Haberler

Deniz Otobüsü Gemiyle Çarpıştı

İDO Bandırma -Yenikapı Seferini Yapan Deniz Otobüsüne Bir Gemi Çarptı. Çarpma Sonucu 18 Yolcu Hafif Şekilde Yaralandı.

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) “Mehmet Reis” adlı deniz otobüsü Bandırma-Yenikapı seferini yapmak üzere dün saat 15.30’da Bandırma’dan hareket etti.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

358 yolcusu bulunan deniz otobüsü Marmara Denizi’ndeki güzergâhında ilerlerken saat 18.00 sıralarında  Küçükçekmece açıklarında “New Breeze” adlı kuru yük gemisiyle çarpıştı. Kaza sonucu deniz otobüsünün sol tarafında hasar oluşurken, dört  yolcunun ayakları kırıldı, bir yolcu da kalp krizi geçirdi. Kaza sonrası gemide panik yaşandı. Yolcular can yeleklerine hücum etti. Yaklaşık 10 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaptan, yola devam edebileceğini görerek durumu acil operasyon merkezine iletti. Deniz otobüsü, yaralılar ve yolcularıyla birlikte saat 18.30’da kendi imkânlarıyla Yenikapı İskelesi’ne yanaştı. Yolcular tahliye edilirken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fatültesi Hastanesi’ne kaldırılan Sabiye Fidan ile kızı Gülizar Fidan’ın sol bacaklarında kırık olduğu tespit edildi. Bacakları alçıya alınan anne-kız tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yolculardan 17’si ise ambulanslarla İDO ile sözleşmesi bulunan Fatih’teki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan bacağı kırıldığı belirlenen Esra Uçar (36), Ayşe İncesu (39) ile çarpma sonucu başından yaralanan Hüseyin Doğanay (41) ve Berkay Barut (10) tedaviye alındı. 13 kişi ise ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. 

Singapur’da 2007 yılında inşa edilen 449 yolcu kapasiteli Mehmet Reis, 28 Mart 2008’de Orhan Gazi Hızlı Feribotu ve Murat Reis Deniz otobüsü ile beraber hizmete girmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title