Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca bu yıl gerçekleştirilen toplam yardım miktarının 10 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca bu yıl gerçekleştirilen toplam yardım miktarının 10 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Beyru, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında 20 bin aile ve toplam 64 bin kişinin vakıftan yardım aldığını belirtti.

Nakdi ve ayni yardımın yanı sıra yakacak, eğitim, sağlık, eşi vefat etmiş kadınlara, asker eşlerine ve engelli maaşı alan vatandaşlara da çeşitli yardımlar yaptıklarını dile getiren Beyru, şöyle dedi:

"Yapılan yardımlara baktığımızda 1,5 milyon civarında nakdi yardım, 1 milyon 150 bin lira ayni yardım, 78 bin lira barınma yardımı, 11 bin lira afet yardımı, Birleşmiş Milletler kararıyla ilçemize gönderilen TC kimlik numarası bulunan 3 bin 500'e yakın mülteciye 155 bin lira vakfımız aracılığı ile yardım yapılmıştır. Eşi vefat eden kadınlara yönelik nakdi yardım 1 milyon civarında, engellilere yapılan nakdi yardım 4,1 milyon civarında. Merkezi yardımla birlikte vakfın bu yıl gerçekleştirdiği toplam yardım miktarı 10 milyon lira civarında."

-? Çameli Belediyesi'nden meyve fidanı dağıtımı

Çameli Belediyesi yüzde 50 destekli meyve fidanı dağıtımı yaptı. Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile 10 bin elma, 6 bin ceviz, 3 bin 500 kiraz, bin 500 erik ve vişne fidanı dağıtıldı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası birlikteliğinde çiftçilere yüzde 50 destekli fidan dağıtımı uygulaması başlattıklarını belirtti.

Tarımsal alanda çiftçilere destek sağlamak amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini ifade eden Arslan, "Fidanların dağıtımı nakliyesi ve organizasyonu için Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer'e teşekkür ediyorum. Çameli Belediyesi olarak 5 dekar altındaki özellikle küçük ölçekli çiftçilerimize yüzde 50 hibe olarak taahhüt ettik. 5 dekarın üzerinde ise devletimiz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü vasıtasıyla destek veriyor. Bu uygulama ile ilçemizde alternatif geçim kaynakları oluşturulması ve meyveciliğin teşvik edilmesi ve geliştirilmesini hedefleniyor. Bu sene bu başlangıç. Önümüzdeki dönem yapılacak soğuk hava deposu ile çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer de kırsal bir ilçe olduklarını, yöreye uygun meyvecilik, kiraz, elma ve ceviz gibi ürünlerin yetiştiriciliğinin yapılmasının daha uygun olacağını söyledi.

Fidan dağıtımına Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak ve çiftçiler katıldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title