Haberler

Develi'de Çevre Günü Kutlamaları Yapıldı

Güncelleme:

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Develi'de, çevreye duyarlılığın ve çevre bilincinin artmasına yönelik etkinlikler yapıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Develi'de çevreye duyarlılığın ve çevre bilincinin artmasına yönelik etkinlikler yapıldı.

Program, Kayseri Tema Vakfı ve Kayseri Perşembe Akşamı Bisikletçi gruplarının "Karbon Ayak İzi"ne dikkat çekmek için bisiklet turu ile başladı. Tur Kayseri-Tekir yolu kavşağından başlayarak Şehit Üsteğmen Ömer Mavi Caddesine daha sonra Köşkpınar ve Elbiz geçilerek yaklaşık 5 km bir güzergah takip edilerek Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Programın ikinci kısmı ise Develi Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kayseri Tema Vakfı temsilcisi Abdulkadir Dağlı "Yakıt kullanımı olmadan ve dolayısıyla çevreyi de kirletmeden ulaşım yapılmasına örnek teşkil etmesi için böyle bir faaliyette bulunduk. Bu etkinliğimizin bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına ve çevreye karşı sorumluluk bilincini arttırmasına vesile olmasını diliyorum" diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Daha sonra Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar günün anlam ve önemin belirten bir konuşma yaptı. Çevrenin insanı, insanın da çevreyi etkilediğini belirterek, "Bunun bir insicam içinde gerçekleşmesi gerekir. Aksi taktirde insanoğlunu telafisi olmayan felaketler beklemektedir. Unutmayalım ki başka bir dünya yok" diyen Başkan Cabbar sözlerine şöyle devam etti:

"Devraldığımız kültürel mirasımız çevreye karşı hassasiyetli olmamızı bize öğretmiştir. Sevgili Peygamberimizin 'Kıyametin koptuğunu dahi görseniz elinizdeki fidanı dikin' hadisi bizim düsturumuz olmalıdır. Kayseri'den etkinliğimize katılan misafirlerimize ve hemşehrilerime teşekkür ediyor başka farklı etkinliklerde de buluşmayı diliyorum."

Başkan Cabbar'ın konuşmasının ardından program Develi Kaymakamı Enver Ünlü'nün konuşmasıyla devam etti. Kaymakam Ünlü, "İnsanoğlu çevresinin ürünüdür. Bu sebeple çevreye karşı sorumluluklarımız tahmin ettiğimizin çok üzerindedir. Bu yapıla etkinliklerin amacına ulaşmasını diliyor özellikle Kayseri'den gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum" diyerek çevre bilincine dikkat çekti

Konuşmaların ardından katılımlarından dolayı Tema Vakfı temsilcisi Abdulkadir Dağlı ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri adına Türker Ergene'ye plaket taktim edildi. Program, Develi Kaymakamı Enver Ünlü ve Başkan Cabbar'ın halka tohum kalem, fesleğen ve çınar fidanları dağıtmasıyla son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Mehmet Cabbar Kayseri Develi Yerel Haberler

title