Haberler

Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve arkadaşlarının idamı

Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edildiği Elazığ'daki Buğday Meydanı'nda anma programı düzenlendi.

Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edildiği Elazığ'daki Buğday Meydanı'nda anma programı düzenlendi.

Hozat garajı önünde toplanan bir grup, Buğday Meydanı'na kadar yürüdü. Burada dua edilmesinin ardından konuşan Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat, yanlarında getirdikleri çiçekleri koyacak bir mezar bile olmadığını, devletin dedelerinin mezar yerlerini kendilerine söylemesi gerektiğini belirtti.

Herkes gibi kendilerinin de bu hakka sahip olduğunu dile getiren Polat, "Mezar yerlerini bilelim yahut da götürüp Tunceli topraklarına, icabında defnedelim. Seneden seneye gidip ziyaret edelim, kurban keselim, dua okuyalım, Fatiha okuyalım. Bu bizim hakkımız" diye konuştu.

İadeiitibar ve mezar yerlerinin söylenmesini istediklerini vurgulayan Polat, "Demokrasi istiyoruz, kimseyle bir düşmanlığımız yok. Kinimiz yok, intikam peşinde değiliz. Biz barış istiyoruz, barış olacak" ifadesini kullandı.

Gruptakiler, konuşmaların ardından yanlarında getirdikleri lokmaları çevrede bulunanlara ve katılımcılara dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Rüstem Polat Seyit Rıza Elazığ Dersim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title