Haberler

Dereköy Belediyesi 2 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Dereköy beldesinde belediye tarafından Muharrem ayı münasebetiyle 5.Aşure etkinliği gerçekleştirildi.
Belediyenin katkılarıyla belde kadınları tarafından pişirilen aşure belediye önünde yaklaşık 2 bin kişiye ikram...

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Dereköy beldesinde belediye tarafından Muharrem ayı münasebetiyle 5. Aşure etkinliği gerçekleştirildi.

Belediyenin katkılarıyla belde kadınları tarafından pişirilen aşure belediye önünde yaklaşık 2 bin kişiye ikram edildi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut, "Allah'ın ayı olarak bilinen Muharrem ayı ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10.günü Aşure günüdür. Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. İşte böylesine anlamlı ve kutsi hadiselerin yıl dönümü olan bu mübarek günler saadet asrından beri hep kutlana gelmiştir. Tıpkı aşure tatlısında bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi milletimiz asırlardır sürdürdüğü gelenekle birlikte yaşamanın gereği olarak tek dil, tek vatan,tek bayrak düsturuyla sevinç ve tasayı,muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Hz.Peygamber SAV ve Ehli beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum"dedi.İha özel haber. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Akbulut Hisarcık Kütahya Dereköy Yerel Haberler

title