Haberler

Denetime Çıkan Zabıta Esnafı Uyardı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde yaptıkları denetimlerde esnafa uyarılarda bulundu.

Akçakale Belediyesi Zabıta Ekipleri, ölçüm ve tartım aletlerinin iki yılda bir periyodik muayene yapılması için ilçe esnafına uyarılarda bulundu.

Ekipler, tartım kapasitesi olan bütün hassas teraziler ve ağırlık kapasitesi 2 bin kilogram üzerinde olan ölçerler için ilçe esnafına gerekli bilgiler verdi.

Periyodik muayenesi yapılmamış veya ayarı bozuk olan tartı aletleri için idari para cezası ve tekrar muayenesi yapılana kadar esnafa men cezası verileceğini bildirildi. Akçakale Belediye Başkanlığı tarafından yapılan bildiriye göre; ilçe halkının ölçüm ve tartım yapan esnaflardan doğru ölçüm yapılmadığına dair şüphelenilen ölçü ve tartım aletleri için Akçakale belediye başkanlığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

İlçe esnafı ise yapılan bu denetim ve bilgilendirmeden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek: "Yapılan bu denetimler bizim için daha iyi oldu en azından kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek. Yapılan bu denetim nedeniyle başta büyük şehir belediye başkanımıza ve ilçe belediye yetkililerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Akçakale Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title