Haberler

Des'ten Atama Tepkisi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, “Devletin makama verdiği yetki, başkalarının ipoteki altında olamaz” dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, "Devletin makama verdiği yetki, başkalarının ipoteki altında olamaz" dedi.

DES Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı açıklamada, okul müdürleri ataması konusuna temas ederek bu konuda Eğitim Bir Sendikası'nı suçladı.

"6528 sayılı kanun değişikliği ile 4 yılını dolduran müdürler değerlendirilerek 129 müdür 75 puan altı alarak müdürlük görevleri sona erdi. Bu 129 müdür ya kendi okullarında ya da başka okullarda öğretmenlik yapmaya devam etmekteler. Çünkü 6528 sayılı kanun ve akabinde çıkan yönetmelik bunu gerektiriyordu" dedi.

Fırat, "Ancak bu kanun uygulayıcılar tarafından eğitim kurumlarının huzurunu kaçıracak şekilde, adamına göre, keyfi olarak oldu bittiye getirilerek kul hakkı yenerek uygulanmaktadır. Devletin makama verdiği yetki, başkalarının ipoteki altında olamaz" diye konuştu.

Malatya Milli Eğitim yetkililerine de seslenen Fırat, daha sonra şunları belirtti:

"Bu imajı düzeltmeniz ve Malatya'da eğitim seviyesini yükseltmeniz lazım. Asıl olan kanun ve yönetmelikler çerçevesinde adaletle hükmetmek, herkese eşit mesafede durmaktır. Böyle olmazsa devletin temeline dinamit koymuş olursun. ve o dinamit her zaman elinde patlar. Devlet baki kalır.

Biz DES olarak Malatya'da eğitim camiasının huzurunu kaçıracak keyfi uygulamalara müsaade etmeyeceğiz. Öğretmenler arasındaki güvensizlik, bu dönemde hat safhaya çıktı, herkes birbirine onun adamı, bunun adamı diye bakar oldu. Herkes arkasını kollayarak gezmeye başladı. Böyle bir ortamda eğitimde kalite arayamazsın. Öğretmenlerin aidiyet duygusunu öldüremezsiniz. Bu uygulamaları Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak bakanlığa taşıyacağız ve takipçisi olacağız. " - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Fırat Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title