Haberler

Denizli'deki Patlama

Vali Demir: "İhmali olan kurum ve kişiler varsa onların da gereği yapılacak.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, unlu mamulleri üretim ve satışının yapıldığı iş yerinde meydana gelen patlamaya ilişkin, ihmali olan kurum ve kişi varsa gereğinin yapılacağını söyledi.

Vali Demir, patlamanın yaşandığı Bayramyeri Meydanı'ndaki iş yerini ve çevresindeki esnafları ziyaret etti. Demir, daha sonra olayda hayatını kaybeden 33 yaşındaki Ayfer Yıldırım'ın evine giderek ailesine başsağlığı diledi.

Vali Demir, beraberinde AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak'la Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Demir, AA muhabirine, dün yaşanan patlamada 1 kişinin öldüğü, 36 kişinin yaralandığını, yaralıların önemli bölümünün ayakta tedavi edildiğini, şu anda 7 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Yaralılardan 3'ünün yoğun bakım ünitesinde, diğerlerinin ise servislerde tedavisinin devam ettiğini dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Olayın aydınlatılmasında, varsa sorumluların tespitiyle ilgili cumhuriyet başsavcılığımız tarafından çalışmalar yapılıyor. İdari anlamda da kusuru olan kurumlar varsa bununla da ilgili arkadaşlarımıza genel bir araştırma ve inceleme görevi verdim. Olay bütün detaylarıyla ortaya çıkacak. İhmali olan kurum ve kişilerde varsa onların da gereği yapılacak. Ama önceliğimiz oradaki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması. Bununla ilgili İl Afet ve Acil Durum (AFAD) başkanımızla görüştük, yardım talebinde bulunduk. Bunun rakamı pazartesi günü belli olacak. Bunu aldığımızda vatandaşlarımıza ulaştıracağız."

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarla ilgili yardımların da yapıldığı aktaran Demir, "Sosyal güvenci olan vatandaşlarımıza da afet kapsamında yapabileceklerimizi değerlendiriyoruz. Bizim bütün üzüntümüz canlı kaybı, onun dışındakilerin telafisi devletin bütün kurumlarıyla, hükümetimizin desteğiyle kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

"Esnafın zararının tespiti konusunda bir çalışma var"

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar ise patlamanın ardından herkesin seferber olduğunu, patlamanın yaşandığı bölgedeki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, onların sıkıntılarını dinlediklerini söyledi.

Patlamayla ilgili hem adli hem de idari soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Uçar,  "Şu anda esnafımızın zararlarının tespiti konusunda bir çalışma var. Buradan gerekli dersleri çıkarmak durumundayız. Burada bir ihmal var mı bilmiyoruz. Böyle şiddetli bir patlamanın meydana gelmesi akla her türlü ihtimali de getiriyor. Herkese geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Bilal Uçar Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title