Haberler

Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaş Beraat Etti

Balyoz Davası'nda "Bakanlar Kurulu'nu görevini yapamaz hale getirmeye teşvik" suçundan 16 yıl hapis cezası aldıktan sonra teslim olmadığı için kaçtığı öne sürülen Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaş, dün ceza için yeterli delil bulunmayan 25...

Balyoz Davası'nda "Bakanlar Kurulu'nu görevini yapamaz hale getirmeye teşvik" suçundan 16 yıl hapis cezası aldıktan sonra teslim olmadığı için kaçtığı öne sürülen Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaş, dün ceza için yeterli delil bulunmayan 25 sanıktan biri olduğu için beraat etti. Delibaş'ın avukatı Levent Özçelik, "30 Ekim 2002 tarihinden 13 Haziran 2003 tarihe yokken 3 ve 5 Nisan 2003 tarihinde olmadığı bir dönemde sezaryen ameliyatı ile yeni doğan çocuğuna annelik yapmaya çalıştığı bir dönemde bu suçu işlemesi nasıl mümkündür" dedi.

Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaş'ın avukatı Levent Özçelik, "Balyoz Davası'nda 'Bakanlar Kurulu'nu görevini yapamaz hale getirmeye teşvik' suçundan eski Türk Ceza Kanunu 765 sayılı kanun 147. madde uyarınca ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmıştır. 61. madde uyarınca teşebbüsten 16 yıl hapis cezasına indirilmiştir. Mahkeme iyi hal dikkate alınarak 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Müvekkilimin bu suçu işlediği iddiasına yönelik nitelenen eylem 3 ve 5 Nisan 2003 tarihlerinde bir mevzuat çalışmasına katıldığı iddiası olduğunu ifade eden Özçelik, "Bu çalışmalar 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunun '65 madde I' fıkrasıyla 49 madde çalışmaları yaptığı idea edilmiştir. Benim müvekkilim 2002 yılında riskli bir hamilelik dönemi geçirmiş 30 Ekim 2002 tarihinde sezaryen ameliyatı ile doğum yapmıştır. 8 haftalık doğum sonrası izin ve 7 Aralık 2002 bittikten sonra yasal haklarını kullanarak 5 buçuk ay süreyle ücretsiz izine ayrılmıştır. Geçmiş raporları bir kenara bıraksak da 30 Ekim 2002 tarihinden 13 Haziran 2003 tarihine kadar yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ücretsiz izne ayrılan bir insan sicil alamaz kademe ilerlemesi yapamaz. 30 Ekim 2002 tarihinden 13 Haziran 2003 tarihe yokken 3 ve 5 Nisan 2003 tarihinde olmadığı bir dönemde sezaryen ameliyatı ile yeni doğan çocuğuna annelik yapmaya çalıştığı bir dönemde bu suçu işlemesi nasıl mümkündür" diye konuştu.

Genel Kurmay Başkanlığı raporları doğruladığını belirten Özçelik, "Biz bunu mahkeme heyetine sunduk. Bu raporların doğru olup olmadığını teyit için Genel Kurmay Başkanlığına yazı yazdı. Genel Kurmay Başkanlığı bu rapor doğrudur deyip raporları tekrar gönderdiğini" söyledi.

Mevzuat çalışmasına katılmakla suçlandığı yasa '65 madde I 'fıkrası yasalaştığını vurgulayan Özçelik, "Bu madde bugün ki siyasi irade 24 Nisan 2008 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yasalaştırıldı. Tülay Delibaş TBMM'nin kanun halini getirdiği bir düzenlemenin çalışmasına katıldığı nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır" dedi.

Tülay Delibaş'ın mahkemeye güveni olmadığını ifade eden Özçelik, "Israrla Tülay Hanımı götürmek istedim. Sana beraat kararını dinleteceğim diye ısrar ettim. Kendisi bana ben gelmek istemiyorum 'Bizi Mahküm edecek bunlar' dedi" şeklinde konuştu.

Tutuklama kararı açıklandığında sarsıldığını ifade eden Özçelik, "Duruşmadan çıkar çıkmaz müvekkilimin eşini telefonlarında aradım. Tutuklama kararı açıklandığında Türkiye'deydiler. Fakat karar açıklandıktan sonra kendileri ile iletişime geçilemedi. Ailesi bulamadı. Ben ve ailesi karardan sonra evlerine gittik. Çilingir vasıtası ile kapılarını açtık içler acısı durumla karşılaştık. Her şeyi bırakıp ne yaptıklarını bilmiyorum sadece eşi ile iletişime geçtim. Eşi ordu mensubuydu. İki kızınızda eğitim hayatları bitmiştir. 85 yaşın üzerinde olan anne ve babası bitmiştir. İkisi de ordudan erken ayrılmak zorunda kaldılar. Bugün sonuç ne beraat. Adalet daha özenli olmalı diye düşünüyorum" dedi.

Avukat Levent Özçelik, "İlk kez Tülay Delibaş'ın sesini duydum. Eşi kanalıyla beni aradı. Teşekkür etti. İyi olduğunu psikolojik tedavisinin devam ettiğini ancak bu sürecin hızlanacağını" ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Levent Özçelik Tsk Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title