Haberler

Deprem Bile Onları Yıkamadı

Van'ın yerel televizyonu olan Merkür TV, kentte yaşanan depremlerin ardından hasarlı olan binanın güçlendirme çalışmaları arasında yayın hayatına devam ediyor.

Van'ın yerel televizyonu olan Merkür TV, kentte yaşanan depremlerin ardından hasarlı olan binanın güçlendirme çalışmaları arasında yayın hayatına devam ediyor.

İnşaat halinde olan binada izleyicilerine ulaşan Merkür TV, büyük zorluklar içerisinde yayın hayatına devam ediyor. Kentte meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından binaları hasar gören TV çalışanları da büyük fedakarlık gösteriyorlar. Eşyaların orta yere toplandığı TV'de, çalışanlar düzenli kalan odalarda hizmet vermeye çalışıyorlar. Her şeye rağmen ayakta olduklarını ve hizmete devam ettiklerini belirten Merkür TV Haber Müdürü Deniz Başdinç, "Van'da meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra televizyon ve radyomuzun bulunduğu bina hasar gördü. İtiraz sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bizler de güçlendirme çalışmalarına başladık. Binamızda yapılan güçlendirme çalışmaları halen devam ediyor. Türkiye'nin 2. özel yerel televizyonu olarak 1992'den beri yayınımıza aralıksız devam ettiriyoruz. Depreme ve zor şartlara rağmen halka yayınımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Rejide yayın devam ediyor, ama stüdyo ve diğer birimler inşaat halinde ve böyle bir ortamda arkadaşlarımız büyük bir fedakarlıkla çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Binada yapılan güçlendirme çalışmalarından dolayı canlı yayınlara ara verdiklerini belirten Başdinç, "Binada yapılan güçlendirme çalışmalarından dolayı canlı yayınlarımıza ara vermek zorunda kaldık. Yaklaşık bir aydır binada güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Sanırım bu çalışmalar 2 aya kadar da sürecek. Stüdyodaki tüm dekorlar hasar gördü. Sil baştan bir stüdyo hazırlamamız gerekir. TV merkezini yeniden inşa edeceğiz. Daha dopdolu programlarla yeniden halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde kentte meydana gelen 4.0 ve 5.0'lık depremler yeniden panik yaşattı. Burası deprem bölgesi ve artık alışmamız gerekiyor. Tedbirimizi alıp öyle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title