Haberler

Develi Köyünde Kurulması Planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi

CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Develi köyünde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine karşı köylülerin yürüttüğü mücadeleye sonuna kadar destek vereceklerini bildirdi.

CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Manisa Belediyesi ile Saruhanlı ve bağlı 6 belde belediyesi tarafından Develi köyünde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine karşı köylülerin yürüttüğü mücadeleye sonuna kadar destek vereceklerini bildirdi.

Eroğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Develi köyü sınırları içindeki 71 hektar alana kurulmak istenen katı atık bertaraf tesisini, yöre halkının istemediğini ve buna karşı eylemler düzenleyerek plana karşı çıktıklarını belirtti.

Buna rağmen Manisa Belediyesi ve Saruhanlı ilçe ve bağlı belde belediyelerinin planlarından geri adım atmadıklarını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Eğer köylü istemiyorsa, bir yere zorla çöplük yapılamaz. O zaman demokrasinin ne anlamı kalıyor. Bu konuda tavrımız açık ve nettir, Develi köylülerinin yanında olduğumuzu belirtmek isterim.

Elbette konu şu an yargı aşamasındadır ve son sözü yargı söyleyecektir, ancak köylünün üzerine bu kadar gidilmesi çok yanlış. Dayatmayla zorlamayla iş yapılmaz. Belediyelerin bu konuyu bir kez daha düşünüp, tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz. "

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title