Haberler

Demre Meslek Yüksekokulunun Temeli Atıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Yüksekokulumuz tamamlandığında burada 600 gencimiz eğitim görecek ve turizm sektöründe de yetişmiş eleman olarak çok önemli bir açık kapanacak"

Akdeniz Üniversitesi Demre Meslek Yüksekokulu'nun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Akdeniz Üniversitesi, Demre Belediyesi ile Demre Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından yaptırılacak yüksekokulun temel atma törenine Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Türel, üniversitelerin sadece eğitimli gençler yetiştirmediğini, aynı zamanda bulundukları bölgelerde önemli bir ekonomik ve sosyal kalkınma imkanı da sunduğunu söyledi. Türel, "Yüksekokulumuz tamamlandığında burada 600 gencimiz eğitim görecek ve turizm sektöründe de yetişmiş eleman olarak çok önemli bir açık kapanacak" dedi.

Kurtcephe ise Demre'de üniversitelerine bağlı bir yüksekokulun temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akdeniz Üniversitesinin son yıllarda büyük atılımlar yaptığını ifade eden Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin günümüzde 60 bin 211 öğrencisi, 7 enstitüsü, 20 fakültesi, 15 meslek yüksekokulu, 6 yüksekokulu ve bir konservatuvarı olduğunu belirtti. Kurtcephe, "Alanya'da 5 bin 200 öğrencimiz var. Bugün Alanya'da şubat ayında kurulup eylül ayında öğrenci alan tek tıp fakültesi bize ait oldu. Serik'te 14 bin metrekarelik binamız hizmete girdi. Orada da mimarlık fakültesi açacağız. Demre'de de meslek yüksekokulumuz faaliyete geçecek" diye konuştu.

Kaymakam Karaman da yüksekokul projesi için çok çalıştıklarını kaydetti. Demre'nin kabuk değiştiren ve geleceğe güvenle bakan bir ilçe olduğunu ifade eden Karaman, "Demre'nin gelişmesi ve değişmesi adına herkesin üzerine düşeni yapacağını ümit ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar butona basarak yüksekokulun temelini attı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf İzzet Karaman Menderes Türel Antalya Demre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title