Haberler

Babaların Acısı

İzmir'den Denizli'ye gelirken 20 günlük eşi Nilay Baskın'ın da içinde bulunduğu otomobille Büyük Menderes Nehri'ne uçan Birol Baskın'a halen ulaşılamadı

Denizli'nin Sarayköy İlçesi Köprübaşı Köyü'nde önceki gece İzmir'den Denizli'ye gelirken 20 günlük eşi Nilay Baskın'ın da (17) içinde bulunduğu otomobille Büyük Menderes Nehri'ne uçan Birol Baskın'a (19) halen ulaşılamadı.

Birol Baskın'ın acılı babası Ali Baskın (60), gece gündüz nehir başından ayrılmıyor. Arama çalışmalarını takip eden Baskın, oğlunun ölü veya dirisinin bulunmasını isteyerek, baraj kapaklarının kapatılmamasına tepki gösterdi. Nilay'ın babası Veli Baskın da çalışmaları çaresizlikle izledi.

Denizli'de oturan 17 yaşındaki Nilay Baskın (Kayman) ile İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Ovacık Köyü'nde oturan Birol Baskın (19) iki yıl önce bir internet sitesinde taşınarak arkadaş oldu.

Çiftçilik yapan Birol Baskın ile Nilay Baskın, ailelerinin rızalarını alarak 3 Haziran tarihinde Denizli'de bir düğün salonunda evlendi. Evlendikten sonra Ödemiş'in Ovacık Köyü'ne yerleşen genç çift, Denizli'ye aile ziyaretine gelirken kaza geçirdi.

Çiftin içinde bulunduğu 35 ZBA 60 plakalı otomobil Sarayköy ilçesinin Köprübaşı Köyü yakınlarında önceki gece Büyük Menderes Nehri'ne uçtu. Nilay Baskın, aracın içinden çıkıp kurtulmayı başarırken, Birol Baskın'ın hala cesedine ulaşılamadı.

ÖLÜSÜ YA DA DİRİSİ

Birol Baskın'ın babası Ali Baskın, olay gecesinden beri Büyük Menderes nehrinin başından ayrılmadı. Olayın meydana gelen köprü kenarında otomobilde yatıp kalkan baba Ali Baskın, umutsuzca nehre bakıp, oğlunun ölü yada dirisinin bulunmasını bekliyor. Ali Baskın, aramaların yeterli dereceye olmadığını belirterek, 'Oğlumun ölüsü yada dirisi bulunana kadar buradan ayrılmayacağım.

Gece gündüz burada bekliyorum. Burada yatıp kalkıyorum. Baraj kapaklarının kapatılıp, su seviyesinin düşürülmesi gerekiyor. O zaman oğlum bulunur. Otomobilin bulunduğu yerde arama yapılırsa daha iyi olur. Çamura saplanmış olabilirö dedi.

İNSAN HAYATI DAHA DEĞERLİ

Olay yerine gelen Nilay Baskın'ın babası Veli Baskın ise, su seviyesinin düşürülmesi için Cindere Barajındaki kapakların kapatılması gerektiğini kaydederek, 'Beklemekten sıkıldık. Bir çare bulunsun. Belirsizlik istemiyoruz. Bir babanın çektiği acıyı kimse bilemez. Kapakların bir gün için kapatılması bir şey değiştirmez. İnsan hayatı daha değerliö dedi.

SUYUN DERHAL KESİLMESİ LAZIM

Birol Baskın'ın dayısı Adem Köşktepe de kapakların kapatılmamasına tepki gösterdi. Köştepe, 'Bize gelen bilgiler arasında Söke Ovası'nın sulaması için baraj kapaklarını kapatmadıklarını öğrendik. Araziler bir gün sulanmasın ne olacak' Bir gün kapatılırsa seviye düşer ve kolayca bulunur. Suyun derhal kesilmesi lazımö diye konuştu.

AYDIN VE İZMİR'DEN DESTEK

Bu arada Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma, Jandarma ve Denizli İtfaiyesi nehirde arama çalışmalarını yürütürken, Aydın ve İzmir'den de dalgıçların bölgeye gelip, arama çalışmasını katılacağı öğrenildi.

Arama çalışmaları Büyük Menderes Nehri'nin, olay yeri ile Buharkent İlçesi'ne kadar olan 27 kilometre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde yaklaşık 3 metre derinlikteki, çamur deryası olan ve sulama nedeniyle debisinin yüksek olduğu kısmında sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title