Haberler

'Deniz Feneri Noteri'ne İyi Haber

Usulsüz Şekilde Genel Vekaletname Verdiği İddiasıyla Yargılanan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç'ın Beraati İstendi.

Almanya'daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan'ın yurtdışında tutuklu bulunduğu dönemde, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a usulsüz şekilde genel vekaletname verdiği iddiasıyla yargılanan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç'ın, savcı beraatini istedi.

Müşteki CHP Millitvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Atilla Kart'ın talimatla alınan ifadesi de mahkemeye ulaştı.

SAVCI SANIK İSMET BÜYÜKKILIÇ'IN BERAATİNİ TALEP ETTİ

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık İsmet Büyükkılıç ve avukutı katıldı. Davayla ilgili mütalaasını açıklayan savcı, suç kasıtları ile hareket etmediğini belirterek,sanık İsmet Büyükkılıç'ın her iki suçtanda ayrı ayrı beraatini talep etti.    

SAVCININ MÜTALAASINA KATILIYORUZ

İsmet Büyükkılıç'ın avukatı savcının mütalaasına katıladıklarını belirterek, müvekkilimin atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istiyorum" dedi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. İddianamede, sanık İsmet Büyükkılıç'ın "resmi belgede sahtecilik" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Müşteki Atilla Kart ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesin'de talimatla alınan ifadeside mahkemeye uluştı.

"DAVAYA KATILMA TALEBİM YOKTUR"

Müşteki Atilla Kart talimatla alınan ifadesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili olduğunu söyleyerek, "Yasama Denetimi Çalışmaları kapsamında dikkatimi çeken 'Deniz Feneri Davası' çerçevesinde Türkiye ile bağlantısı ile ilgili şikayetimiz vuku bulmuştu. Bu şikayetimiz sebebiyle daha önce sunduğumuz belgeler değerlendirilmiş, davada müşteki sıfatı tarafımıza verilmişti. Gerçekte olayla ilgili doğrudan bir zarara uğramam söz konusu değildir. Bu nedenle davaya katılma talebim yoktur. Kamuoyu adına yasama denetim sorumluluğu çerçevesinde bir görev yaptığımı zannediyorum" ifadelerini kullundı. Müşteki Atilli Kart davayla ilgili olarak hazırladığı dosyayı ekindeki delilleriyle birlikte mahkemeye sundu.

"SANIK HAKKINDA ŞAHSİ ŞİKAYETİM YOKTUR"

Müşteki CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, müşteki Atilla Kart'ın ifadesine aynen katıldığını belirterek, "Birlikte kaleme aldığımız şikayet dilekçesindeki hususların dışında özel bir talebim yoktur. Ayrıca arkadaşımla birlikte dilekçe ekinde sunduğumuz belgelere itibar edilmesini, araştırılmasını ve gazete haberlerininde değerlendirilmesini talep ediyorum. Ben velaletnamedeki yazının çıktısı ve yazı karakterlerine göre bu evrakın yurtdışına hazırlanıp, imza için gönderildiği kanaatini taşıyorum. Böyle bir endişem vardır. Bu hususun delillerle birlikte değerlendirilip, neticeye varılmasını mahkemenin dikkattine sunuyorum. Sanık hakkında şahsi şikayetim yoktur. Sanığın eylemine sebebiyle şahsi bir zararım yoktur. bu nedenle davaya katılma talebinde bulunmuyorum. Sıfatım ve görevim sebebiyle parlamenter sorumluluğunu ve yasama denetim görevim çerçevesinde kamuoyununda dikkatini çektiğim bir hadisedir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title