Haberler

Denizlerin Divası", İki Hafta İçinde İkinci Kez Marmaris'te

Büyüklüğü ve isminden dolayı "denizlerin divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer "Aida Diva", iki hafta içinde ikinci kez rotasını Marmaris'e çevirdi Gemide çoğu Alman 2 bin 500 yolcu ve 607 personel bulunuyor.

Dünyanın en büyün yolcu gemilerinden birisi olan İtalyan bayraklı Aida Diva, Marmaris'e bu sezon iki hafta içerisinde ikinci seferini gerçekleştirdi.

Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen ve  sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yapan yolcu gemisi, römorkörler yardımıyla Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Büyüklüğü ile isminden dolayı "denizlerin divası" olarak adlandırılan 11 katlı dev kruvaziyer, ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgi odağı oldu. Bazı turistler, geminin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gemide çoğu Alman yaklaşık 2 bin  500 yolcu ile 607 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, havanın sıcak olmasını fırsat bilerek Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı, deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturarak güneşlendi.

Turistlerin bazıları günlük tekne turlarına katılarak koylarını yakından görme fırsatını elde ederken, şehir merkezinde gününü geçirmek isteyen yolcular ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı, tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etti. Yolcula nedeniyle çarşıda yoğunluk yaşandı.

Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin  grostonluk, 250 metre uzunluğundaki lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi

Marmaris'e yeni sezonun ilk seferini 3 Nisan'da gerçekleştiren geminin, ilçeye bu yıl başka seferler de yapmasının beklendiği kaydedildi.  Aida Diva kruvaziyerinin, Antalya'ya gitmek üzere Marmaris'ten akşam saatlerinde ayrılacağı bildirildi. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bülent Ersoy Yunanistan Marmaris Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title