Haberler

Deniz Fenerinden Fildişi Sahiline 15 Bin Kur'an-ı Kerim

Deniz Feneri Derneği, Fildişi Sahiline 15 bin Kur'an-ı Kerim gönderdi.

Deniz Feneri Derneği, Fildişi Sahili'ne 15 bin Kur'an-ı Kerim gönderdi.

Kur'an-ı Kerimlerin Fildişi Sahili'ne gönderildiği Avcılar'daki Ambarlı Limanı'nda gazetecilere açıklama yapan Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, Deniz Feneri'nin dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım gönderdiğini belirtti.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda Fildişi Sahili'nde kurban dağıtımı yapan Deniz Feneri gönüllülerinin oradaki Kur'an kursu ve okulları gezerken içler acısı manzaralarla karşılaştığını anlatan Karayılan, şöyle devam etti:

"Siyah inci gibi olan çocuklar, Kuran yapraklarıyla derslerini çalışıyorlar. Bir Kur'an-ı Kerim'i 8-10 parçaya bölerek ya da bir kısmını yaprak yaprak paylaşarak, öğrenmeye, okumaya çalışıyorlar. Deniz Feneri gönülleri, kurban çalışması sırasında Fildişili çocuklara ' Türkiye'den ve bizden ne istersiniz?' diye sorduğunda, çocuklar da 'Bize Kur'an-ı Kerim yollayın' dediler. Türkiye'ye dönen gönüllülerimiz ve uluslararası ilişkiler ekibimiz, bunun üzerine bir planlama yaptı. Bugün bağışçılarımızın yardımıyla alınan 15 bin Kur'an-ı Kerim'i, Fildişi Sahili'ne yolluyoruz. 'Bu sese duyarsız kalmamalıyız' dedik. İlk hedefimiz, 10 bin Kur'an-ı Kerim'di. Fakat bağışçılarımız çok çalıştı, bu projeyi iyi tanıttı. Biz 10 bini planlarken 15 bin kadar bağış geldi."

Karayılan, gönderilen Kur'an-ı Kerimlerin 10 bininin Arapça metin olduğunu, diğer 5 bininin ise Fildişi Sahili'nde Fransızca konuşulduğu için Prof. Dr. Muhammed Hamidullah'ın Fransızca mealiyle, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi'ne bastırıldığını ifade etti.

Kur'an-ı Kerimlerin tamamının bağışlarla alındığına işaret eden Karayılan, Kur'an-ı Kerimlerin ilk sayfasında, derneğinin logosu, Türk Bayrağı, Fransızca ve Türkçe "Türkiye'den kardeşlerinizin hediyesidir" notunun bulunduğu kaydetti.

Gönderilen Kur'an-ı Kerimlerin her birinin sadaka-i cariye olduğunu anlatan Karayılan, "Bu Kur'an-ı Kerim okunduğu sürece bağışçımıza sevap yazılacak. 40 gün sonra birlikte çalıştığımız sivil toplum kuruluşuna ulaşacak. Kur'an-ı Kerimlerin dağıtımına katılmak isteyen bağışçılarımız, ekibimize katılıp bizimle gelebilir" ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Süleyman Enes Kılıç ise bunun bir başlangıç projesi olduğunu söyleyerek, "Bunu Afrika'nın tamamına yaymayı planlıyoruz. Anadolu insanının Afrika'yla 100 yıl sonrasında buluşmasını bu adımla tekrar sağlıyoruz. Fildişi Sahili'nde insanların muazzam bir şekilde İslam'a ilgisi var. Eğitimlerine İslami çerçevede başlamak istiyorlar. Küçük yaşlardan itibaren, İslami ilimlere vakıf olmak istiyorlar. İnşallah ileride Fildişili ilim adamlarıyla Anadolu insanın buluşmasına şahit olacağız. Bu da bunun ufak bir adımı olacak" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Fildişi Sahili Avcılar Türkiye Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Bakmadan Geçme

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title