Haberler

Denizli'de Ağılın Çatısı Çöktü

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın girişinde annesini öldürüp yanındaki koruma polisini şehit eden ve bir özel güvenlik görevlisini de yaralayan Dursun Zehir ile oğlunu azmettirdiği iddia edilen Hızır Zehir'in yargılanmasına devam edildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın girişinde annesini öldürüp yanındaki koruma polisini şehit eden ve bir özel güvenlik görevlisini de yaralayan Dursun Zehir ile oğlunu azmettirdiği iddia edilen Hızır Zehir'in yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Dursun Zehir ve babası Hızır Zehir ile avukatları katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak, esas hakkındaki görüşünün hazır olduğunu belirterek, mütalaasını mahkemeye sundu. Bunun üzerine taraf avukatları da söz alarak mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Sanık avukatın iddiası

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Selver Akkoyun Korkmaz, "Müvekkilimiz Hızır'ın babası, geçmişte maktulün annesi Asiye Aslan ile evlilik gerçekleştirmiş, askerden gelmesinden sonra duyduğu bazı şeyler nedeniyle boşanmışlardır. Sonra da Hızır ile Asiye Aslan'ın kızı Hanime Aslan kaçarak evlenmişlerdir. Bu evlilik ailelerin rızası olmadan gerçekleşmiş, müvekkilimize duyulan husumetin bundan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bu hususun katılanlardan sorularak açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Maktul Hanime Aslan'ın kız kardeşi Arife Terzi ise "Annem Asiye, sanık Hızır'ın babasıyla kendi babasının zorlamasıyla, rızası dışında çok eskiden evlendirilmiş, sonra da ayrılmışlar. Ancak bu sebepten aramızda herhangi bir husumet olmadı. Sanık Hızır'ın babası bu sebepten bizim ailemizle bir husumet yaşamadı. Evimize gelip bizimle yaşadılar, kaldılar. Aileler arasında hiçbir sorun meydana gelmedi. Sanık Dursun da İstinye Devlet Hastanesi'nde bizim elimizde doğdu" ifadelerini kullandı.

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hızır ve Dursun Zehir'in bu hallerinin devamına karar verdi. Mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre isteyen avukatların talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Mütalaa

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak, mütalaasında sanık Hızır Zehir hakkında Hanime Aslan'ı öldürmeye azmettirmek suçlamasıyla açılan davada sanığın üzerine atılı suçların sabit olmadığı gerekçesiyle beraat talebinde bulundu.

Sanık Dursun Zehir'in ise annesi Hanime Aslan'ı ve polis memuru Emrah Taşdemir'i öldürmek, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i olası kastla yaralamak ve ruhsatsız silah taşımak suçlarını işlediğinin delillerle sabit olduğu belirtilen mütalaada, Dursun Zehir hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten yaralama" ile "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 4 yıl 3 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olayın geçmişi

Boşandığı eşi Hızır Zehir'e açtığı tehdit ve hakaret davasına katılmak için 11 Mart'ta koruma polisiyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden 43 yaşındaki Hanime Arslan, duruşma çıkışında oğlu Dursun Zehir tarafından silahla vurulmuştu. Koruma polisi Emrah Taşdemir ile özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i de vuran Zehir, yakalanmıştı. Hanime Arslan olay yerinde hayatını kaybederken, Taşdemir kaldırıldığı hastanede şehit olmuş, yaralanan özel güvenlik görevlisi de hastanede tedavi altına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hanime Arslan ve koruma polisini öldüren, özel güvenlik görevlisini de yaralayan sanık Dursun Zehir hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

İddianamede, sanık Hızır Zehir'in de "öldürmeye azmettirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Zengin Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title