Haberler

Depremin Yıktığı Yaşamını Yeniden İmar Etti

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depreme sahibi olduğu köftecide yakalanan Burhan Şen, iş yerinde oğlunun da aralarında bulunduğu 9 kişinin ölümünün acısıyla bıraktığı mesleğine yeniden başladı Depremde bacağını kaybeden Şen: "Depremi yaşayıp kurtulan bir insan olarak hayata bağlanmak çok.

ÖMER ÜRER - Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde, sahibi olduğu köftecinin bulunduğu binanın çökmesi sonucu 17 yaşındaki oğlunun da aralarında yer aldığı 9 kişinin ölümünün acısını yaşayan Burhan Şen, bir bacağını kaybettiği felaketten sonra bıraktığı mesleğine yeniden başladı.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde 13 kişi olduğu sırada meydana gelen depremde dışarı çıkmaya fırsat bulamadan binanın yıkıldığını söyledi.

Enkaz altından 4 saat sonra kurtarıldığını, ambulansta bir ara gözlerini kısa süreyle açmasının ardından kopan bacağını yanında gördüğünü anlatan Şen, "Beni tedavi için Ankara'ya götürdüler. Burada yaşadığım acıdan bayılmışım. Kendime geldiğimde 26 gündür baygın yattığımı söylediler" ifadesini kullandı.

Şen, hastanede kendisi gibi Kaynaşlı'dan getirilen depremzedeler olduğunu, bunlardan birinin hayatını kaybettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Onu duyan refakatçilerden biri benim öldüğümü sanarak Kaynaşlı'ya aileme haber vermiş. Hemen hazırlık yapılarak cenazemi almaya Ankara'ya gelmişler. Cenazemi defnetmek için her şey hazırlanmış. Beni yıkamak için kazanların altı bile yakılmış. Artık yıkanıp toprağa verilecektim. Tabii Ankara'ya gelip morgda da beni bulamayınca büyük bir yanlışlık olduğu anlaşılıyor. O gün benim defin hazırlıklarımı yapan dostlarım benden önce bu dünyadan göçüp gittiler. Ben hayatta kaldım. Hepsinin mekanı cennet olsun."

"Hayata bağlanmak güzel"

Şen, bacağını kaybettiği depremden sonra hayatını engelli olarak sürdürdüğünü, yığınların altından kurtulmasına iş yerinde yaşamını yitirenleri öğrenince sevinemediği ifade ederek, "Oğlum da hayatının baharında gözlerin yumdu. Dİğer oğlum ise benimle kurtuldu. Bir süre yaşadığım acılardan dolayı tekrar işime geri dönemedim. Bir süre hiçbir iş yapmadım. Hüznüm geçen yıldan itibaren hafiflemeye başlayınca tekrar köfteci açmaya karar verdim. Salon kiralayarak işime döndüm. Depremi yaşayıp kurtulan bir insan olarak hayata bağlanmak çok güzel" diye konuştu.

Tek bacağını kaybetmesinin işini yapmasına engel olmadığını, iş yerinde para kazanmaktan çok hayattan kopmamayı amaçladığını vurgulayan Şen, engelline rağmen hem köftesini pişirdiğini hem de servisini yaptığını, bir daha benzer acıları yaşamamak için dua ettiğini sözlerine ekledi. - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Kaynaşlı Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title