Haberler

Denizli'de Kekik Tarımı

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye'de ihracat edilen kekiğin yüzde 70'inin Denizli'den toplandığını belirtti.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye'de ihracat edilen kekiğin yüzde 70'inin Denizli'den toplandığını belirtti.

Yüksel, yaptığı açıklamada Denizli'de kıraç arazilerin değerlendirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın alternatif ürün seferberliği başlattığını işaret etti.

Kentte tütün üretimine getirilen kotadan sonra Denizlili çiftçilerin alternatif ürün olarak kekiğe yöneldiğini anlatan Yüksel, "Şu anda Türkiye'de ihracat edilen kekiğin yüzde 70'i Denizli'den toplanmaktadır. Bunun yanında, sulanamayan ve kıraç arazilerin değerlenebilmesi için ilçelerimizde hangi alternatif ürünün değerlenebileceğini tespit etmeye çalışıyoruz. Şu anda, kekikten sonra ada çayı ve lavanta bitkisini tespit etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Yüksel, bu ürünlerden sonra kıraç arazilerde badem ve ceviz yetiştirerek, ürün çeşitliliğini arttırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yüksel Ak Parti Türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title