜR

    10
    10
    yanıtYanıtla
    SORTLU EFE ETEKLI TARKAN:

    AKP NIN HIZMET ALANI KARADENIZDIR GERISI TRASTIR

    5
    14
    yanıtYanıtla
    Biat Mia asla!:

    Ihaleyle kirk yil önceside bitirilirdi neden ihaleye vermediler? Cunku rant saglamak istemediler. . . AKP bu ihalelerden RANT sagliyor. . .

    12
    7
    yanıtYanıtla
    Erol:

    Rant verilecek diye Yemen gibi bi ülke''mi olalım vay küflenmiş beyinler

    yanıt8
    yanıt3
    NEVZAT MANİSALI:

    zaten osmanlıyıda akılıdegil çılgınlıklar yoketi korkarım türkiyeyide bu çılgınlıklar yok edecek ama hercılgınlıkların sonu aynı oluyor hitler gibi oda çılgın lık yaptı

    3
    16
    yanıtYanıtla
    Biat mi asla!:

    Baskalarinin projelerini bitirin anca. . . Sen mi universite mezunusun? Iki kelimeyi bile zor konusuyorsun sokak agziyla. . . Herseyin yarim. . .

    5
    10
    yanıtYanıtla
    yahya:

    iş yine tayyibe düştü. hayalleri gerçekleştiren adam

    8
    7
    yanıtYanıtla
    ZAZA30:

    REİS SEN DE OLMASAN BU SOL BEYNAMAZLAR MEMLEKETİ BİTİRİR

    7
    7
    yanıtYanıtla
    türk:

    boşverin arkadaşlar dünya liderimiz var bize o yeter . . . tek sorun dünyanın bunu bilmemesi

    3
    7
    yanıtYanıtla
    Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title