Haberler

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni

18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliği kapsamında Gaziantep’te 7 şehit yakını ile 2 gaziye devlet övünç madalyası ve berat verildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliği kapsamında Gaziantep'te 7 şehit yakını ile 2 gaziye devlet övünç madalyası ve berat verildi.

Özel Sanko Okulları'nda düzenlenen etkinlikte şehitler Serkan Perişan, Mehmet Can, Cevdet Özdemir, Uğur Saka, Mustafa Altan, Ferhat Avcı ve Ertuğrul Polat'ın yakınları ile gaziler Sait Yıldırım ve Ahmet Durmaz'a Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Düzenlenen etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalar yapıldı. Şehit aileleri madalya ve berat töreninde göz yaşlarına hakim olamadı.

5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'in, 2012'de Tunceli de şehit olan Uzman Çavuş Uğur Saka'nın 2 yaşındaki kızı Ömür Dila ve yakınlarına madalya ve berat verilmesinde duygulu anlar yaşandı.

Şehit babası Ali Saka, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, "Devlet bize bu madalyayı layık gördü. Biz de almak zorundayız. Yapacak, söyleyecek bir şey yok. Bizim gözümüzün yaşı aktı, başka kimselerin gözünün yaşı akmasın. Ana babalar ağlamasın" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Özdemir Gaziantep Sanko Yerel Haberler

title