Haberler

Denizli'de Uyuşturucu ve Tarihi Eser Operasyonu

Polis ve jandarma ekiplerince yapılan operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı, 5 kişi de tutuklandı.

Denizli'de, polis ve jandarma ekiplerince uyuşturucu ticareti ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonlarda, 12 kişi gözaltına alındı, 5 kişi de tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka Mahallesi'nde bazı ev, iş yeri ve bir otomobilde yaptıkları aramalar sonucunda 687 gram esrar, 74 sentetik hap ile ruhsatsız silah ele geçirdi.

Operasyonda gözaltına alınan 5 kişi, çıkarıldığı mahkemece "uyuşturucu ticareti yaptıkları" iddiasıyla tutuklandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığının, Çal, Çivril, Honaz ve Pamukkale ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapıldığı belirlenen 10 ayrı adrese düzenlediği operasyonda da 5 bin 226 kök Hint keneviri, 4 gram kurutulmuş Hint keneviri ve 2 gram eroin ele geçirildi, 9 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, Acıpayam ve Çivril ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı yönünde aldığı istihbarat üzerine yaptığı 2 ayrı operasyonda ise Roma ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen mozaik ve dibek buldu.

Ele geçirilen eserleri, incelenmek üzere Denizli Müze Müdürlüğüne teslim eden jandarma ekipleri, "tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları" iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Karşıyaka Denizli Çivril Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title