Haberler

Denizbank ve PTT, Banka Kartında İşbirliği Yaptı

Denizbank ile Yapılan İşbirliği Sonucu PTT'nin Kartlarına Visa/mastercard Özelliği Kazandırılacak.

Denizbank ile yapılan işbirliği sonucu PTT kartlara Visa/MasterCard özelliği kazandırılacak. İşbirliği temel olarak, PTT'den maaş alan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ya da posta çeki ödemesi yapan müşterilere banka kartı ve kredi kartı verilmesini kapsıyor. PTT müşterileri, uluslararası kartlı ödeme sistemlerine taşınmış olacak. Yılbaşında çıkartılacak PTT kart ile isteyen vatandaşlar, banka kartı ve kredi kartı hizmetlerini PTT ofislerinden gerçekleştirebilecekler.

-"DENİZBANK, 7 MİLYON PTT MÜŞTERİSİNE GEÇİŞ YAPMIŞ OLDU"-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT'nin 4 bin 83 noktada vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi. Önceden mektup dağıtıp, telgraf gönderen PTT'nin, bilişim teknolojileri nedeni ile bu alanda kan kaybettiğini, ancak bunların yerine lojistik ve PTT Bank'ı hizmetlerine eklediğini söyledi. Bankaların olmadığı yerlerde kurumun olduğunu belirten Yıldırım, "Bin 357 noktada sadece PTT var. Bankalar yok. Bu da finansal işlemlerde hayatı kolaylaştırıyor" dedi.

2003'de ayda 2.7 milyon işlem yapan kurumun, bugün 21.5 milyon işlem yaptığına dikkat çeken Yıldırım, işlem hacminin 9 kart arttığını kaydetti. PTT'nin şu anda 144 kuruluşla işbirliği olduğunu, Denizbank ile yapılan işbirliğinin 145'inci olduğunu kaydederek, "170 yıllık geçmişe sahip olan PTT, postada da teknolojinin getirdiği yenilikleri hayata geçiriyor" dedi. Yıldırım, PTT'nin 7 milyon müşterisi bulunduğunu, Denizbank'ın, işbirliği sayesinde PTT'nin 7 milyon müşterisine böylece geçiş yapmış olduğunu söyledi.

Denizbank Finansal Hizmetler Grup Başkanı Hakan Ateş ise, kamu ve özel sektör bankaları arasında bugüne kadar imzalanan en geniş kapsamlı anlaşma olduğunu söyledi. Ateş, Türkiye'de 46 milyonun üzerinde kredi kartı olduğunu, kart cirosunun 192 milyar TL'yi bulduğunu kaydetti.(ANKA)

(HMD/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title