Haberler

Denizli İhracatçılar Birliği'nden Uşaklı Firmalara Plaket

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, son yıllardaki küresel krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, son yıllardaki küresel krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini söyledi. Devletin ihracatçı firmalara önemli destekler verdiğini de ifade eden Kocasert, "Türkiye artık dış ülkelerde borç para arayan bir ülke değil. Güçlü ekonomik yapısıyla sanayicinse destek veren bir ülke" dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği, Uşaklı ihracatçı firmalarla Ağaoğlu Otel'deki toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Uşaklı firmalara ihracat yaparken Denizli İhracatçılar Birliği'ni kullanmaya davet eden Süleyman Kocasert, ülke ekonomisini de değerlendirdi. Düzenlenen toplantıya Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkan Vekili Mustafa Gündüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, sanayiciler ve davetliler katıldı. Toplantıda Denizli İhracatçılar Birliği'ni kullanarak bir milyon dolar ve üzerinde ihrtacat yapan 9 Uşaklı firmaya plaket verildi. Birlik Başkanı Süleyman Kocasert, Uşaklı ihracatçı firmaların kendilerini kullanmaları halinde sağlayacakları avantajları anlattı.

BORÇ ARAYAN BİR ÜLKE OLMAKTAN KURTULDUK

İhracatçı firma bulunduğunu ve bunlardan 70 tanesinin kendilerin üye olduğunu belirten Kocasert, "Üyelerimizin 39 tanesi aktif. Uşak şehrimizin yıllık 155 milyon dolar ihracatı var.

Uşak bu ihracatının üçte birini bizim birliği kullanarak gerçekleştirdi. Bu rakamın yükselmesini arzu ediyoruz. Yeni yönetmeliğe göre Uşaklı firmalarımız bize üye olmak durumunda. Biz Denizli olarak Uşak ile komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Denizli ve Uşak'ın bir çok alanda ortak noktaları var. Birlik olarak biz Uşaklı firmalarımıza Ar-Ge ihracat ve inevasyon desteği vereceğiz. Ülkemiz son yıllarda her alanda önemli atılımlar yaptı. Ekonomik alanda da küresel krize rağmen ayakta kalmayı başardık. Devletimiz artış dış ülkelerde borç arayan bir ülke olmaktan kurtulup güçlü ekonomisi ile sanayicisine, esnafına ihracatçısına ve girişimcisine ciddi destekler sağlamaya başladı.

Bizler bu desteklerin aracısıyız. Bizi kullanarak bu desteklerden faydalanabilirsiniz" dedi.

KOMŞU İLLER ARASINDA KISKANÇLIK OLMAZ

Denizli İhracatçılar Birliği'nin 23 yılda ilk defa Uşaklı ihracatçılarla bir araya gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise, "Bu bir araya gelme 23 yılda bir değil her yıl en az iki defa olsaydı keşte" dedi. Komşu iller arasındaki dayanışmanın büyük önem arz ettiğini ve iller arası hasetlik, kıskançlıkların kabul edilemeyeceğini de ifade eden Vali Özdemir Çakacak, ZEKA'da Manisa, Afyon, ve Kütahya illeri ile yaptıkları işbirliklerini örnek gösterdi. ZEKA kapsamında bu illerle bir çok

konuda güç birliği yaptıklarını anlatan Vali Özdemir Çakacak, "Ülkemizde 26 adet kalkınma ajansı var. Bunların amacı bölgeler ve iller arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmaktır. Birlikte kalkınmayı amaçlayan ajanslar önemli projeler yapıyor. ZEKA'da Uşak

olarak bizde komşu illerimiz Manisa, Afyon ve Kütahya ile önemli projeler üretiyoruz. Birbirimize destek oluyoruz" dedi.

Türkiye'nin 2023 yılı için ortaya koyduğu hedefleri ulaşabileceğine inandıklarını da ifade eden Vali Özdemir Çakacak, "2023 ihracat hedefimizi ulaşacağımıza inanıyorum.Çünkü 27 yıllık bir idareci olarak bu ışığı iş adamlarımızın gözlerinde görüyorum. Küresel krize rağmen 2011 yılında dünyada en fazla büyüyen ikinci ekonomi olduk. Çin'den sonra dünyada ikinci olmamız hepimizi umutlandırdı. Ülkemize ve sanayicimize olan güvenimizi arttırdı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Türkiye Denizli Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title